?>

MARMARİS TİCARET ODASI’NDAN DEVLET HASTANESİ’NE ÖNEMLİ KATKI

Marmaris’te sağlık hizmetleri altyapısını güçlendirmeye yönelik önemli bir iş birliği hayata geçirildi. Marmaris Ticaret Odası (MTO) ile Marmaris Devlet Hastanesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Palyatif Bakım Merkezi’nin yatak kapasitesi üç katına çıkarılarak 31’e yükseltilecek.

Marmaris - 1 ay önce

Marmaris Ticaret Odası tarafından sağlanacak destekle merkeze tam donanımlı 11 yeni oda kazandırılacak. Toplam 21 yeni yatakla hizmet verecek bu odaların tüm tıbbi cihaz, teknik ekipman, hasta yatağı ve tefrişat ihtiyaçları MTO tarafından karşılanacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından merkez, “Marmaris Ticaret Odası Palyatif Bakım Merkezi” adıyla hizmet verecek.

 

Protokol, Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan ile Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Oğuzhan Şamil Erciyes tarafından imzalanırken, MTO Meclis Başkanı Zekiye İpci, Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Erdoğan Kocayiğit, İdari ve Mali Hizmetler Müdürlüğü Yetkilisi Kezban Öztürk de görüşmede yer aldı.

 

Geçtiğimiz kasım ayında hizmete açılan Marmaris Devlet Hastanesi bünyesinde halen 10 yatak kapasitesiyle faaliyet gösteren Palyatif Bakım Merkezi’nin genişletilmesiyle birlikte; uzun süreli tedaviye ihtiyaç duyan, yaşam kalitesi ciddi ölçüde etkilenmiş, hareket kısıtlılığı bulunan ve özel bakım gereksinimi olan hastalara daha kapsamlı hizmet sunulması hedefleniyor. Hastanenin toplam yatak kapasitesinin de 200’e ulaşmasıyla birlikte, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin daha da güçlenmesi bekleniyor.

 

Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, sağlık alanındaki yatırımların toplumsal fayda açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Marmaris’in sadece ekonomik ve turistik gelişimine değil, sosyal yaşamına ve sağlık altyapısına da katkı sağlamayı sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz. Palyatif bakım merkezinin kapasitesinin artırılmasıyla birlikte vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda hizmet almasına destek olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu kıymetli iş birliğinin Marmaris’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Oğuzhan Şamil Erciyes ise şunları ekledi; “Bilindiği üzere Palyatif bakım hizmetleri, özellikle yaşlı nüfusun giderek arttığı günümüzde hepimiz için elzem hale gelmektedir. Kronik hastalığı ve ağrıları bulunan, uzun süreli tedavi ihtiyacı olan vatandaşlarımız için bu hizmetler tabiri caizse devletimizin vefasıdır. Hepimiz biliyoruz ki bugün veya yarın her birimizin yakınları bu tür sağlık hizmetine ihtiyaç duyabilir. Marmaris Ticaret Odamızın kıymetli destekleriyle kurulacak 21 yataklı yeni palyatif bakım servisi, mevcut 10 yataklı kapasitemize eklenerek toplam 31 yatağa ulaşmamızı sağlayacaktır. Böylece Marmaris Devlet Hastanesi, bölgemizin en büyük palyatif bakım merkezlerinden biri haline gelecek ve uzun süreli bakım ihtiyacı bulunan hastalarımıza daha nitelikli hizmet sunabilecektir. Bu hayırlı katkıları dolayısıyla Marmaris Ticaret Odası Başkanımıza ve tüm üyelerine teşekkür ediyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyoruz.”

 

Proje kapsamında oluşturulacak yeni bölümlerin en kısa sürede tamamlanarak hizmete alınması planlanırken, merkezin artan kapasitesiyle Marmaris ve çevresindeki ihtiyaç sahibi hastalara daha güçlü ve nitelikli sağlık hizmeti sunulması amaçlanıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

​BAŞKAN FEVZİ TOPUZ’DAN YOĞUN SAHA ZİYARETLERİ

2026-06-05 17:52 - Genel

Hisarönü–Marmaris yolunda çalışmalar sürüyor

2026-06-05 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Bisiklet Yarışı Nedeniyle Yollar Kapanıyor

2026-06-05 11:06 - Marmaris

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

Köyceğiz Tazelenme Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

2026-06-02 10:03 - Genel

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

Marmaris’te L’Etape by Tour de France heyecanı başladı

2026-06-05 15:08 - Marmaris

İmdat Avcı’dan Koylar’da örnek çevre temizliği

2026-06-06 20:37 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Marmaris'te Altyapı Çalışmasında Çocuk Yaralandı

18:06 - Marmaris

MUSKİ’den Marmaris’te katılımcı bütçe toplantısı

15:59 - Marmaris

Marmaris'te Güvenli Gıda Çağrısı

13:47 - Marmaris

Marmaris Barlar Sokağı eski hareketli günlerini arıyor

13:23 - Marmaris

Marmaris'te Kayıp Kadın Aranıyor

11:36 - Marmaris

Günün Manşetleri

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

14:15 - Asayiş

Milyonlarca lira değerindeki altınları alıp sırra kadem bastı

14:11 - Asayiş

Hazırlık maçı: Çorum FK: 0 - Bandırmaspor: 0

13:59 - Spor

YKS sonrası tercih uyarısı: "Yapay zeka çağını göz ardı etmeyin"

13:53 - Eğitim

Fethiye'de Orman Yangını Kontrol Altında

13:34 - Asayiş