?>

"Horoz" lakaplı bu araca galoşsuz binmek yasak

ELAZIĞ’DA YAŞAYAN FURKAN DUMAN, ‘HOROZ’ ADINI VERDİĞİ 1980 MODEL MURAT 131’E GÖZÜ GİBİ BAKIYOR. DUMAN, ARACINA ARKADAŞLARINI BİLE GALOŞSUZ BİNDİRMİYOR

İnsan - 1 gün önce

Elazığ’da yaşayan Furkan Duman, ‘Horoz’ adını verdiği 1980 model aracına gözü gibi bakıyor. Duman, aracına arkadaşlarını bile galoşsuz bindirmiyor.

Elazığ’da yaşayan 26 yaşındaki Furkan Duman, 1980 model Murat 131’e gösterdiği titizlikle dikkat çekiyor. ‘Horoz’ adını verdiği aracına iki yıldır sahip olduğunu belirten Duman, aracını adeta aileden biri gibi gördüğünü söyledi. Aracına yalnızca annesi ve kardeşinin binebildiğini belirten Duman, arkadaşlarının ise ancak galoşla binebildiğini ifade etti. Duman, "Arka koltukta galoşlarımızı muhafaza ediyoruz. Arkadaşlarım binerse sadece galoşla binebilir, o da belki" dedi. Elazığ’da birçok kişinin ‘Horoz’ lakabıyla tanıdığı aracına sık sık teklif geldiğini belirten Duman, 400 bin TL’lik teklifi dahi kabul etmediğini söyledi. "Arkadaşlarım binecekse de ancak galoşla binebilir"

Aracına olan bağlılığını dile getiren Duman, " Şu an gördüğünüz aracın iki senedir sahibiyim ve aracın ikinci sahibiyim. Araç 1980 model ve bir ay sonra 46 yaşına giriyor. Bir ay sonra doğum günü var, onu da kutlayacağız. Aracımıza o kadar değer veriyoruz ki neredeyse aileden biriymiş gibi görüyoruz. Arabaya sadece annem ve kardeşim binebiliyor. Dışarıdaki arkadaşlarım binecekse de ancak galoşla binebilir, o da belki. Arka koltukta galoşlarımızı muhafaza ediyoruz. Bu konuda arkadaşlarım ve ailemle çok sorun yaşıyorum. ‘Bu kadar titiz olma’ diyorlar ama bilmiyorum. Ben aracımı adeta kız arkadaşım gibi görüyorum" dedi. "Benden hiçbir şey beklemeden beni dinleyen tek varlık diyebilirim"

Arabasından uzun süre ayrı kalamadığını ifade eden Duman, "O kadar değer veriyorum ki evde otururken bile üzülüyorum. Çünkü ondan beş dakika bile ayrı kalsam özlem duyuyorum. Gidip mutlaka onu görmem, koltuğuna oturmam, aracı çalıştırıp sesini duymam gerekiyor. Yani derdini dinlemek istiyorum. Ben de derdimi ona anlatabiliyorum. Benden hiçbir şey beklemeden beni dinleyen tek varlık diyebilirim. Aracımızın lakabı ‘Horoz’. Elazığ’da çoğu kişi bu lakabı bilir. Gördüklerinde ‘Horoz geliyor’ ya da ‘Bakın Horoz burada’ derler. Beni de tanırlar. Araçta değişen hiçbir parça yoktur, sadece boyalı. Şu anda plakamız da gördüğünüz gibi Elazığ plakası. Plakaya da çok talip oluyor ama ne plakamı ne de aracımı satmayı düşünmüyorum. 400 bin TL veren oldu ama vermedim. İnsan evladını satar mı, satmaz. Benim için de öyle ve evladım gibi gördüğüm için satmayı düşünmüyorum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla’da bir haftada 44 aranan şahıs yakalandı, 15’i tutuklandı

2025-12-15 14:21 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

Prof. Dr. Türkan Saylan konser ve söyleşiyle anıldı

2025-12-15 14:13 - İnsan

Urla’da yanan orman için umut yeşerdi: 500 meşe palamudu toprakla buluştu

2025-12-13 20:02 - Gündem

MARMARİS’TE HAFTA SONU YOĞUNLUĞU

2025-12-13 13:22 - Marmaris

MARMARİS’TE "MEYDAN PROJESİ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR

2025-12-17 14:33 - Marmaris

Silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ünsal Bahçeci son yolculuğuna uğurlandı

2025-12-18 17:34 - Asayiş

Sahte Borsa Çetesine 3 İlde Darbe

2025-12-15 14:09 - Asayiş

MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKATI  

2025-12-13 10:53 - Marmaris

Vali Akbıyık yeni binayı yerinde inceledi

2025-12-13 15:46 - Genel

İlgili Haberler

Başkan Akın: "Gençlerimizin her talebi bizim önceliğimiz"

14:00 - İnsan

Alaca Belediyesi’nden kadınlara özel gece: Doyasıya eğlendiler

14:05 - İnsan

Dedelerinden miras kalan 20 geleneksel oyunla kış gecelerini geçiriyorlar

13:43 - İnsan

Çaya düşen karaca kurtarıldı

14:02 - İnsan

İçlerindeki bale tutkusunu yıllar sonra ortaya çıkardılar

13:37 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi