?>

Murat Emir: "Gün bitmeden partimiz hukuken kurulmuş olacak"

CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDEN (CHP) İSTİFA EDEN ANKARA MİLLETVEKİLİ MURAT EMİR BASIN MENSUPLARINA AÇIKLAMALARDA BULUNDU.

Siyaset - 2 saat önce

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa eden Ankara Milletvekili Murat Emir, "İçişleri Bakanlığımızdan kuruluşla ilgili belgelerimizi aldık. Artık umuyoruz ki saatler içerisinde diğer prosedürlerde tamamlanacak ve gün bitmeden partimiz hukuken kurulmuş olacak" dedi.

Özgür Özel ve ekibi tarafından YENİ Parti’yi kurmak için hazırlanan başvuru belgeleri, İçişleri Bakanlığı’na teslim edildi. Bu çerçevede YENİ Parti’ye geçmek için Özel dahil, 91 milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa etti. Bakanlığa yapılan başvurunun ardından CHP’den istifa eden Ankara Milletvekili Murat Emir Osmaniye Milletvekili Asu Kaya ile birlikte İçişleri Bakanlığı’na gelerek bakanlık yetkilileri ile görüştü. Emir, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. "Tüm milletimizle birlikte kimseyi ayrıştırmadan, kimseyi ötekileştirmeden yürüyoruz"

Murat Emir, genciyle yaşlısıyla umut dolu bir yolculuğa çıktıklarını belirterek "Bu yolculuğa çıkarken arkamıza bakmıyoruz. Mustafa Kemal’den aldığımız ödevle, Kuva-yi Milliye’den aldığımız güçle Cumhuriyet’e olan bağlılığımıza ve onu sonuna dek korumaya dönük inancımızla yolumuzu yürüyoruz. Milletimizle kol kola, omuz omuza yürüyoruz. Bu ülkeyi daha adil, daha eşit emeğinin karşılığını aldığı bereket dolu bir ülke yapmak üzere tüm milletimizle birlikte kimseyi ayrıştırmadan, kimseyi ötekileştirmeden yürüyoruz. Yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. "Gün bitmeden partimiz hukuken kurulmuş olacak"

YENİ Parti’nin Türk siyasi tarihinde önemli bir rol oynayacağını umut ettiklerini dile getiren Emir, "Yeni partimizi yepyeni partimizi kurduk, kuruyoruz. Biraz önce İçişleri Bakanlığımızdan kuruluşla ilgili belgelerimizi aldık. Artık umuyoruz ki saatler içerisinde diğer prosedürlerde tamamlanacak ve gün bitmeden partimiz hukuken kurulmuş olacak ve Türk siyasi yaşamına çok önemli hizmetler, katkılar yapacak. Ülkemize, devletimize, milletimize hayırlı olsun" diye konuştu. "Özgür Özel liderliğinde 91 milletvekilimizle bu partimizin kuruluş aşamasını bugün bitiriyoruz"

Türkiye’nin güzel günlere kavuşacağını vurgulayan Emir, "Genel başkanımız Özgür Özel liderliğinde 91 milletvekilimizle bu partimizin kuruluş aşamasını bugün bitiriyoruz. Bugünden sonra da çok daha güçlü, çok daha kurumsal olarak yine meydanlardayız, alanlardayız, tarlalardayız, fabrikalardayız, üniversitelerdeyiz. Yaşamın olduğu, emeğin olduğu her yerdeyiz ve hep birlikte başaracağız" açıklamasında bulundu. "Son derece uzun ve zahmetli bir hazırlığın olduğunu bilmenizi isterim"

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Emir, başvurunun sadece Yeni Parti için mi yapıldığı sorusuna ilişkin, "Biz bu başvuruyu sadece yeni parti adına yaptık. Elbette başka hazırlıklar da gerektiğinde yapılabilir. Ama şunun anlaşılmasını umuyoruz; Bir büyük mücadeleyi başlattık. Bu da onun kilometre taşlarından birisi. Olabildiğince doğru bir şekilde ilerlemek istiyoruz, istedik. Şu saate kadar da şükür ki bir aksilik bir terslik olmadı. Son derece uzun ve zahmetli bir hazırlığın olduğunu bilmenizi isterim. İçişleri Bakanlığı bürokrasisi de olması gerekeni yaptı. Buradan onlara da teşekkürlerimi iletmek isterim. Bundan sonra birkaç aşama daha var. O aşamaların da bugün içerisinde bitip, yeni duruma göre Meclisteki yapılması gereken prosedürel işlemlerinde bugün bitmesini arzu ederiz. Olması gereken budur. Bugüne şu saate kadar da olması gerektiğini ilerlemiştir" şeklinde konuştu.

Emir, prosedürlerin tamamlanması halinde partinin genel başkanlık seçiminin de bugün yapılabileceğini ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Polis ekiplerine zorluk çıkartan alkollü sürücü kafasını otobüs durağına vurdu: "Yanıyorum, su verin. Ben teslim olmaya geldim"

2026-07-18 02:05 - Asayiş

Dalaman’da park halindeki elektrikli araç alev alev yandı

2026-07-18 09:12 - Asayiş

Çorum’da Dünya Kupası finali heyecanı

2026-07-20 01:15 - Spor

Marmaris Sahillerinde Korkutan Kirlilik

2026-07-18 11:04 - Marmaris

BÜYÜK HACİMLİ ATIK TOPLAMA GÜNLERİ BELLİ OLDU

2026-07-18 15:56 - Marmaris

Gediz Tarhana Festivalinde Cengiz Kurtoğlu coşkusu

2026-07-19 00:40 - Magazin

Marmaris'te Kayıp Kadın Aranıyor

2026-07-23 11:36 - Marmaris

Karaman’da 11 yıllık evliliği sona eren gurbetçi, lokma dağıtarak boşanmasını kutladı

2026-07-17 15:58 - Magazin

Hazırlık maçı: Çorum FK: 0 - Bandırmaspor: 0

2026-07-23 13:59 - Spor

Çorum’da festival coşkusu havai fişek gösterisiyle zirveye çıktı

2026-07-22 00:23 - Gündem

İlgili Haberler

MHP Söke’de Onur Şahin dönemi başladı

16:28 - Siyaset

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Konusunda Şahsi Temsilcisi Cuellar’ı kabul etti

16:13 - Siyaset

Özgür Özel: "YENİ Parti ilk kez ve son kez ana muhalefet partisi olarak bütçe çalışmalarına katılacak"

16:01 - Siyaset

Bakan Kurum: "Deprem bölgesinde son vatandaş evine kavuşana kadar ayrılmayacağız"

15:49 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dr. Sadık Ahmet’i vefatının 31’inci yılında andı

15:49 - Siyaset

Günün Manşetleri

KKTC’de 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü

14:15 - Asayiş

Beşiktaş’ta Midtjylland maçı hazırlıkları başladı

14:10 - Spor

Sular çekildi, Haydaroba Köprüsü gün yüzüne çıktı

14:01 - Gündem

Düğünde havaya ateş açan 2 kişiye 23 bin lirayı aşkın ceza

14:00 - Asayiş

Camide katledilen adamın ailesinden adalet arayışı

13:19 - Asayiş