?>

Ormanlara giriş yasak

Gündem - 2 yıl önce

Muğla Valiliği, yangınların önlenmesi amacıyla 23 Haziran ile 31 Kasım 2023 tarihleri arasında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını açıkladı. Ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaklandı. 

 

Muğla Valiliği, yangınların önlenmesi amacıyla 23 Haziran ile 31 Kasım 2023 tarihleri arasında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını açıkladı. Ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaklandı. Muğla îli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, 23.06.2023 - 31.10.2023 tarihleri arasında bazı ormanlık alanlara  yetkili makamlardan izin alınarak girilmesinin  uygun görüldüğü belirtildi. 

Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, 

“Aşağıda ilçesi, mahallesi ve sınırları belirtilen ormanlık sahalara yetkililerden ve yetkili makamlardan izin alınarak girilecektir.

Bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaktır.

Vatandaşlar yalnızca kendilerine ayrılan piknik alanlarından gerekli önlemleri alarak yararlanabileceklerdir. Bu piknik alanlarında dumansız piknik yapılması yönünde uyarılarda bulunulacaktır.

Orman Yasasının 31 ve 32’ nci maddesi kapsamında olan mahalleler başta olmak üzere, orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan mahalleler de dahil olmak üzere anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır. Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları; ormanı etkileyebilecek yangınlara karşı gerekli önlemleri alarak, söndürme ve koruma ekiplerini kuracaklar, orman ile tesisler arasında koruma bandı oluşturulacaktır.

Madde 6-Enerji Nakil Hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. - TEÎAŞ) hatların özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecekler, yetkililerce istenilmesi durumunda hattaki enerjiyi keseceklerdir.

Madde 7-Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (Dozer, Loder, Kepçe) hazır bulunduracaklardır.

Madde 8-Orman İdaresi, Jandarma ve Emniyet birimlerince oluşturulan devriye sistemi etkin bir şekilde uygulanacak, gerekirse Kaymakamların emirleri ile tüm kamu personel ve olanaklarından, önleyici hizmetler (devriye kontrol vb.) ile yangınlara karşı müdahale de yararlanılabilecektir.

Madde 9-Yangın ihbarı ücretsiz 112 ACİL No’lu telefonlara da yapılabilecektir” ifadelerine yer verildi. 

MİKAİL ZEYBEK

Haftanın Öne Çıkanları

Muğlada orman yangını ekiplerin zamanında müdahalesi ile söndürüldü

2023-06-21 16:00 - Asayiş

Antalya Düşünce Platformundan Ukrayna hamlesi

2023-06-22 14:00 - Genel

Pendikte yol tartışmasında el frenini çekmeyi unutunca kaza yaşandı

2023-06-24 14:00 - Asayiş

35 haftalık prematüre bebeğe kuvözde katarakt ameliyatı yapıldı

2023-06-24 12:00 - Sağlık

Cani damat kayınvalidesini öldürdü: Önce boğazını kesti, sonra 8 bıçak darbesi vurdu

2023-06-17 20:30 - Asayiş

YANGININ ARDINDAN VAHŞET ÇIKTI

2023-06-24 11:10 - Asayiş

Ormanlara giriş yasak

2023-06-24 17:04 - Gündem

Aziz Yıldırım: Ben her zaman başkanlığa hazırım

2023-06-23 17:30 - Spor

Dijital İmza Platformu, 2023te dünyaya açılacak

2023-06-22 15:00 - Ekonomi

PLAJLAR YAZA HAZIR

2023-06-22 11:41 - Marmaris

İlgili Haberler

Muğla Büyükşehirden ulaşım için gece mesaisi

15:22 - Gündem

Doğaseverlerden piknikçilere tepki: Kaval Şelalesi’nde 13 torba çöp toplandı

15:01 - Gündem

Beşiktaşlılardan Fenerbahçelilere çağrı

14:52 - Gündem

Gladyatörler şehri Kibyra’da meteor yağmurunda görsel şölen yaşandı

14:37 - Gündem

Çayırova’ya doğal yaşam alanı

14:20 - Gündem

Günün Manşetleri

Ali Koç'tan Lösemi Hastası Rüzgar'a Unutulmaz Davet

13:35 - Spor

Yeşil vatanın gökyüzündeki gözleri

13:27 - Gündem

17 Yaşındaki Çocuk 5 Bin 600 Sentetik Ecza ile Yakalandı

13:03 - Asayiş

Sıcak Hava Varis Şikayetlerini Artırıyor

12:17 - Sağlık

Dev Uyuşturucu Operasyonunda 137 Şüpheli Yakalandı

10:24 - Asayiş