?>

MARMARİS’TE AVUSTURYALI TURİST MUTLULUĞU

3. yaş turizmi ile ilgili çalışmaların yapıldığı Marmaris’te 31 yıl sonra Avusturyalı emekli turist kafileleri ağırlanmaya başlandı. Marmaris’in doğal ve tarihi yerlerini gezerken dün de MarmarisFest adıyla özel bir organizasyon yapıldı.

Marmaris - 6 gün önce

Marmaris Belediyesi öncülüğünde geçtiğimiz Kasım ayında yapılan 3. Yaş Turizmi Zirvesi meyvelerini vermeye başladı. Marmaris Belediyesi ile turizm paydaşları Marmaris Ticaret Odası, GETOB, Türsab işbirliği ile gerçekleştirilen zirve ve yurt dışı fuarlarda yapılan görüşmeler sonrasında 31 yıl sonra Avusturyalı emekli turist kafileleri ilçeye giriş yaptı.

Bahar aylarında doğa, tarih ve kültür odaklı seyahatleri tercih eden Avusturyalı emekliler 21 Nisan – 21 Mayıs tarihleri arasında her biri 600 kişilik kafileler halinde Marmaris’te ağırlanmaya başlandı. İlk kafile de 21 Nisan’da Marmaris’e ayak bastı.

ÖZEL GECE DÜZENLENDİ

Avusturya’nın Niederösterreich, Steiermarkt, Kaernten, Vorarlberg ve Tirol eyaletlerinden gelen Avusturya Emekli Derneği’ne bağlı ilk kafile Marmaris’in doğal ve tarihi yerlerini gezerken dün de kendileri için MarmarisFest adıyla özel bir organizasyon yapıldı. Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Kirt, Mamaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, GETOB Başkanı Cengiz Aygün ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede Avurturyalı misafirlere ‘Marmaris’e hoş geldiniz’ denildi.

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü adına etkinliğe katılan Başkan Yardımcısı Sedat Kirt, “Marmaris'in geleceği için tüm paydaşlarımızla birlikte hareket etmeye ve güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz. Bunun ilk adımı olarak ilçemizde 31 yıl sonra Avusturyalı konuklarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, sektör temsilcilerine teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı. Yapılan konuşmalarda Marmaris Belediyesi, Ticaret Odası, Getob ve Türsab bölgeye “düşük sezon” olarak kabul edilen Nisan ayında daha fazla turist çekebilmek için çeşitli projeler hazırladığı da belirtildi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

Genç İşsizlikte Türkiye Avrupa'nın Zirvesinde

2025-04-24 11:41 - Gündem

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

Marmaris’teki kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi

2025-04-20 15:42 - Asayiş

Güney Ege Turizmi Marmaris'te Birleşti

2025-04-19 14:22 - Turizm

Başkan Aras’tan planlı gelişim ve ortak yatırım çağrısı

2025-04-19 14:15 - Ekonomi

İlgili Haberler

Özlem Yıldız Hayatını Kaybetti

20:14 - Marmaris

BİSİKLET YARIŞI VATANDAŞI MAĞDUR ETTİ

15:09 - Marmaris

Bisiklet Turu Marmaris'i Felç Etti

14:24 - Marmaris

Marmaris Balıkçı Barınağında Mazot Sızıntısı Alarmı

14:23 - Marmaris

Marmaris'te Sağanak Yağış Etkisini Sürdürüyor

14:13 - Marmaris

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş