?>

Özbekistan-ABD arasında kritik minerallerin madenciliğine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı

WASHINGTON (İHA) - ÖZBEKİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI BAHTİYOR SAİDOV, ABD’NİN BAŞKENTİ WASHİNGTON’DA KATILDIĞI KRİTİK MİNERALLER BAKANLAR TOPLANTISI’NDA ABD DIŞİŞLERİ BAKANI YARDIMCISI CHRİSTOPHER LANDAU İLE BİRLİKTE ÖZBEKİSTAN-ABD ARASINDA "KRİTİK MİNERALLER VE NADİR TOPRAK ELEMENTLERİNİN MADENCİLİĞİ İLE İŞLENMESİ ALANINDA TEDARİK GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASINA YÖNELİK MUTABAKAT ZAPTINI" İMZALADI.

Siyaset - 5 ay önce

Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyor Saidov, ABD’nin başkenti Washington’da katıldığı Kritik Mineraller Bakanlar Toplantısı’nda ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Christopher Landau ile Özbekistan-ABD arasında "Kritik Mineraller ve Nadir Toprak Elementlerinin Madenciliği ile İşlenmesi Alanında Tedarik Güvenliğinin Sağlanmasına Yönelik Mutabakat Zaptını" imzaladı.

Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyor Saidov, ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen Kritik Mineraller Bakanlar Toplantısı’na katıldı. Saidov, temasları kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Christopher Landau ile bir araya gelerek Özbekistan ile ABD arasında "Kritik Mineraller ve Nadir Toprak Elementlerinin Madenciliği ile İşlenmesi Alanında Tedarik Güvenliğinin Sağlanmasına yönelik Mutabakat Zaptını" imzaladı. Özbekistan Dışişleri Bakanı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, temaslarına ilişkin değerlendirmede bulunarak, üst düzeyde yapılan tüm anlaşmaların zamanında ve etkin şekilde uygulanmasının sağlanması ve geleceğe dönük projelerin kapsamının genişletilmesi konularına odaklandıklarını kaydetti. Saidov, "Kritik mineralleri sadece ekonomik fırsat değil aynı zamanda sorumlu ortaklık ve uzun vadeli sürdürülebilir kalkınma alanı olarak değerlendiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

Toplantı sırasında birçok mevkidaşıyla bir araya gelme şansını elde ettiğini belirten Saidov, etkinliğin çeşitli ülkelerde yetkililerle kapsamlı görüş alışverişinde bulunma açısından önemli bir fırsat sunduğunu aktardı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

Milyonlarca kez dinlenen Tom Odell İstanbul’da sahne alacak

2026-02-03 12:38 - Magazin

‘Barış Manço Anma Gecesi’ 4 Şubat’ta

2026-02-01 09:15 - Magazin

Tarkan’ı 9 gündür süren konser serisinde yaklaşık 50 bin kişi dinledi

2026-02-04 16:50 - Magazin

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

Mehmet Çevik’ten uyuşturucu açıklaması

2026-01-31 10:42 - Magazin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

İlgili Haberler

Malatya, Cop31 sürecine önemli bir ev sahipliği yaptı

15:30 - Siyaset

Şırnak’ta 36 okul için doğal gaz talebi Bakan Tekin’e iletildi

15:15 - Siyaset

Adalet Bakanı Gürlek, Suudi mevkidaşı Al Smani ile bir araya geldi

14:43 - Siyaset

Sandıkçı: "Araç filomuza yeni araçlar kazandırmaya devam ediyoruz"

14:26 - Siyaset

Battalgazi’de temizlik ve pazar denetimleri sürüyor

13:55 - Siyaset

Günün Manşetleri

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi