?>

TİCARET BAKANLIĞINDAN GLÜTENSİZ ÜRÜN ZORUNLULUĞU

Ticaret Bakanlığı, perakende sektöründe glütensiz ürün satışını zorunlu kılan yeni düzenlemeyi Resmi Gazete'de yayımladı.

Yaşam - 2 yıl önce

Ticaret Bakanlığı'nın girişimiyle hazırlanan "Glütensiz Gıda Ürünü Satış Yükümlülüğü Getirilmesine İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak perakende sektöründe önemli bir değişikliği beraberinde getirdi.

Yapılan düzenleme kapsamında, 200'den fazla şube sayısına sahip olan hızlı tüketim malları satan zincir mağazalar, 250 metrekareden büyük satış alanlarına sahip şubelerinde glütensiz ürünleri müşterilere sunmakla yükümlü kılındı. Bu kapsamda, un, tatlı ve tuzlu atıştırmalıklar gibi çeşitli gıda ürünlerinin glütensiz olarak sunulması zorunluluğu getirildi.

Ayrıca, 400 metrekareden fazla satış alanına sahip şubelerde ise ekmek, un, makarna, tatlı ve tuzlu atıştırmalıklar gibi daha geniş bir ürün yelpazesinin glütensiz olarak sunulması gerekecek. Bu ürünlerin süreklilik arz edecek şekilde ve talebi karşılayacak miktarda bulundurulması da tebliğin önemli bir maddesini oluşturuyor.

Bu düzenleme ile glüten intoleransı yaşayan bireylerin glütensiz gıda ürünlerine daha kolay erişim sağlanması amaçlanıyor. Böylece, toplumun geniş kesimlerine hitap eden mağazaların bu ürünleri bulundurmasıyla, glütensiz diyet gereksinimi olanların taleplerinin karşılanması hedefleniyor.

Yürürlüğe girecek olan düzenlemenin bazı hükümleri 1 Haziran'da, bazıları ise 1 Eylül 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. Bu süreçte ilgili mağazaların gerekli hazırlıkları tamamlamaları ve düzenlemelere uyum sağlamaları bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

TİCARET BAKANLIĞINDAN GLÜTENSİZ ÜRÜN ZORUNLULUĞU

2024-03-09 19:30 - Yaşam

TÜRKİYE'DE HAVA DURUMU UYARILARI

2024-03-06 10:20 - Ulusal

Hisarönü Mesire Alanı hizmete açıldı

2024-03-04 15:07 - ÇEVRE

PERDE, SAHNЕ, OYUN HАZIR. YА SEN?

2024-03-07 14:53 - Marmaris

Göğüs hastalıkları uzmanından liselilere bilgilendirme

2024-03-08 13:23 - Sağlık

Marmaris’in günlük su iletimi 475 tondan 730 tona yükseltildi

2024-03-08 13:50 - Gündem

GÜNEŞ EVRİMİ: DÜNYA'YA YAKIN TEHDİT

2024-03-04 17:15 - Dünya

AB BAŞKANI: "TÜRKİYE'DE SCHENGEN VİZESİ REKORU KIRILDI"

2024-03-06 10:35 - Dünya

ACAR ÜNLÜ, SÖĞÜT VE TAŞLICA HALKIYLA BULUŞTU

2024-03-05 10:50 - Marmaris

Marmaris Sahilinde Beyaz Köpük Alarmı

2024-03-08 16:27 - Marmaris

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim