?>

Milletvekili Ün; “Aile bütünlüğü korunmalı”

Tbmm’de yaptığı konuşmada taşerona kadro sözünü hatırlatan denizli milletvekili sema silkin ün, kadroya alınan, kit’lerde çalışan işçilerin yaşadıkları mağduriyetler ile aile bütünlüğünün korunması konunu gündeme getirdi.

Siyaset - 6 ay önce

TBMM’de yaptığı konuşmada taşerona kadro sözünü hatırlatan Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, kadroya alınan, KİT’lerde çalışan işçilerin yaşadıkları mağduriyetler ile aile bütünlüğünün korunması konunu gündeme taşıdı. Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerine katıldı. Bütçe görüşmeleri sırasında kürsüye çıkan Milletvekili Ün, taşerona kadro sözünü, sürekli kadroya alınan işçileri, tayin sorununu, KİT’lerde çalışan işçilerin yaşadıkları sorunları gündeme taşıdı. Yapılan her yeni düzenlemenin ardından, yeni mağduriyetlerin geldiğine dikkat çeken Ün, “2018 yılında yürürlüğe giren 696 sayılı KHK’yle taşeron işçiler sürekli işçi kadrosuna alındı. Ne vardı bu düzenlemede? Zorunlu emeklilik. Zorunlu emeklilik uygulaması 3 Mart 2023’te, GSS ve 375 sayılı KHK’de yapılan değişiklikle çözüme kavuşturuldu. Peki, bu tarihler arasında beş yıl süreyle zorla emekli edilenler ne olacak? Başka ne vardı bu düzenlemede? Tayin yasağı. Düzenlemede "Sürekli işçi kadrosuna geçirilenler çalıştıkları teşkilat ve birimden geçiş yapılmadan istihdam edilebilirler." Diyor. Evet, böyle bir hükmün varlığını bilerek bu kadroya kabul etmiş bu insanlar ama aradan yedi yıl geçmiş, farklı şehirlerde yaşayan eşler boşanmaya, aileler parçalanmaya, çocuklar psikolojik sorunlar yaşamaya başlamışlar” dedi. “Aile bütünlüğü korunmalı”

Yapılan düzenlemelerde çalışanların aile bütünlüğünün de korunması gerektiğine dikkat çeken Milletvekili Ün, “Aile birleşmesi sağlanamadığı için daha kaç ailenin parçalanması lazım ki siz bu konuya duyarlılık gösterebilirsiniz? KİT’lerde çalışan işçilere, yüzde 70 kapsamı kriteriyle kiralık araç şoförlerinden yemekhane personeline, HBYS işçilerine, kadro kapsamı dışında kalan çalışanlara, tüm kamu kurumlarındaki taşeron işçilere verilen sözlerin tutulmamasının sebebi nedir. 2018 yılında kadro sözü verilen fahri Kur-an kursu öğreticilerinin durumunun da hatırlatmak isterim, bu grubun kadro konusu 657’yle alakalı olduğu için Diyanet İşleri ve Hazine Bakanlığı inisiyatifinde ama mevcut çalışma şartları, özlük hakları sizin inisiyatifinizde Sayın Bakan. Ayda sadece 8 - 9 gün yatırılan sigorta primleri, asgari ücretin altında ücret gelirleriyle öğretmenlik vazifesi ifa eden bu insanların on yıllardır devam eden problemine daha ne kadar kayıtsız kalacaksınız?” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

Yenişehir’e dev yatırımda sona yaklaşıldı

2024-12-17 15:52 - Genel

Bakan Bak, bütçesinin sunumunu yaptı

2024-12-14 10:16 - Siyaset

İlgili Haberler

Bakan Güler 8’inci Kolordu Komutanlığında incelemelerde bulundu

16:55 - Siyaset

Bakan Bayraktar: "Nükleer enerji, Türkiye için bir rüyanın da ötesinde ekonomik bir ihtiyaçtır"

16:10 - Siyaset

Samsun’da EDS maddesi meclisten geçti: 64 noktada denetim

16:03 - Siyaset

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Elazığ’da

15:44 - Siyaset

Ekonomi ve güvenlik politikaları masaya yatırıldı

15:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

“İnsan Yiyen Uyuşturucu” Operasyonu

16:15 - Asayiş

10 Adrese Dev Uyuşturucu Baskını

16:01 - Asayiş

Sınır Ötesinde Yeşil Enerji

15:58 - Ekonomi

Uzmandan KKKA Uyarısı

15:57 - Sağlık

Bakan Bak’tan Down Futsal Milli Takımı’na Tebrik

15:44 - Spor