?>

MUĞLA’DA ZEYTİN VE AĞAÇLAR 7/24 GÖZETİMDE

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy bölgesinde ormanların yok edilmesiyle başlayan bölgedeki gerginlik devam ediyor. İkizköy'de yeni bir ağaç katliamı yaşandığını belirten İkizköylüler, “Şirketi uyarıyoruz! Zeytinleri ve ağaçları 7/24 gözlüyoruz. Fırsatçı ve ikiyüzlü adımlarınıza asla izin vermeyeceğiz” dedi.

ÇEVRE - 11 ay önce

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy bölgesinde Limak ve IC-İçtaş‘ın ortak şirketi YK Enerji tarafından ormanların yok edildiği gerekçesiyle bölgede başlayan gerginlik devam ediyor. Milas'ın Karacahisar Mahallesi'nde çıkan yangına iş makinesi göndererek destek verdiğini duyuran şirketin günün gecesinde ikizköy'de ormanlık bir alanı kepçe ile kürüyerek yok ettiği belirtilerek açıklama yapıldı. Açıklamada “Şirketi uyarıyoruz! Zeytinleri ve ağaçları 7/24 gözlüyoruz. Fırsatçı ve ikiyüzlü adımlarınıza asla izin vermeyeceğiz” denildi.

 

ŞİRKETİ UYARIYORUZ, ZEYTİN VE AĞAÇLARI 7/24 GÖZLÜYORUZ

Açıklamada, “Gündüz, Milas Karacahisar yöresinde çıkan yangına iş makinesi gönderen ve yangına destek verdiği ile ilgili haber yaptıran YK Enerji şirketi, yangına araç gönderdiği günün gecesinde ormanlık bir alanı kepçe ile kürüyerek yok etti. Gece yarısından sonra, köylülerin el ayak çekip uyumasını bekledikten sonra ormanlık alana girerek ağaçları sökerek toprak altında bıraktı. Ertesi gün durumu fark eden İkizköylüler dilekçe ile ilgili yerlere başvuruda bulundu” ifadeleri yer aldı.

 

BU ŞİRKETİN İLK VUKUATI DEĞİL

“Biliyoruz ki bu şirketin ilk vukuatı değil” diye devam eden açıklamanın devamı şöyle: “8 Ağustos 2021'de de Muğla'da çıkan büyük yangınlar sırasında fırsatçılık yaparak Akbelen'de orman kesimine girişmiş, İkizköylülerin müdahalesi sonucu durdurulmuştu. YK Enerji şirketinin ikiyüzlülüğünü çok yakından tanıyoruz. Madene, şirkete, fırsatçılıklarına ve ikiyüzlülüklerine karşı bunların tümüyle sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

2024-07-03 13:50 - Gündem

Fransa'da Macron'un Aldığı İkinci Yenilgi Avrupa Gündeminin Merkezinde

2024-07-01 14:42 - Ulusal

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

DÜNYA İKİNCİSİ SULTANİYE KAPLICASI’NA İLGİ BÜYÜK

2024-06-29 12:20 - ÇEVRE

AKKÖPRÜ SANTRALİ ÖZELLEŞTİRİLME İHALESİ İPTAL EDİLDİ

2024-07-02 13:45 - ÇEVRE

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları: İkinci Tura Kalan Adaylar

2024-06-29 13:40 - Ulusal

MUĞLA ORTACA'DA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ

2024-07-04 12:42 - Gündem

Joe Biden Tartışması: Adaylık Krizi ve Muhtemel İstifa

2024-07-01 12:56 - Ulusal

Peru'da 7 Büyüklüğünde Şiddetli Deprem ve Tsunami Uyarısı

2024-06-28 12:25 - Ulusal

CHP’Lİ BELEDİYE SATMAK İSTİYOR, CUMHUR İTTİFAKI KARŞI ÇIKIYOR

2024-07-04 12:24 - Marmaris

İlgili Haberler

D-Marin'den Çevre Günü Vurgusu

12:30 - ÇEVRE

BODRUM’DA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

11:18 - ÇEVRE

Bodrum'da Geleneksel Deniz Dibi Temizliği

16:00 - ÇEVRE

Güllük’te Güller Açacak

15:38 - ÇEVRE

Bodrum Belediyesi'nden Kapsamlı Çevre Temizliği

11:55 - ÇEVRE

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş