?>

Motokuryenin ölümüne sebep veren alkollü sürücü 6 ay sonra serbest bırakıldı

Karabük’ün safranbolu ilçesinde 6 ay önce motosiklet sürücüsü tevfik arayıcı’ya çarpıp, ölümüne neden olan serhat furkan yılmaz, safranbolu adliyesinde görülen karar duruşması sonrası serbest bırakıldı. 6 ay önce trafik kazasında oğlunu kaybeden acılı anne mahkeme sonrası gözyaşlarına boğulurken, ailenin avukatı ise verilen karara tepki gösterdi.

Asayiş - 1 yıl önce

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 6 ay önce motosiklet sürücüsü Tevfik Arayıcı’ya çarpıp, ölümüne neden olan Serhat Furkan Yılmaz, Safranbolu adliyesinde görülen karar duruşması sonrası serbest bırakıldı.

6 ay önce trafik kazasında oğlunu kaybeden acılı anne mahkeme sonrası gözyaşlarına boğulurken, ailenin avukatı ise verilen karara tepki gösterdi.

Bir iş yerinde motokurye olarak çalışan 25 yaşındaki Tevfik Arayıcı 9 Aralık 2023 tarihinde Çavuş Mahallesi Mimar Sinan caddesi Belediye park bahçeler müdürlüğü önünde karşı istikametten gelen Serhat Furkan Yılmaz idaresindeki hafif ticari aracın çarpması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken kazaya sebep olan sürücü ise olay yerinden kaçmış daha sonra polis ekipleri tarafından yakalanmıştı. Yapılan alkol kontrolünde 2.60 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücü Serhat Furkan Yılmaz çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Safranbolu 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında bilirkişi raporu raporlarına göre asli kusurlu görülen sürücü Serhat Furkan Yılmaz’a mahkeme heyeti 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptı. Sanığa verilen cezadan şartlı salıverme süresi çıkarıldığından 3 yıl 9 ay 2 gün hapis cezasına dönüşmesi ve 180 gün boyunca cezaevinde tutuklu bulunması gözaltına alındığından serbest bırakılmasına karar verilmesi sonra acılı anne ve ailenin avukatı karara tepki gösterdi.

Mahkeme sonrası adliye önünde açıklama yapan Avukat İlyas Kelepircioğlu, müvekkilinin alkollü sürücü tarafından kasten ölümüne sebep olunduğunu belirterek, “Davanın son karar duruşması yapıldığını ve mahkeme sanık hakkında gerekli yargılamaları yaparak sanığın asli ve tam kusurlu olduğuna kanaat getirerek 7.5 yıl hapis cezasına hükmetti. Bu ceza bizim nezdimizde çok az bir cezadır. Gencecik bir delikanlı toprağa düşmüştür. Bundan dolayı annesi ve ailesi çok üzülmüştür ve gözyaşlarına boğulmakta. Verilen bu kararla birlikte sanık tahliye de olmuştur. Yine toplumumuzda bir suçlara karşı, cezasız kalması örnek bir karar olmuştur. Biz bu kararı istinaf edeceğiz. Sanığın en azından olası kastla adam öldürme suçundan yargılanması için tekrar üst mahkemeye başvuracağız” diyerek karara tepki gösterdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARAMAKA MARMARİS TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

2024-05-31 14:12 - Yaşam

KÖYCEĞİZ GÖLÜ'NÜ BESLEYEN SU KAYNAKLARI KURUYOR

2024-06-01 14:55 - ÇEVRE

KARACA: TURİZM BÖLGELERİNDE BAZI TASARRUF MADDELERİ MUAF TUTULMALI

2024-06-04 11:31 - Turizm

102 Kurum: Hukuku işletin tüm termik santralleri kapatın

2024-06-04 13:24 - ÇEVRE

MARMARİS'TE SU KESİNTİSİ UYARISI

2024-06-04 20:42 - Marmaris

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

2024-06-02 23:15 - Marmaris

AVRUPA’DAKİ YEŞİL DÖNÜŞÜM TÜRKİYE İÇİN FIRSAT MI TEHDİT Mİ?

2024-06-04 15:56 - ÇEVRE

GEZİ DİRENİŞİ 11. YILINDA FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

2024-06-01 15:53 - Gündem

YUMURTA FİYATLARI YÜKSELDİ, RAFLAR BOŞ KALDI

2024-06-04 12:25 - Marmaris

Türkiye, sokak dostları için ayaktaydı

2024-06-03 15:49 - Genel

İlgili Haberler

Kuzey Marmara Otoyolu’nda drift kamerada

15:11 - Asayiş

Yozgat’ta uyuşturucu operasyonu: 11 gözaltı

15:01 - Asayiş

Uyuşturucu ticaretinden yargılanan 74 yaşındaki sanık: "45 senedir uyuşturucu içiyorum"

15:01 - Asayiş

Bingöl’de hortum otları uçurdu

14:58 - Asayiş

Marmaris İçmeler’de yıkım gerginliği sürüyor

14:53 - Asayiş

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş