?>

Okul saldırganının annesi emeklilik dilekçesi vermiş

SALDIRGANIN BABASI UĞUR MERSİNLİ (EN SOLDA) SALDIRGAN İSA ARAS MERSİNLİ (2. SIRADA), ANNESİ PINAR PEYMAN MERSİNLİ (3. SIRADA)

Asayiş - 3 hafta önce

Kahramanmaraş’taki okul saldırganının kamuda öğretmen olarak çalışan tutuklu annesinin saldırıdan sonra emekli olmak için başvuruda bulunduğu öğrenilirken emniyet müdürü babasının bütün özlük haklarının elinden alındığı ortaya çıktı. Öte yandan okul saldırısı ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan araştırma komisyonun bu hafta Kahramanmaraş’a gelmesi ve incelemelerde bulunması da bekleniyor.

Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen, 9 öğrencinin yanı sıra 1 öğretmenin hayatını kaybettiği, saldırganın da öldüğü saldırının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde kurulan araştırma komisyonu hazırlıklarını sürdürüyor.

Meclis bünyesindeki komisyon çalışmalarını sürdürürken olayla ilgili yürütülen soruşturmada failin ailesine yönelik yeni detaylar da ortaya çıktı.

Anne emeklilik talebinde bulunmuş

Soruşturmanın ilk aşamalarında tutuklanarak cezaevine gönderilen İsa Aras Mersinli’nin annesi Pınar Peyman Mersinli ve babası Uğur Mersinli’ye yönelik adli süreç devam ediyor. Bu süreçte kamuda öğretmen olan anne Pınar Peyman’ın herhangi bir özlük hakkı kaybı yaşamadığı, kendi talebi doğrultusunda emeklilik için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Babanın özlük hakları elinden alınmış

Ayrıca saldırganın 1. Sınıf Emniyet Müdürü babası Uğur Mersinli’nin tüm özlük haklarının sonlandırıldığı ortaya çıktı. Komisyon Kahramanmaraş’a gelecek

Öte yandan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan komisyonun Kahramanmaraş ayağından sorumlu olacak AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu ve beraberindeki milletvekili heyetinin bu hafta içerisinde Kahramanmaraş’a gelerek incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Heyetin kentte gerçekleştireceği temaslarda olayın yaşandığı okul çevresinde inceleme yapması, ilgili kurum temsilcileriyle görüşmesi ve süreçle ilgili bilgi alması bekleniyor. Komisyon sonucu hazırlanacak raporla kamuoyunun bilgilendirilip, eğitim kurumlarındaki güvenlik politikalarına katkı sunması hedefleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YENİLENEN ÇARŞI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

2026-05-05 18:01 - Marmaris

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Askeri limana taş götüren kamyon devrildi

2026-05-06 15:05 - Asayiş

MUĞLA’DA GELECEĞİN SPORCULARI BİLİMSEL TARAMAYLA KEŞFEDİLİYOR

2026-05-06 11:30 - Spor

ÜNLÜ OYUNCU NESRİN CAVADZADE BODRUM’DA DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-05-04 16:50 - Magazin

Gül serada 5, çiçekçide 50-100 lira

2026-05-06 10:42 - Ekonomi

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2026-05-06 10:19 - Asayiş

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

İlgili Haberler

Marmaris ve Bodrum’da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

18:21 - Asayiş

Muratlı’da ruhsatsız av tüfeği ve uyuşturucu ele geçirildi

18:09 - Asayiş

Siirt’te trafik kazası: 1 yaralı

18:01 - Asayiş

Ayvacık’ta otomobil şarampole yuvarlandı: 2 kişi yaralandı

18:03 - Asayiş

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi: Şoför hayatını kaybetti, yolcular kurtuldu

18:08 - Asayiş

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem