?>

İZMİR’DE 36 YILLIK AİLE HEKİMİNE SALDIRI

İzmir Buca’da 36 yıllık aile hekimi Dr. Ayhan Yavuz, görev yaptığı aile sağlık merkezinde hasta yakını tarafından saldırıya uğradı. Doktorun yüz kemikleri kırıldı.

Asayiş - 7 ay önce

İzmir Buca’da 8 nolu Kuruçeşme aile sağlığı merkezinde çalışan 36 yıllık aile hekimi Dr. Ayhan Yavuz, görev yaptığı aile sağlık merkezinde hasta yakını tarafından saldırıya uğradı. Yüzük kemikleri kırılan ve kafatasında çatlak oluşan Dr. Yavuz’un tedavisi devam ediyor. Birlik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Berna Boran, Dr. Yavuz’un maruz kaldığı şiddet olayına dikkat çekerek, sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Bu tür olayların önlenmesi için gereken önlemlerin alınmasını talep etti.

Boran, “Görmezden geldiğiniz, sessiz kaldığınız her geçen gün bir sağlık çalışanımızın daha canı tehlikede” dedi.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRI GİDEREK ARTIYOR

“Dün bir kez daha, ülkemizin sağlık sisteminin en değerli yapı taşı olan bir sağlık çalışanımız, görevi başında darp edilmiştir” diyen Berna Boran, “Sağlık çalışanlarımıza yönelik git gide artan şiddet vakaları bireysel vakalar olarak değerlendirilemez. Bu tamamen sağlık politikalarının yanlış yönetilmesi, toplumsal gerginliğin yönetilememesi, sağlık çalışanlarının hedef gösterilmesi ile ilgilidir. Yıllardır yanlış uygulanan sağlık politikaları, halk ile sağlık çalışanlarını karşı karşıya getirmektedir. Hasta memnuniyeti üzerine kurulu popülist söylemler, vatandaşları sağlık çalışanlarına karşı saldırgan ve saygısız hale getirmiştir.

Dün yaşanan olayda, muayene sırasını bekleyen bir vatandaşın duyarlılığı olmasa İzmir 8’nolu Kuruçeşme aile sağlığı merkezinde çalışan, yaklaşık 36 yıldır gece gündüz demeden, fedakârlıkla hekimlik mesleğini icra eden doktorbelki de bu gün aramızda olmayacaktı” diye konuştu.

 

DOKTORUN HAYATİ TEHLİKESİ VARKafatasında muhtelif kırıklar oluşan doktorun hayati tehlikesi olması nedeniyle Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müşahade altına alındığı bilgisine ulaştıklarını belirten Boran, “Aynı ASM de görev yapan Birlik Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Aile Hekimi Murat Kalaycıoğlu’nun verdiği bilgiye göre hayati tehlikesi devam etmekte olan Dr.. A. Y.’nin yaklaşık  bir ay aktif hekimlik yapamayacağı bilgisi tarafımıza ulaştı. Sağlık çalışanlarımız, insan hayatını kurtarmak için 24 saat gece gündüz demeden çalışırken, devletin ve yetkili mercilerin gerekli önlem almamasından dolayı sağlık çalışanlarımız her an bir şiddet tehdidiyle karşı karşıya kalmakta, bir gün darp edilen yarın öldürülen, sağlık çalışanlarına seyirci kalınmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

ARTIK YALVARIN DURUMA GELDİK        Basın açıklamasının devamı şöyle:Yıllardır yasal düzenlemeler ve yaptırımlar konusunda adeta yalvarıyoruz. Şiddet uygulayan faillerinin cezasız kalması, bu olayların artmasına zemin hazırlıyor diyoruz. Şiddete uygulayanlar en ağır cezaları almalı diyoruz ama adeta kendimiz söylüyor, kendimiz dinliyoruz. Şiddete karşı gözler kör, kulaklar sağır. Güvenlik önlemleri konusunda yetkililer maalesef samimi değiller. Güvenlik önlemleri acilen gözden geçirilmeli, sağlık çalışanı görevini yapmaya çalışırken kendi canını düşünmemeli, güvenli bir ortamda çalışabilmelidir. Her bir çalışanımız güvenliği, aynı zamanda toplumun güvenliğidir.”

Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "İsrail Netanyahu ve çetesi barbardır, zalimdir, katildir, soykırımcıdır, savaş suçlusudur"

2024-10-04 22:52 - Siyaset

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

DOĞASEVERLER, DEĞİRMENDERE KANYONU’NA YÜRÜDÜ

2024-10-07 12:05 - Gezi

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

Marmaris’te Cengiz Nalbant’a saldırıya büyük tepki

2024-10-03 15:20 - Marmaris

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

Muğla’da insanlık dışı davranış

2024-10-03 14:35 - Gündem

İlgili Haberler

Ordu’da kayıp olarak aranan 2 kişiden birinin cesedi kanyonda bulundu

15:57 - Asayiş

Bakırköy’de çakmakla oynayan çocuk yangın çıkardı

16:03 - Asayiş

Siirt’te boşanma aşamasındaki şahıs, çocuğuyla intihar girişiminde bulundu

16:07 - Asayiş

İstanbul Açıklarında 3.7 Büyüklüğünde Deprem

12:14 - Asayiş

Otomobilin çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

15:53 - Asayiş

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor