?>

Papa Francis’in ölümü nedeniyle Arjantin ve İspanya’da yas ilan edildi

Papa francis'in hayatını kaybetmesinin ardından dünya liderleri baş sağlığı mesajı yayınladı. Arjantin'de 7 gün, ispanya'da ise 3 günlük yas ilan edildi.

Genel - 2 ay önce

Papa Francis’in hayatını kaybetmesinin ardından dünya liderleri baş sağlığı mesajı yayınladı. Arjantin’de 7 gün, İspanya’da ise 3 günlük yas ilan edildi.

Katoliklerin Ruhani lideri Papa Francis’in 88 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından dünya liderleri baş sağlığı mesajı yayınladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Papa Francis, Kilisenin Buenos Aires’ten Roma’ya kadar yoksullara neşe ve umut getirmesini, insanları birbirleriyle ve doğayla birleştirmesini istedi. Bu umut, ondan sonra da sonsuza dek devam etsin" dedi.

Hollanda Başbakanı Dick Schoof, başsağlığı mesajında Papa’yı "halkın adamı" olarak nitelendirirken, Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ise Papa Francis’in bulaşıcı gülümsemesinin dünya çapında milyonlarca insanın kalbini kazandığını söyledi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Katolik Kilisesi’nin çok ötesinde, alçakgönüllülüğü ve yoksullara olan saf sevgisiyle milyonlara ilham verdi" ifadesini kullandı.

Papa’nın ölümünden dolayı derin bir üzüntü duyduğunu ifade eden İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Papa’nın son kez dünyaya yönünü değiştirme, onarıcı ve koruyucu bir yol izleme çağrısında bulunduğunu kaydetti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Papa’nın vefatından dolayı "derin acı duyduğunu" açıklarken, Polonya Başbakanı Donald Tusk da Papa’yı "iyi, sıcakkanlı ve duyarlı biri" olarak nitelendirdi. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Francis’in "barış, sevgi ve şefkatin sesi" olduğunu kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump da sosyal medya hesabından, "Huzur içinde uyu Papa Francis" paylaşımını yaptı. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, tüm Katoliklere ve Papa’nın sevenlerine başsağlığı diledi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Papa Francis’in "sınırsız şefkat" sahibi olduğunu ifade ederken, İsviçre Devlet Başkanı Karin Keller-Sutter, Papa’yı "barış için yorulmadan çalışan büyük bir ruhani lider" olarak nitelendirdi. Arjantin ve İspanya’da yas ilan edildi

Papa’nın ölümü nedeniyle "derin bir üzüntü" duyduğunu kaydeden Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, "Bugün önemsiz görünen farklılıklara rağmen, onun nezaketini ve bilgeliğini tanımak benim için gerçek bir onurdu" ifadesini kullandı. Arjantin hükümeti, Papa’nın ölümü dolayısıyla 7 günlük yas ilan etti.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Papa’nın hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, "Barışa, sosyal adalete ve en savunmasızlara olan bağlılığı bize derin bir miras bıraktı. Huzur içinde uyu" dedi. İspanya hükümeti de 3 günlük yas ilan etti.

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te 17 Aralık 1936’da doğan Jorge Mario Bergoglio, 13 Mart 2013’te tarihte ilk Latin Amerikalı Papa olarak göreve gelmişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

İlgili Haberler

Sultangazi’de tekstil atıklarıyla geleneksel el sanatları buluşuyor

17:07 - Genel

Mudurnu Kaymakamı veda yemeğinde göz yaşlarına hakim olamadı

16:53 - Genel

Buca Belediyesi çalışanları iş bırakma eyleminde

16:53 - Genel

Uluslararası 16. Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu’na katılım için başvurular başladı

16:41 - Genel

TİKA, Filistin’de üretim tesisleri kuruyor

16:31 - Genel

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş