?>

Muğla JASAT ekipleri dolandırıcıları saklandıkları yerde yakaladı

MUĞLA İL JANDARMA KOMUTANLIĞINA BAĞLI JASAT EKİPLERİ DOLANDIRICILIK ŞÜPHESİ İLE MERSİN İLİNDE BULUNAN 4 ŞÜPHELİYİ YAPIKLARI OPERASYON İLE YAKALADI.

Asayiş - 3 yıl önce

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı JASAT ekipleri dolandırıcılık şüphesi ile Mersin ilinde bulunan 4 şüpheliyi yaptıkları operasyon ile yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Pınar Mahallesi’nde ikamet eden Alican Y. isimli şahıs internet alışveriş sitesi üzerinden cep telefonu satın almak için ilanda belirtilen M.S. kod isimli şahıs ile iletişime geçerek kendisine verilen hesaba 9 bin TL gönderdiğini, sonrasında şahsın telefonu kapatarak ürünü göndermemesi üzerine dolandırıldığını beyan ederek Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığına müracaatta bulundu. Müracaatın ardından Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı JASAT ekipleri dolandırıcılık üzerine inceleme başlattı. JASAT ekiplerinin incelemeleri ve takibi sonucunda Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile detaylı ve titiz araştırmalar sonucu, şüphelinin bankalardaki hesap hareketlerini inceleyen JASAT ekipleri; G.B., J.S., H.U. ve A.E. isimli şahısların birbirileri ile bağlantılı olduklarını, bu işlemleri organize şekilde yaptıklarını ve Türkiye genelinde 44 ayrı dolandırıcılık olayından yaklaşık 2 milyon TL parayı hesaplarına geçirdiklerini tespit etti. Şüpheliler, Muğla İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT timleri tarafından Mersin ilinde yapılan operasyon ile yakalandı.

JASAT ekipleri tarafından şüphelilerin bulundukları üç ayrı adreste yapılan arama sonucu; 10 adet banka kartı, 2 adet hesap kartı, 2 adet laptop, 6 adet cep telefonu, 9 adet simkart, 1 adet hesap hareketlerinin yazılı olduğu ajanda, mobil bankacılık hesabında 238 bin TL para ele geçirildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.B. ve J.S. tutuklanarak cezaevine sevk edildi. H.U. ve A.E. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bedava tarhana için yağmura aldırış etmediler

2022-11-20 18:00 - Kültür Sanat

Cayman Adaları bayraklı Türkiye yapımı yat Fethiyeye geldi

2022-11-23 20:00 - Magazin

AFET EVLERİNDEN PARA ALINMASIN!

2022-11-17 10:48 - Siyaset

KOAH hastalarına uyarı

2022-11-18 13:30 - Sağlık

Ortopedi ve Travmatoloji Uzm.Op.Dr.Güngör “Tütünün zarar vermediği organ yok”

2022-11-23 10:00 - Sağlık

Büyükşehirden 13 İlçede şeker ölçümü

2022-11-18 11:30 - Sağlık

Muğlada vatandaşlara KOAH ile ilgili bilgilendirme yapıldı

2022-11-19 09:30 - Sağlık

Muğlanın atık ve içme suları analiz ediliyor

2022-11-23 14:00 - Sağlık

Muğlada şiddetli yağış bazı cadde ve sokakları sular altında bıraktı

2022-11-23 20:00 - Asayiş

Muğlada yolcu otobüsü refüje çarpıp karşı şeride geçti

2022-11-23 18:30 - Asayiş

İlgili Haberler

Adana’da alkol ve ışık donanımı uygulaması: 98 kişiye 596 bin 659 TL ceza

01:54 - Asayiş

Mersin’de restoranda hesap tartışması kanlı bitti: 6 yaralı

01:53 - Asayiş

Karabük’te çıkan anız yangınında 25 dönüm alan zarar gördü

01:40 - Asayiş

Arsuz’da orta refüje devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

01:26 - Asayiş

Yolun karşısına geçmek isteyen kadına ters yönden gelen plakasız araç çarptı

01:20 - Asayiş

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in Lisansını Çıkarttı

16:22 - Spor

Geçmişin kültür izleri Siirt’te yeniden hayat buluyor

15:24 - Kültür Sanat

İzmir’de işten atılan işçilerin eylemi 4. gününde: "İşimizi geri istiyoruz!"

15:11 - Genel

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

14:11 - Asayiş

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan