Ortacada Sınırlı Sorumlu Su Ürünlere Kooperatifi kuruldu

MERKEZİ MUĞLA’NIN ORTACA İLÇESİ DALYAN MAHALLESİNDE BULUNAN S.S.ORTACA SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFİ, SARIGERME VE DALYAN MAHALLESİNDE FAALİYET GÖSTEREN BALIKÇILARI BİR ARAYA GETİRDİ. UZUN YILLAR SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNDE ZORLUKLAR YAŞAYAN VE BİREYSEL OLARAK ÇÖZÜME ULAŞAMAYAN BALIKÇILAR, BUNDAN BÖYLE KURUMSAL BİR YAPIDA FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRECEKLER.

Ekonomi - 2 yıl önce

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde bulunan S.S. Ortaca Su Ürünleri Kooperatifi, Sarıgerme ve Dalyan Mahallesinde faaliyet gösteren balıkçıları bir araya getirdi. Uzun yıllar sorunlarının çözümünde zorluklar yaşayan ve bireysel olarak çözüme ulaşamayan balıkçılar, bundan böyle kurumsal bir yapıda faaliyetlerini sürdürecek.

Ortaca’nın Dalyan Mahallesi’nde S.S.Ortaca Su Ürünleri Kooperatifi, Sarıgerme ve Dalyan Mahallesinde faaliyet gösteren balıkçıları bir araya getirdi. Kooperatif, uzun yıllar sorunlarının çözümünde zorluklar yaşayan ve bireysel olarak çözüme ulaşamayan balıkçılar, bundan böyle kurumsal bir yapıda faaliyetlerini sürdürmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz gün kuruluş kongresini gerçekleştiren, kısa adı ORSU olan Sınırlı Sorumlu Ortaca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanlığına seçilen Özay Akdoğan yaptığı açıklamada, “Balıkçılık sektörü de, tarım sektörü içerisinde ülke ekonomisine sosyo ekonomik bakımdan katkılar sağlayan önemli bir kol. Sektörde yaşanan birçok sorunun çözümlenmesinde balıkçıların kooperatif adı altında örgütlenmesi önemli rol oynuyor. Ortaca bölgesinde bu güne kadar sorunlarına bireysel olarak çözüm getiremeyen balıçılar, ne yazık ki kurumsal alanda muhatap bulamıyordu. Bölge balıkçılarını temsilen bir kooperatifin olması gerektiğine inanan, uzun yıllar balıkçılık yapan tekne sahibi arkadaşlarımızla bir araya gelerek bu eksiği tamamlama kararını aldık ve ORSU S.S.Ortaca Su Ürünleri Kooperatifi’ni kurduk” dedi.

Hedeflerinin bölgedeki balıçılık sektörüne katma değer sağlamak olduğunu söyleyen Akdoğan, “Denizlerimizde balıkçılık sektörünün can çekiştiğini biliyoruz. Bizim hedefimiz sadece denizdeki balıklar değil. Bölge iklim ve şartlarına uygun her türlü su ürünlerini yetiştimeyi ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bir çok projemiz var ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Kurulmadan önce zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade eden Özay Akdoğan, “Kooperatifleşme adına yapmamız gereken, kamu kurum ve kuruluşlarımızla olması gereken resmi prosedürleri tamamladık. Tarım İl Müdürlüğü’ne müracaat ederek yazışmaları başlattık. Kuruluş aşamasında uzun ve zorlu bir süreç geçirdik, yaklaşık 11 ay süren süreç sonucunda Ağustos ayında tescilimiz gerçekleşti. Bize bu süreçte desteklerini esirgemeyen başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum” dedi.

ORSU S.S.Ortaca Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim ve Denetim kurulları Şu isimlerden oluştu; Özay Akdoğan, Koray Yılmaz, Cemil Menteşe, Resul Gaynak, Murat Ekicioğlu, Deren Dipdağ, Olcay Kocaöz, Halil Korkut.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sahiller yabancı turistlere kaldı

2022-09-11 16:30 - Magazin

CHP’Lİ GİRGİN: GİRESUN ESNAFI ‘DÜKKANI KAPATIYORUZ’ DİYOR

2022-09-08 12:37 - Siyaset

Bodrumda yerli ve yabancı turistler DJ performans ile eğlendi

2022-09-07 16:30 - Magazin

Enerjisiyle tatilcileri coşturdu

2022-09-07 16:30 - Magazin

AK Parti’li Gökcan: “Beceriksizlik, vizyonsuzluk eşittir CHP”

2022-09-06 18:00 - Siyaset

CHP’Lİ GİRGİN: KARABEL TÜNELİNİN AKIBETİ NEDİR?

2022-09-06 10:46 - Siyaset

Köyceğizde okullar açılmadan kantinler denetlendi

2022-09-11 10:30 - Sağlık

ESNAFI ELEKTRİK ÇARPTI

2022-09-06 18:03 - Ekonomi

Muğla Büyükşehirden öğrencilere eğitim desteği

2022-09-08 14:00 - Ekonomi

Antik Halikarnassos sur duvarları turizme kazandırıldı

2022-09-11 16:00 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Burdur’da üretici kadınlara 60 bin çilek fidesi dağıtıldı

19:53 - Ekonomi

Türkiye Orman Ürünleri Meclisi’nde konuşan Özakalın; “Sektör sorunlarının çözüm sürecini yakından takip ediyoruz”

19:36 - Ekonomi

TÜRKİYE'NİN ÇALIŞMA HAYATI GELECEĞİ ÜZERİNE TOPLANTI

19:14 - Ekonomi

Akkuş şeker fasulyesinin üretimi güvence altına alınacak

18:12 - Ekonomi

Girişimcilik ve iş dünyasının önde gelen isimleri Endeavor Türkiye Gala Gecesi’nde buluştu

17:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Alman çiftin karavanı devrildi: 1 yaralı

22:23 - Asayiş

Kastamonu’da 43 araç sürücüsüne ceza

22:18 - Asayiş

Yol kenarında yemek yiyen tır şoförlerinin arasına tır daldı: 5 yaralı

22:17 - Asayiş

Yer yarıldı, kamyon içerisine düştü

22:12 - Asayiş

Ümraniye’de seyir halindeki araçta yangın

22:07 - Asayiş