?>

Muhtarlık kavgası cinayetinde 4 sanığın yargılamasına devam edildi

Kastamonu'nun taşköprü ilçesinde muhtarlık seçimi sebebiyle çıkan silahlı kavgada bir kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayla ilgili 4 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Asayiş - 2 hafta önce

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde muhtarlık seçimi sebebiyle çıkan silahlı kavgada bir kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayla ilgili 4 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Olay, 3 Nisan’da Taşköprü ilçesi Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Taşköprü’ye bağlı Donalar köyü muhtarı seçilen Cengiz Sürer ile muhtar adayı Galip Alkaşı (42) arasında muhtarlık seçimleri sebebiyle tartışma çıktı. Çevredeki vatandaşların araya girmesiyle, kavga büyümeden önlendi. Bir süre sonra kavgayı duyan Donalar köyü muhtarı Cengiz Sürer’in ailesi, köyden Taşköprü ilçesine geldi. Cengiz Sürer’in yakınları, muhtar adayı Galip Alkaşı’nın bulunduğu kahveye gitti. Burada Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer ile çocukları Hüseyin ve Barış Sürer ile kayınbiraderi Şenol Can ve seçimlerde muhtar adayı Galip Alkaşı ile akrabası Mehmet Atasoy arasında tekrar tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan silahlı kavgada muhtar adayı Galip Alkaşı hayatını kaybetti, Mehmet Atasoy ise yaralandı.

Olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alınan Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer ile çocukları Hüseyin ve Barış Sürer ile kayınbiraderi Şenol Can tutuklandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde 4 sanık hakkında "kasten öldürme ve kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından dava açıldı.

Duruşmada kendilerini savunan tutuklu sanık Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer, "Ben suçsuzum, çocuklarıma engel olmaya çalıştım. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi.

Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer’in oğlu Hüseyin ve Barış Sürer ise, tahliyelerini talep etti.

Bilerek ve isteyerek olayda ateş etmediğini söyleyen Donalar Köyü Muhtarı Cengiz Sürer’in kayınbiraderi tutuklu sanık Şenol Can ise, "Ben, bilerek ya da isteyerek ateş etmedim. Mecburiyetten ateş ettim. Bir kaza oldu. Ağır tahrik altında olmuştur. Ben, bilerek ve isteyerek ateş etmedim. Pişmanım. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Olayda yaralanan Mehmet A. ise, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Olayda hayatını kaybeden Galip Alkaşı’nın eşi S.A. ile kızı Y.A. da sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ettiler.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verierek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

Cihat Arslan: "Zorluk derecesi yüksek bir maçtı"

2025-04-12 22:14 - Spor

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Güney Ege Turizmi Marmaris'te Birleşti

2025-04-19 14:22 - Turizm

İlgili Haberler

Amasya’da 6 Afgan göçmen yakalandı

15:21 - Asayiş

Aralarında eski valinin de bulunduğu 7 şahıs kaçak kazıdan yakalandı

15:26 - Asayiş

Motor kısmından yanan otomobile yangın tüpü ile müdahale ettiler

14:59 - Asayiş

Askeri araçla otomobil çarpıştı: 3’ü askeri personel 4 kişi yaralandı

15:00 - Asayiş

Kurallara uymayan 2 bin 94 araca ceza yazıldı

15:00 - Asayiş

Günün Manşetleri

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

12:47 - Asayiş

Cep Telefonları Organ Haline Geldi

12:26 - Teknoloji

Narin Güran Cinayetinde Duruşma Ertelendi

12:16 - Asayiş

Tarihi Su Sarnıcı Yeniden Hayat Buluyor

11:59 - Kültür Sanat

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 15 milyar TL’lik derbi

11:32 - Spor