?>

Palamudun yokluğunu Karadeniz’in vazgeçilmezi hamsi tamamlıyor

BU SEZON TEZGAHLARDA PALAMUDUN YERİNİ KARADENİZ’İN VAZGEÇİLMEZİ HAMSİ ALDI. TEZGAHLARDA KİLOSU 200 LİRADAN SATILAN HAMSİ, VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR. ÖZELLİKLE TAZE VE LEZZETLİ OLMASI SEBEBİYLE TERCİH EDİLEN HAMSİ, BU YIL BALIK SEVERLERİN GÖZDESİ HALİNE GELDİ.

Genel - 9 ay önce

Bu sezon tezgahlarda palamudun yerini Karadeniz’in vazgeçilmezi hamsi aldı. Tezgahlarda kilosu 200 liradan satılan hamsi, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Eylül ayından şubat ayına kadar balık tezgahlarının gözdesi olan palamut, azlığıyla yerini Karadeniz’in vazgeçilmez balığı olan hamsiye bıraktı. Bolluğuyla dikkat çeken ve Sakarya’daki balık pazarında her tezgahta bulunan hamsi, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Özellikle taze ve lezzetli olması dolayısıyla tercih edilen hamsi 200 liradan alıcı bulurken, bu yıl balık severlerin gözdesi haline geldi. Kilosu 100 liradan satılan mezgit ise bazı tezgahlarda hamsiyle yarışıyor. "Hamside bereket ve bolluk var"

Balıkçı Ramazan İbiş, yaptığı açıklamada, "1 Eylül’de yeni sezona hayırlısıyla başladık ama palamudun yokluğuyla başladık. Palamut çok az seyrediyor ve onun yerini hamsi kapattı. Hamside bereket ve bolluk var. Geçen sene palamudun çokluğu vardı bu sene yok. Bu sene hamsi bol ve yanında mezgit var" dedi.

Tezgahlarda bol miktarda balık bulunduğunu, fiyatların ise uygun olduğuna dikkati çeken İbiş, "Hamsi normalde şubat, mart aylarına kadar devam edebilir ama daha bollaşır veya azalabilir bilemeyiz. Geçen seneye göre fiyatı normal. Hamsi gün geldi 100 lira oldu, gün geldi 150-200 lira oldu. Hava muhalefeti olduğu zaman fiyat yükseliyor, daha önceki zamanlarda düştü ama şu anda 200 lira bandında seyrediyor. Bunun yanında mezgit var ve fiyatı gayet uygun, 100 liradan başlıyor" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmarisli muhtar Ankara’da düzenlenen programa katıldı

2025-10-18 10:06 - Marmaris

İngiliz ve Alman turistler Kale’nin biber tatarı ve pidesine bayıldı

2025-10-19 08:27 - Magazin

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

2025-10-17 14:08 - Magazin

Ergun “gıda fiyatları el yakıyor, vatandaşın sofrasına ateş düşmüştür”

2025-10-16 12:44 - Ekonomi

İclal Aydın, "Ama Değil, Rağmen" ile 12 ilde turneye çıkıyor

2025-10-20 11:57 - Magazin

Marmaris Devlet Hastanesi’nde MR cihazı hizmete girdi

2025-10-13 15:31 - Marmaris

Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı

2025-10-20 06:01 - Magazin

Acıpayamlı kadın kuaför İngiltere’de Dünya 2.’si oldu

2025-10-17 09:29 - Magazin

Türk sinemasının sultanı afyonkarahisar’ı gezdi

2025-10-17 11:27 - Magazin

Türk sinemasının Sultanı Türkan Şoray’dan duygulandıran yorum

2025-10-16 17:47 - Magazin

İlgili Haberler

Develi’de kurutulan meyveler yıl boyu tüketiliyor

15:56 - Genel

İnegöl Belediyesi’nin ödüllü afet oyunları erişime açıldı

15:51 - Genel

Dilovası’nın yeni belediye binası yükseliyor

15:52 - Genel

Bandırma’da gençlik merkezi hizmete açıldı

15:52 - Genel

İnegöl 15 Temmuz’un 10’uncu yılında Milli irade için tek yürek oldu

15:49 - Genel

Günün Manşetleri

Gözaltına alınan ünlüler sağlık kontrolünden geçirildi

15:51 - Asayiş

Asma tavanda mahsur kalan güvercin kurtarıldı

15:39 - Gündem

CHP Nazilli ilçe teşkilatında devir teslim krizi

15:13 - Siyaset

İnşaatta merdivenlerden düşen işçi hayatını kaybetti

14:40 - Asayiş

Taha Akgül’den Sivas’taki TOHM’a tam not

14:27 - Spor