?>

‘Oyunun Oyunu’ seyirciyle buluştu

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU, MİCHAEL FRAYN’IN KALEME ALDIĞI VE TİYATRONUN GÖRÜNMEYEN DÜNYASINI MİZAHİ BİR DİLLE ELE ALAN ‘OYUNUN OYUNU’ ADLI OYUNU İLK KEZ SANATSEVERLERLE BULUŞTURDU.

Genel - 5 ay önce

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Michael Frayn’ın kaleme aldığı ve tiyatronun görünmeyen dünyasını mizahi bir dille ele alan ‘Oyunun Oyunu’ adlı oyunu ilk kez sanatseverlerle buluşturdu.

Bursa’da onlarca yerli ve yabancı oyunu sanatseverlerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2025-2026 sanat sezonunda önemli bir yapımı daha izleyicisinin karşısına çıkardı. İngiliz yazar Michael Frayn’in kaleme aldığı, Lale Eren Dalsar’ın Türkçeye çevirdiği, yönetmenliğini ise Cem Baza’nın üstlendiği ‘Oyunun Oyunu’ adlı oyun, Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılan prömiyerle sahnedeki yerini aldı. Oyunun dekor tasarımını Şafak Kerem Kızıltan, kostüm tasarımı Funda Çebi, ışık tasarımı Yakup Çartık, hareket eğitmenliğini Yasin Yürekli, müziği Hakan Ali Toker, dramaturgu ise Ozan Çelik üstleniyor.

Tiyatronun görünmeyen dünyasını, sahne önü ve sahne arkasında yaşananları mizahi bir dille ele alan oyun, Bursalı seyircilerden tam not aldı. Sahne performansları büyük beğeni toplayan Şehir Tiyatrosu oyuncuları, gecenin sonunda ayakta alkışlandı.

Oyunun sonunda konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ali Düşenkalkar, değişik anlamlar yüklenen oyunları seyirciye seyrettirmeyi amaçladıklarını, ‘Oyunun Oyunu’ adlı oyunun da bunun bir ürünü olduğunu söyledi. Oyunun 50 gün üstüne kurgulandığını belirten Ali Düşenkalkar, "Seyircimizi mizahîya davet ediyoruz. Onları mutlu etmek, sahneden tebessüm göndermek istiyoruz. Şehir Tiyatrosu olarak tüm Bursalıları oyunlarımıza bekliyoruz" dedi.

Oyunun Yönetmeni Cem Baza ise, Bursa’da çalışkan, disiplinli ve tiyatro aşığı bir ekiple çalışarak hazırlandıklarını ifade ederek herkesi oyunlarına beklediklerini dile getirdi.

Bursalı tiyatroseverler, oyunu 12 ve 13 Şubat’ta saat 20.00’de, 14 Şubat’ta ise saat 15.00 ve 20.00’de Tayyare Kültür Merkezi’nde izleme fırsatı bulabilecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

Marmaris’in Güzellik Rotası: Yasemin Uçan Beauty

2026-02-06 17:36 - Marmaris

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

Milyonlarca kez dinlenen Tom Odell İstanbul’da sahne alacak

2026-02-03 12:38 - Magazin

Tarkan’ı 9 gündür süren konser serisinde yaklaşık 50 bin kişi dinledi

2026-02-04 16:50 - Magazin

Selçuk Balcı Başkentli sanatseverlerle buluştu

2026-02-07 22:59 - Magazin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

Karadeniz Ereğli’de unutulmaz konser

2026-02-06 10:06 - Magazin

Uludağ’da Sefo çılgınlığı

2026-02-07 12:04 - Magazin

İlgili Haberler

Hava Harp Okulu öğrencisi Veli Bilgin, memleketi Niğde’de son yolculuğuna uğurlandı

19:04 - Genel

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Eskişehir’imiz Paris’le, Londra’yla, Berlin’le yarışır halde"

17:52 - Genel

İmamın sanat sevgisi camiye yansıdı

17:40 - Genel

Başkan Yüceer, Malkara’da saha incelemelerinde bulundu

17:37 - Genel

"Birlikte Güzeliz" Projesi kapsamında çocuklar gönüllü kuaförlerle bir araya geldi

17:06 - Genel

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim