?>

’Ovaya bakan adam’ ziyaretçi akınına uğradı

Muş'ta doğal yollarla oluşan ve insan kafasına benzediği için 'ovaya bakan adam' adı ile gündeme gelen kaya taşına ziyaretçi akını başladı.

Gündem - 1 hafta önce

Muş’ta doğal yollarla oluşan ve insan kafasına benzediği için ’ovaya bakan adam’ adı ile gündeme gelen kaya, bölgeyi ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor.

Muş’ta doğal yollarla oluşan ve insan kafasına benzerliği nedeniyle halk arasında ’ovaya bakan adam’ olarak bilinen kaya, doğaseverlerin ilgisini çekmeye başladı. Merkeze bağlı Kızılağaç beldesinin Ahcar Yaylası’nda yer alan bu ilginç kaya oluşumu, baharın gelişi ile birlikte çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamaya başladı. Muş’ta faaliyet gösteren Genç Adımlar Derneğine bağlı Gerok Yürüyüş Grubu üyeleri de düzenledikleri etkinlik kapsamında ’ovaya bakan adam’ın bulunduğu bölgeye kadar ilerledi. Etkinlik boyunca şelaleler, dereler ve eşsiz doğa manzaraları eşliğinde yürüyen grup, spor yapmanın yanında bir de tabiatla iç içe keyifli anlar yaşadı. Yürüyüşün sonunda kaya taşının bulunduğu noktaya ulaşan ekip, yakından inceleme fırsatı buldu. Fotoğraf çeken ve manzaranın tadını çıkaran doğaseverler, keyifli bir gün geçirdi.

Muş’un doğal güzelliklerini tanıtmak açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Grup Lideri Tekin Güler, "Gerçekten bugün Gerok Yürüyüş Grubu olarak efsanevi bir parkurla tanıştığımız için çok mutluyuz. Özellikle Zuhur Kanyonu’nu tepeden izlemek, Ovaya Bakan Adam kayasını görmek ve il dışından gelen misafirlerimizle bu güzellikleri paylaşmak herkesi oldukça etkiledi. Parkurun doğal güzelliği hepimizi büyüledi. Biraz zorluk yaşasak da yaklaşık 5-6 saat süren bu efsanevi yürüyüş gerçekten çok güzeldi. Bu etkinliğin ilimizin tanıtımına katkı sunacağına inanıyoruz. Ayrıca il dışından gelen misafirlerimize Muş’un böyle doğal güzelliklere sahip olduğunu göstermek bizleri gururlandırdı. Katkı sunan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan doğa yürüyüşüne katılan Diyetisyen Büşra Balaban ise "Bu hafta Kızılağaç Kanyonu’ndaydık. Her şey harikaydı, kanyondan görünen manzara muazzamdı. Özellikle Ovaya Bakan Adam gerçekten efsanevi bir görüntü sunuyordu. Bu tür doğa güzelliklerinin tanıtılması, şehrimiz açısından çok büyük bir önem taşıyor. Umarım bu değerler hak ettikleri ilgiyi görür. Yürüyüşle desteklediğimiz sağlıklı yaşam programımız, bu doğa etkinliğiyle birlikte ekibimizi fazlasıyla motive etti. Katkı sağlayan ve eşlik eden herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

İlgili Haberler

Sağanak yağış Kayseri’de hayatı olumsuz etkiledi

20:24 - Gündem

Şanlıurfa’da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı: Ekili araziler ve araçlar zarar gördü

19:28 - Gündem

Yayladaki sürülerin dolu yağışında zorlu anları kameraya yansıdı

18:42 - Gündem

Kuşlar üzerinde izinsiz araştırma yapan 4 şahıs yakalandı

17:56 - Gündem

Tatvan’da dolu yağışı

17:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Arızalanan motorbotta mahsur kalan 3 kişiyi deniz polisi kurtardı

16:32 - Asayiş

Çocuklarda Yanlış Giyim Hastalık Davetiyesi Çıkarabilir

16:27 - Sağlık

Kütahya’da 4,2 büyüklüğünde deprem

16:19 - Genel

Şahin'den Sultan Abdülhamid Han'a Yönelik Sözlere Sert Tepki

16:16 - Genel

3.8 Ton Ele Geçirildi Midye Ele Geçirildi

16:01 - Asayiş