?>

Pamuk Geçidi şehitleri 34. yılında Samsun’da dualarla anıldı

SAMSUN ASRİ MEZARLIK ŞEHİTLİĞİ, PAMUK GEÇİDİ’NDE ŞEHİT DÜŞEN KAHRAMANLAR İÇİN DÜZENLENEN ANMA PROGRAMINDA DUYGULU ANLARA SAHNE OLDU. ŞEHİT ASTSUBAY İLHAN HAMLI’NIN KABRİ BAŞINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN TÖRENDE KUR’AN-I KERİM OKUNARAK DUALAR EDİLDİ, ŞEHİTLER İÇİN RAHMET NİYAZINDA BULUNULDU. PROGRAMDA, PAMUK GEÇİDİ’NDE ŞEHİT OLAN İLHAN HAMLI’NIN YANI SIRA ASTSUBAYLAR ERKAN IĞDIR, MUSTAFA KARAÇİMEN VE NACİ YILDIRIM DA İSİMLERİ ANILARAK DUALARLA YÂD EDİLDİ. OKUNAN YASİN-İ ŞERİF VE YAPILAN DUALAR, TÜM ŞEHİTLERİN RUHLARINA İTHAF EDİLDİ.

İnsan - 3 ay önce

Iğdır Pamuk Geçidi’nde, 18 Nisan 1992 tarihinde şehit edilen kahraman astsubaylar, şehadetlerinin 34. yıl dönümünde Samsun Asri Mezarlık Şehitliği’nde düzenlenen törenle rahmet, minnet ve dualarla anıldı.

Samsun Asri Mezarlık Şehitliği, Pamuk Geçidi’nde şehit düşen kahramanlar için düzenlenen anma programında duygulu anlara sahne oldu. Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın kabri başında gerçekleştirilen törende Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi, şehitler için rahmet niyazında bulunuldu. Programda, Pamuk Geçidi’nde şehit olan İlhan Hamlı’nın yanı sıra astsubaylar Erkan Iğdır, Mustafa Karaçimen ve Naci Yıldırım da isimleri anılarak dualarla yâd edildi. Okunan Yasin-i Şerif ve yapılan dualar, tüm şehitlerin ruhlarına ithaf edildi. Devlet ve sivil katılım dikkat çekti

Törene Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Alâ ile eşi Selda Alâ, Garnizon Komutanlığı Şehit Gazi İşleri Kısım Amiri Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Erdoğan Kapusuz, subay ve astsubaylar, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Samsun Şube Başkanı E. Astsubay Kıdemli Başçavuş Tanju Arat, Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi E. Albay Mehmet Ocak, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Necmettin Aygün ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril katıldı. Şehit yakınları, gaziler, silah ve devre arkadaşları ile çok sayıda vatandaş da programda hazır bulundu. "Acımız 34 yıldır ilk günkü gibi"

Törende duygularını paylaşan şehit annesi Bedriye Hamlı, 18 Nisan 1992’de yaşanan saldırının acısının hala taze olduğunu belirterek, "34 yıldır içimde tarifsiz bir acı var. Evlatlarımızı vatan için şehit verdik. Onları unutmayan herkese minnettarız. Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman yanımızda oldu" dedi.

Şehit ağabeyi Ayhan Hamlı ise "Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık, unutturmayacağız. Her 18 Nisan’da yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yağmurlu havaya rağmen yoğun katılımın olduğu anma programı, yapılan duaların ardından sona erdi. Katılımcılar daha sonra mezarlıkta bulunan diğer şehit kabirlerini de ziyaret ederek dua etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş’ta iki farklı noktada araç yangını söndürüldü

2026-04-12 00:20 - Asayiş

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

2026-04-18 00:51 - Asayiş

MARMARİS ULTRA TRAİL HEYECANI BAŞLIYOR

2026-04-17 16:29 - Marmaris

EĞİTİM- SEN’DEN ‘’EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR’’ ÇAĞRISI

2026-04-15 14:12 - Marmaris

"DİJİTAL OYUNLARDA ŞİDDET, ÇOCUKLARDA SALDIRGANLIĞI TETİKLEYEBİLİR"

2026-04-18 13:15 - Sağlık

AK PARTİ MARMARİS İLÇE BAŞKANI MUZAFFER ARAVİ’DEN HAVUZ TEPKİSİ

2026-04-13 17:26 - Genel

MHP MUĞLA’DA GÖREV DEĞİŞİMİ: İL TEŞKİLATI FESHEDİLDİ

2026-04-17 15:55 - Siyaset

İçmeler plajında lağım suyu iddiası

2026-04-14 11:53 - ÇEVRE

Elazığ’da 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi: 1 tutuklama

2026-04-18 11:39 - Asayiş

ALTIN DEĞİL, SU KAÇAĞI ARIYORLAR

2026-04-18 10:49 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gediz Tarhana Festivalinde duygulandıran farkındalık

17:12 - İnsan

Bilecik’te 20 bin kişinin katıldığı festival sonrasında oda başkanlarından Vali Sözer’e teşekkür

17:00 - İnsan

Kars İl Özel İdaresi’nden güvenli ulaşım hamlesi: BSK asfaltlanan köy yollarında çizgi çalışmaları sürüyor

16:52 - İnsan

Şehit Er Mehmet Erişti, 43. yılında unutulmadı

16:46 - İnsan

Çaybaşı’nda grup yolu betonla buluşturuluyor

16:22 - İnsan

Günün Manşetleri

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi