?>

Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım Çalıştayı Eskişehir’de gerçekleştirildi

Muhtarlarımızla yeni yüzyıla adım adım çalıştayı vali hüseyin aksoy ve içişleri bakanı yardımcısı mehmet aktaş'ın katılımıyla anadolu üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Anadolu üniversitesi ev sahipliğinde yapılan muhtarlarımızla yeni yüzyıla adım adım çalıştayı, vali hüseyin aksoy ve içişleri bakanı yardımcısı mehmet aktaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İnsan - 11 ay önce

Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım Çalıştayı Vali Hüseyin Aksoy ve İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın katılımıyla Anadolu Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım Çalıştayı, Vali Hüseyin Aksoy ve İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

"Muhtarlık çok kadim bir müessesedir”

İçişleri Bakanı Yardımcısı Sayın konuşmasında, "Muhtarlık ülkemizde tam 195 yıl önce ihdas edilmiş çok kadim bir müessesedir. Osmanlı’dan Cumhuriyet’imize intikal etmiş bir müessesedir. Bizim kültürümüzde Muhtar koruyup kollayan, kucaklayan, şefkat kapısıdır. Mahallesinin her şeyidir" dedi.

“Her türlü takdiri sonuna kadar hak ediyorsunuz"

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı konuşmada, "Hemşerilerimizin derdiyle dertlenen muhtarlarımız, vatandaşlarımızın, devletine ihtiyaç duydukları anda çaldıkları ilk kapı olmuştur. 540 muhtarımız, Eskişehirlinin gören gözü, duyan kulağı, tutan eli olmaya devam ediyor. Bu yönüyle muhtarlarımız, katılımcı demokrasinin temel taşı durumundadır. Böylesine önemli bir vazife üstlenen, devlet ve millet bütünleşmesinde önemli bir role sahip olan sizler, yaptığınız fedakâr çalışmalarla her türlü takdiri sonuna kadar hak ediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Çalıştaya ev sahipliği yapan Anadolu Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ise "Bu güzel projede ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz" diyerek konuştu.

“Milletin sorununu hızlı çözüm bulabilmek amacıyla planlanmış bir projedir”

Çalıştayda kürsüye çıkan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ise şöyle konuştu;

"Eskişehir ilimizde dördüncüsünü düzenlediğimiz "Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım" projesi devletle millet arasındaki en doğru köprüyü oluşturmak, devletin çözüm aradığı bütün sorunlarda mahalle içerisinde yapılabilecek her türlü çalışmayı daha bilinçli yapabilmek, devletin işini kolaylaştırmak, milletin sorununu hızlı çözüm bulabilmek amacıyla planlanmış bir projedir."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

2024-07-03 13:50 - Gündem

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

Fransa'da Macron'un Aldığı İkinci Yenilgi Avrupa Gündeminin Merkezinde

2024-07-01 14:42 - Ulusal

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

AKKÖPRÜ SANTRALİ ÖZELLEŞTİRİLME İHALESİ İPTAL EDİLDİ

2024-07-02 13:45 - ÇEVRE

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları: İkinci Tura Kalan Adaylar

2024-06-29 13:40 - Ulusal

MUĞLA ORTACA'DA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ

2024-07-04 12:42 - Gündem

MUĞLA’NIN DİREKSİYONU TOPUKLU EFELER’E EMANET

2024-07-05 10:55 - Gündem

Joe Biden Tartışması: Adaylık Krizi ve Muhtemel İstifa

2024-07-01 12:56 - Ulusal

CHP’Lİ BELEDİYE SATMAK İSTİYOR, CUMHUR İTTİFAKI KARŞI ÇIKIYOR

2024-07-04 12:24 - Marmaris

İlgili Haberler

Jandarma Teşkilatı’nın 168. yıl dönümü

13:45 - İnsan

İller Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Yağcı, görevinden alındı

13:14 - İnsan

Batman’da çocuklara su güvenliği eğitimi

13:08 - İnsan

Diyarbakır’da sıcaklar kavurmaya başladı

12:53 - İnsan

Bursa Yuvam’da ‘Babalar Günü’ne özel etkinlik

12:57 - İnsan

Günün Manşetleri

Kemik Tümörlerinde Erken Tanı Hayati Önem Taşıyor

13:16 - Sağlık

146 Aranan Şahıs, Şafak Operasyonuyla Yakalandı

12:47 - Asayiş

Şehit babasının en buruk babalar günü

12:36 - Genel

Hediyelik Eşya Dükkanıyla 10 Yıldır Ayakta

12:21 - Ekonomi

Bitkisel Zayıflama İlaçları Tehlike Saçıyor

10:46 - Sağlık