?>

"Hareket et, sağlıklı kal" mesajı miniklerden geldi

SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞLI CANİK SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ TARAFINDAN "SAĞLIK İÇİN HAREKET ET GÜNÜ" KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİKTE ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ, YAPTIKLARI YÜRÜYÜŞ VE SPOR ETKİNLİKLERİYLE SAĞLIKLI YAŞAMIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ.

Sağlık - 2 ay önce

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Canik Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından "Sağlık İçin Hareket Et Günü" kapsamında düzenlenen etkinlikte anaokulu öğrencileri, yaptıkları yürüyüş ve spor etkinlikleriyle sağlıklı hayatın önemine dikkat çekti.

Samsun’da "Sağlık İçin Hareket Et Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinlikte anaokulu öğrencileri renkli görüntüler oluşturdu. Canik Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından Doğupark’ta gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar, "Hareket et sağlıklı kal" ve "Sağlık için yürüyüş yap" yazılı dövizlerle yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından Canik Sağlıklı Hayat Merkezi Fizyoterapisti Nurhan Telci eşliğinde çeşitli temel spor hareketleri yapan minikler, "Sağlıklı kalmak için spor yapın" mesajı verdi. Temel egzersiz hareketleriyle fiziksel aktivitenin önemini uygulamalı olarak gösterdi. "Haftada en az 150 dakika orta tempolu fiziksel aktivite yapılması gerekiyor"

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Canik Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Elif Nur Gülen, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının küçük yaşlarda kazanılmasının önemine dikkat çekti. Gülen, "Anaokulu öğrencileriyle bu özel günde bir etkinlik yapmayı planladık. Bu etkinlikteki amacımız, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının küçük yaştan itibaren kazandırılmasıdır. Küçük yaştaki çocuklarla egzersiz yaparak sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik etmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda çocukların yetişkinlere örnek olmasıyla sağlıklı yaşamın önemini hep birlikte vurgulamaya çalıştık" dedi.

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde birçok hizmetin ücretsiz sunulduğunu belirten Gülen, "Fizyoterapist danışmanlık hizmetlerimizin yanı sıra psikolog, diyetisyen, sigara bırakma polikliniği ve kanser tarama hizmetleri de ücretsiz olarak verilmektedir" diye konuştu.

Yetişkinlerin haftada en az 150 dakika orta tempolu fiziksel aktivite yapması gerektiğini ifade eden Gülen, günlük yaşamda hareketliliğin artırılmasının önemine değinerek, "Sadece egzersiz yapmak hareket sayılmaz. Merdiven kullanmak, dans etmek ve bisiklet sürmek de fiziksel aktivite kapsamına girmektedir" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YENİLENEN ÇARŞI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

2026-05-05 18:01 - Marmaris

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Askeri limana taş götüren kamyon devrildi

2026-05-06 15:05 - Asayiş

MUĞLA’DA GELECEĞİN SPORCULARI BİLİMSEL TARAMAYLA KEŞFEDİLİYOR

2026-05-06 11:30 - Spor

ÜNLÜ OYUNCU NESRİN CAVADZADE BODRUM’DA DÜNYA EVİNE GİRDİ

2026-05-04 16:50 - Magazin

Gül serada 5, çiçekçide 50-100 lira

2026-05-06 10:42 - Ekonomi

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2026-05-06 10:19 - Asayiş

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

İlgili Haberler

Tekne gezisinde rahatsızlanan vatandaşa tıbbi tahliye

17:35 - Sağlık

Balcalı Hastanesinde çalışan sağlık çalışanları 3 gün iş bıraktı

16:39 - Sağlık

Eskişehir’de doğru kalp masajı tekniği uygulamalı olarak gösterildi

16:23 - Sağlık

Niğde Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde ilk ameliyat başarıyla gerçekleştirildi

14:14 - Sağlık

Fethi Sekin Şehir Hastanesi personeline temizlik ve enfeksiyon kontrolü eğitimi

13:13 - Sağlık

Günün Manşetleri

Bir cenaze, tek parti, 2 genel başkan

15:09 - İnsan

Beşiktaş, yeni sezonda Euroleague’de mücadele edecek

14:16 - Spor

Harç karma makinasına düşen işçi ağır yaralandı

14:16 - Asayiş

Nikah dairelerinde 26.06.2026 yoğunluğu

13:54 - Genel

Komandolar nefesleri kesti

13:35 - Kültür Sanat