?>

Muğla'da İRAP toplantısı yapıldı

Muğla'da gerçekleştirilen İl Risk Azaltma Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısında, afet risklerinin azaltılması için stratejik adımlar belirlendi.

Asayiş - 7 ay önce

Muğla'da, Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü etkinlikleri kapsamında İl Risk Azaltma Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan toplantıda, afet risklerinin minimize edilmesine yönelik stratejik adımlar, risk haritaları, kaynak planlaması ve koordinasyon süreçleri ele alındı.

Toplantıya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş ile AFAD Başkanı Vali Okay Memiş video konferans ile katıldı. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, İl Risk Azaltma Planı'nın uygulanabilirliği ve sürdürülebilirliği için tüm kurum ve kuruluşların sürece dahil olmasının önemine değindi.

Vali Akbıyık, 6 Şubat depremlerinin ardından Muğla AFAD Koordinasyon Merkezinin hızlı bir şekilde organize olduğunu belirterek, "Afet bölgesine karadan, havadan ve denizden binlerce tır yardım malzemesi ulaştırıldı. Yaklaşık 85 bin depremzede ilimizde misafir edildi. Bu durum, afet öncesi planlamanın önemini bir kez daha gösterdi" dedi.

Muğla İl Afet Risk Azaltma Planı’nda, olası deprem, taşkın, yangın ve kütle hareketleri gibi afetlere yönelik 1 amaç, 18 hedef doğrultusunda toplam 329 eylem belirlendiğini ifade eden Vali Akbıyık, "Bu plan, diğer projelerle entegre bir şekilde sürekli kendini yenileyen, bilgi paylaşımına açık ve işbirliğine dayanan örnek bir plandır" şeklinde konuştu.

Vali Akbıyık, yaşanan doğal afetlerde kaybettiğimiz vatandaşlar için Allah’tan rahmet diledi ve Muğla İRAP Planı'nın hazırlanması sürecine katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür etti.

Toplantıda, 2024 yılı içerisinde İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) koordinasyon toplantısının yapılması, kırmızı eylemlerin takip edilmesi ve eylemlerin izlenmesi gibi önemli kararlar alındı. Muğla Valiliği 75. Yıl toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Dr. İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Murat Sarı, AFAD İl Müdürü İshak Cindioğlu ve diğer ilgili yetkililer katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

DOĞASEVERLER, DEĞİRMENDERE KANYONU’NA YÜRÜDÜ

2024-10-07 12:05 - Gezi

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

İlgili Haberler

Bursa’da feci kaza... Otomobil ile cip çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

04:39 - Asayiş

Ankara’da kontrolden çıkan araç elektrik direğine çarptı: 1 yaralı

03:31 - Asayiş

Kardeşlerin katili sağlık kontrolünden geçirildi

02:07 - Asayiş

Ağaca çarpan otomobilin sürücüsü ağır yaralandı

01:20 - Asayiş

Esenyurt’ta 3 araçlı zincirleme kaza: 2 yaralı

00:29 - Asayiş

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş