?>

MÜSİAD Antalya Başkanı Akgül: "Üretim ve ihracatla güçlenen bir 2026 yılı bekliyoruz"

MÜSİAD ANTALYA BAŞKANI YUSUF AKGÜL, ANTALYA EKONOMİSİNİN 2026 YILINA ÜRETİM VE İHRACAT ODAKLI DAHA GÜÇLÜ BİR YAPIYLA GİRMESİNİ BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ. KÜRESEL ÖLÇEKTE YAŞANAN EKONOMİK BELİRSİZLİKLERİN YEREL EKONOMİLER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİN HİSSEDİLDİĞİNİ BELİRTEN AKGÜL, ANTALYA İŞ DÜNYASININ BU SÜRECİ DOĞRU POLİTİKALARLA AVANTAJA ÇEVİREBİLECEK POTANSİYELE SAHİP OLDUĞUNU VURGULADI.

Ekonomi - 1 hafta önce

MÜSİAD Antalya Başkanı Yusuf Akgül, Antalya ekonomisinin 2026 yılına üretim ve ihracat odaklı daha güçlü bir yapıyla girmesini beklediklerini söyledi. Küresel ölçekte yaşanan ekonomik belirsizliklerin yerel ekonomiler üzerindeki etkilerinin hissedildiğini belirten Akgül, Antalya iş dünyasının bu süreci doğru politikalarla avantaja çevirebilecek potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

2025 yılının Antalya açısından bir geçiş dönemi olduğuna dikkat çeken Yusuf Akgül, "Bu süreçte kısa vadeli tüketim odaklı yaklaşımların sınırları daha net görüldü. Verimlilik, katma değerli üretim ve sürdürülebilir büyüme artık kent ekonomimiz için temel hedefler haline geldi" dedi.

Antalya’nın turizm, tarım, gıda ve hizmet sektörleriyle güçlü bir ekonomik çeşitliliğe sahip olduğunu ifade eden MÜSİAD Antalya Başkanı Yusuf Akgül, 2025 yılı boyunca turizmde yakalanan ivmenin, tarım ve gıda üretimi ile ihracatçı firmaların çalışmalarıyla desteklendiğini söyledi. Akgül, buna rağmen artan maliyetler, finansmana erişimde yaşanan zorluklar ve rekabet baskısının Antalya iş dünyasının en önemli sorunları arasında yer aldığını kaydetti.

Antalya ekonomisinin yalnızca turizm sezonlarına bağlı kalmaması gerektiğini belirten Yusuf Akgül, "Hedefimiz; tarım-gıda sanayi, lojistik, ihracat ve katma değerli üretim alanlarında daha dirençli ve kalıcı bir ekonomik yapı oluşturmak. Şehrimizin üretim gücü ve girişimcilik kültürü bu dönüşüm için önemli bir avantaj" diye konuştu.

2026 yılına ilişkin beklentilerini de paylaşan Akgül, dijitalleşme, enerji verimliliği ve yeşil dönüşümün Antalya’daki işletmeler için yeni fırsatlar sunduğunu ifade ederek, ihracatta mevcut pazarların yanı sıra farklı coğrafyalara açılmanın önemine dikkat çekti.

MÜSİAD Antalya olarak kentin üretim gücünü ve ihracat potansiyelini artırmaya yönelik çalışmaları sürdüreceklerini belirten Yusuf Akgül, 2026 yılında üretim, yatırım ve ihracat ekseninde daha güçlü ve dirençli bir Antalya ekonomisinin inşa edileceğine inandıklarını söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla’da "ÇED" Krizi: 2 Bin Ağaç ve Arıcılık Tehlikede

2025-12-20 11:43 - ÇEVRE

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

2025-12-18 17:34 - Asayiş

MUĞLA’DA HASTANELER VE OKULLARDA Kİ TEMİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM YOK MU?

2025-12-18 17:19 - Gündem

Metin Ergun “kamu kurumları zarar ediyor, faturayı millet ödüyor”

2025-12-22 11:26 - Ekonomi

MARMARİS KORDON CADDESİ TAKSİCİLERİNDEN BELEDİYEYE TEPKİ

2025-12-19 14:08 - Marmaris

Köyceğiz’de Sokak Hayvanları Zehirlenerek Öldürüldü

2025-12-19 16:00 - Asayiş

Bodrum’da Yollar kapandı, ev ve iş yerlerini su bastı

2025-12-25 06:31 - Genel

13 İLÇEDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ SEFERBERLİĞİ

2025-12-20 12:28 - ÇEVRE

Muğla’da hokey sınırları aşıyor

2025-12-24 13:06 - Spor

Canlı yayında duygu seli: Ses sanatçısı Mehmet Çevik’ten ‘Gelin Evi’nde zor durumdaki aileye 6 aylık kira desteği

2025-12-21 11:51 - Magazin

İlgili Haberler

Akbank, ADB’den sağladığı ilk krediyle uluslararası fonlama tabanını güçlendirdi

09:25 - Ekonomi

Tescilli Kozan portakalında hasat zamanı: Bahçede kilosu 10 TL

09:14 - Ekonomi

Trabzon’da 290 işletmeye toplam 21 milyon 412 bin lira ceza

09:14 - Ekonomi

Sungurlu Belediyesi personellerine 90 bin TL promosyon müjdesi

22:37 - Ekonomi

Muğla’da Ulaşımda Büyük Dönüşüm

15:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan