?>

AKYAKA LİMANI YENİLENİYOR

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde bulunan ve özellikle günübirlik tekne turu yapan teknelerin bağlandığı mendirek ile liman alanında yürütülen bakım, onarım ve yenileme çalışmalarında sona gelindi.

Genel - 1 saat önce

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’nde bulunan ve özellikle günübirlik tekne turu yapan teknelerin bağlandığı mendirek ile liman alanında yürütülen bakım, onarım ve yenileme çalışmalarında sona gelindi. Nisan ayında başlayan çalışmalarla liman, daha modern ve güvenli bir görünüme kavuşması için hummalı şekilde yapılan çalışmalar tamamlandı.

Akyaka Motorlu Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi tarafından yürütülen proje kapsamında  30 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiği belirtildi. Limandaki altyapı eksikliklerinin giderildiği çalışmalarda özellikle elektrik ve su sistemleri tamamen yenilendi.

Kooperatif yetkilileri, çalışmaların 17 Nisan tarihinde başladığını belirterek, projenin finansmanı için kredi kullanmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Yetkililer, “Kooperatif olarak Halkbank’tan kredi çektik. Kooperatif olarak kendi şahsi hesaplarımızdan da katkılarda bulunduk . Limanın güvenli ve modern hale gelmesi için büyük bir fedakârlık yaptık” dedi.

Çalışmalar sırasında çeşitli kurumlara şikâyetlerde bulunulduğunu belirten kooperatif yetkilileri, tüm işlemlerin yasal izinler alınarak gerçekleştirildiğini vurguladı. Yetkililer, “Çevre İl Müdürlüğü’nden gerekli izinler alınmadan burada herhangi bir çalışma yapılması mümkün değil. Tüm süreç mevzuata uygun şekilde yürütüldü” ifadelerini kullandı.

Daha önce limandaki elektrik altyapısının ciddi riskler taşıdığını savunan yetkililer, Ula Belediyesi tarafından elektriklerin kesildiğini hatırlatarak, “Kablolar suyun içerisinde ve birçok noktada çıplak haldeydi. Yaşanabilecek olası can kayıplarının önüne geçmek için altyapıyı tamamen yeniledik. Şu anda kartlı sistemle çalışan, güvenli bir su ve elektrik altyapısı oluşturduk” dedi.

Yenilenen yüzüyle hizmete açılan Akyaka Limanı’nda elektrik ve su bağlantıları eksiksiz şekilde tamamlanırken, teknelere yönelik hizmetler de başladı. Modern altyapısıyla faaliyet göstermeye başlayan limanın resmi açılış töreninin ise önümüzdeki günlerde yapılmasının planlandığı öğrenildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Görkem Sevindik: "Her rolümün özellikle farklı olmasını tercih ediyorum"

2026-06-18 17:09 - Magazin

Marmarisli Eczacı Karaağaç’tan Berhan Şimşek’e Sert Tepki

2026-06-15 15:54 - Marmaris

Jandarma ekiplerine kavga ihbarlı sürpriz kutlama

2026-06-15 01:14 - Genel

Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi’nde 53. Mezuniyet coşkusu

2026-06-16 13:28 - Marmaris

Tekirdağ’da Sakiler, ve Demet Akalın konseri

2026-06-15 00:09 - Magazin

Selimiye Körfezine Hakim,Panoramik Deniz Manzaralı Özel Arazi

2026-06-15 13:00 - SARI SAYFALAR

MARMARİS SİTELERDE ADLİYE CİVARI SATILIK 3+1 DUBLEKS DAİRE

2026-06-15 12:54 - SARI SAYFALAR

MİT, DEAŞ’ın medya sorumlusunu yakaladı

2026-06-17 10:54 - Asayiş

Osmangazi’de türküler gönüllere işlendi

2026-06-15 13:34 - Magazin

MARMARİS CAMİAVLU MAHALLESİ SATILIK 5+1 TRİBLEKS VİLLA

2026-06-16 17:47 - SARI SAYFALAR

İlgili Haberler

AK Parti Kadın Kolları’ndan anlamlı Babalar Günü programı: Şehit babaları ve gaziler ağırlandı

13:14 - Genel

Aydın’da afet hazırlıkları masaya yatırıldı

13:16 - Genel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Babalar Günü mesajı

13:06 - Genel

Bakan Güler: "Babalar; karşılıksız sevgileriyle çocuklarının sığındığı güvenli bir limandır"

12:49 - Genel

Arpalı eko-karavan parkı için sözleşme imzalandı

12:53 - Genel

Günün Manşetleri

Kayıp Parkinson hastası evinden 500 metre uzaklıkta bulundu

16:00 - Asayiş

Kuşadası kıyısında 3 metrelik boz camgöz köpekbalığı kıyıya vurdu

15:51 - Gündem

Ümit Milliler, Takımı hazırlık maçında Yunanistan’a mağlup oldu

14:24 - Spor

Silivri Belediye Başkanvekilliğine CHP’li Yalçın Ekici seçildi

14:01 - Siyaset

"Seni Galatasaray maçına götüreceğim" sözü, ölümün kıyısından aldı

13:52 - Asayiş