?>

Muğla genelinde üniversite öğrencilerine ulaşım 1 TL

Muğla genelinde üniversite öğrencilerine ulaşım 1 tl

Ekonomi - 2 ay önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencileri için ulaşımda 1 TL uygulamasını 1 Mart itibari ile il genelinde uygulayacak.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın seçimden önce öğrencilerin bütçelerine katkı sunmak için söz verdiği üniversite ring sefer ücretinin 1 TL’ye düşürülmesi uygulaması Öğrenci Abonman Kart il genelinde genişletilecek. Bu kapsamda, ilçelerdeki üniversite öğrencileri Aylık Öğrenci Abonman Kartı ile 60 biniş için 1 TL’den 60 TL ödeyerek şehir içi güzergâhlarda ulaşım desteğinden faydalanabilecek.

1 Mart 2025’ten itibaren uygulama hayata geçirilecek

Büyükşehir Belediyesi’ne gelen talepler doğrultusunda, Muğla’da ikamet eden ve ilgili mevzuat kapsamında indirimli ulaşım hakkı bulunan üniversite öğrencileri için ‘Öğrenci Abonman Kart’ uygulaması başlatılıyor. 1 Mart 2025 tarihinden itibaren geçerli olacak uygulama ile öğrenciler, şehir içi güzergâhlarda aylık 60 biniş için 60 TL ödeyerek toplu taşımadan yararlanabilecek.

Kartlar elektronik seyahat kartı basım ve vize noktalarından temin edebilecek

Abonman indiriminden faydalanabilmek için üniversite öğrencilerinin ikametgah adreslerini Muğla’ya almaları gerekiyor. Öğrenciler yeni elektronik seyahat kartlarını ilçelerde bulunan elektronik seyahat kartı basım ve vize noktalarından temin edebilecekler. Menteşe ilçesinde indirimli olarak faaliyet gösteren 7 MUTTAŞ güzargahında mevcut 1 TL uygulamasına ise devam edilecek.

Üniversite öğrencisi Merve Gedik, "Çok iyi oldu. Merkeze gelip gittiğimiz için çok iyi oldu bence. Zaten merkeze sürekli gelip gittiğimiz için önceden daha mesela bütçemizi zorladığından dolayı çok fazla gidemiyorduk. Ya da arkadaşlarımızı gönderiyorduk tek seferlik. Ama bu şekilde hani ihtiyaçlarımızı karşılamak için gayet her istediğimiz zaman gidebiliyoruz. Aynı zamanda okula gidiyoruz. Sabahları çok erken saatlerde derslerimiz oluyor ve hani yürüyerek yetişemeyeceğimiz için haliyle ring kullanmak durumunda kalıyoruz. Ringlerin 1 lira olması çok iyi oldu" dedi.

Öğrenci Zehra Çiçek, "Bizim için çok iyi. Sanırım ilçelerde de oluyormuş bu. Maddi açıdan şehir dışında okuyan öğrenciler için çok iyi oldu. Yola para gitmiyor gibi düşünüyoruz" dedi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Süleyman Özdemir, "Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın öğrenci dostu projelerinden biri olan 1 TL uygulamasını ilgilerinde yayarak 1 Mart 2025 tarihinde abonman kart uygulamasını hayata geçiriyoruz. İlimizde ikamet eden üniversite öğrencilerimiz kent kart basım noktalarından 60 binişlik abonman kartlarını temin edeceklerdir. Her biniş 1 TL’dir. Uygulamada üniversite öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hayatlarını kolaylaştırmak ve bir nebze olsun maddi destek sağlamak amaçlanmaktadır. Tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla kültür, turizm ve tarım kenti olduğu kadar aynı zamanda üniversite öğrencilerinin de en çok tercih ettiği şehirlerin başında geldiğini, Muğla’yı tercih eden, yükseköğrenimini Muğla’da yapan gençlere Büyükşehir olarak destek olmak amacıyla ulaşım hizmetinde 1 TL uygulamasını başlattıkları ve bu uygulamayı 1 Mart itibariyle üniversite öğrencilerinin bulunduğu ilçelerde de başlatacaklarını açıkladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

HALK OTOBÜSLERİ İÇİN ÖZEL ŞERİT UYGULAMASINDA 2. ETABA GEÇİLDİ

2025-02-21 15:54 - Ulaşım

MİLAS-BODRUM HAVALİMANINDAN REKOR PERFORMANS

2025-02-21 13:24 - Ulaşım

KİLİMANJARO DAĞI’NDA TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

2025-02-25 13:11 - Marmaris

Durali ve Hanife’nin 77 yıllık efsane evliliği

2025-02-25 13:30 - Marmaris

İlgili Haberler

Özdemir: "Gıda Koridoru Mersin üzerinden kurulmalı"

12:32 - Ekonomi

Muğla’da motorlu araç sayısı 727 bin 632’ye ulaştı

12:01 - Ekonomi

Bakan Ersoy: ‘‘Temel amacımız, turizmi 81 ile ve yılın 12 ayına yaymak’’

11:48 - Ekonomi

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki: "Adalar ve Çınarcık bölgesinde enerji henüz duruyor, bu bölgede de deprem olabilir"

11:36 - Ekonomi

Kimpaş Holding’e yasadışı petrol ticareti şoku

11:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Parkta Bulunan Cesedin Kimliği Belirlendi

10:14 - Asayiş

Bakan Kurum'dan Köy Evi Ziyareti

10:14 - Gündem

Uzmanlardan El Hijyeni Uyarısı

10:03 - Sağlık

Can Alan Sulama Kanala Duvar Örüldü

10:02 - Asayiş

Çocuklar bile kullanıyor, elektronik sigara tehlikesi büyüyor

09:39 - Sağlık