?>

"Maziden İstikbale Asırlık Şifa" eserinin sergisi açıldı

Eskişehir il sağlık müdürlüğü tarafından, eskişehir’in sağlık alanındaki 100 yılı aşkın süredeki gelişimini ele alan; iki ciltten ve bin 166 sayfadan oluşan oluşturulan "maziden istikbale asırlık şifa" adlı eser, eskişehir il kültür ve turizm müdürlüğü güzel sanatlar galerisi'nde tanıtıldı.

İnsan - 2 ay önce

"Maziden İstikbale Asırlık Şifa" adlı eser, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nde tanıtıldı.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Eskişehir’in sağlık alanındaki 100 yılı aşkın süredeki gelişimini ele alan, iki ciltten ve bin 166 sayfadan oluşturulan "Maziden İstikbale Asırlık Şifa" adlı eser, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nde tanıtıldı.

Ortaya çıkan bu kapsamlı eserin, Eskişehir’de sağlığın tarihi ve sağlık alanındaki dönüşümü, sağlık kurumların geçmiş faaliyetleri, basında yer verilen haberler ve koleksiyonerlerden toplanan bilgi ve belgeler doğrultusunda hazırlandığı aktarıldı. Proje koordinatörü Uzm. Dr. Emrah Atay, kitabın sağlık hizmetlerinin geçmişten günümüze nasıl şekillendiğini ve bu süreçte emeği geçen sağlık çalışanlarının katkılarını detaylı bir şekilde ele aldığını belirtti. Çalışmanın daha önce hiçbir ilde yapılmamış ve ilk olarak Eskişehir’den çıkan bir kitap olduğunun altını çizen Atay, bu eserin gelecek nesillere kalıcı bir miras bırakmayı hedeflediğini vurgulayarak, emeği geçen tüm araştırmacılara teşekkür etti. "Kronolojisi sağlam bir şekilde hazırlanan bu eser geleceğe de yön verecek"

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Valiliğin 100 yıllık envanter projesinden ilhamla hareket edilerek bu çalışmanın ortaya çıktığını ve Eskişehir’in sağlık yolculuğunu kapsamlı bir döküman haline getirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Bildirici, sağlık hizmetlerinin tarihine ışık tutan bu kitabın, Eskişehir’in sağlık alanındaki önemli aşamalarını belgelediğini ve bu süreçte olağanüstü çalışmalara şahit olduklarını dile getirdi. Sağlığın toplum için önemli bir yapı taşı olduğunu belirten Bildirici, kronolojisi sağlam bir şekilde hazırlanan bu eserin geleceğe de yön vereceğini söyledi. "Eskişehir sağlık hizmetleri konusunda kendisini önemli bir noktaya taşımıştır"

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, kitabın, sağlık hizmetlerinin dönüşümünü ve sağlık çalışanlarının katkılarını belgelediğini vurguladı. Yanı sıra Vali Aksoy, çevre illere bakıldığında, Eskişehir’in sağlık hizmetleri konusunda kendisini önemli bir noktaya taşıdığını dile getirdi. Başta Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş olmak üzere, kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, bu çalışmanın geleceğe önemli bir kaynak olacağını ifade etti.

Program sonunda, kitabın hazırlanmasında katkı sunan yazarlara ve araştırmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi. Vali Hüseyin Aksoy tarafından Gazeteci Ali Akyüz, Prof. Dr. Ertuğrul Algan, Uzm. Dr. Emrah Atay, Yaşar Yastıkçı ve Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş’a plaket verildi. Ayrıca program kapsamında, "Maziden İstikbale Asırlık Şifa" kitabının hazırlanmasında emeği geçen yazarlara, araştırmacılara ve katkı sunanlara da teşekkür belgeleri takdim edildi. Açılışın ardından protokol üyeleri sergiyi gezerek, Eskişehir’in sağlık alanındaki tarihsel gelişimi hakkında bilgi aldı. Ziyaretçiler, sağlık alanında önemli dönüm noktalarını gözler önüne seren sergiyi 28 Şubat 2025 tarihine kadar gezebilecekler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

HALK OTOBÜSLERİ İÇİN ÖZEL ŞERİT UYGULAMASINDA 2. ETABA GEÇİLDİ

2025-02-21 15:54 - Ulaşım

MİLAS-BODRUM HAVALİMANINDAN REKOR PERFORMANS

2025-02-21 13:24 - Ulaşım

KİLİMANJARO DAĞI’NDA TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

2025-02-25 13:11 - Marmaris

Durali ve Hanife’nin 77 yıllık efsane evliliği

2025-02-25 13:30 - Marmaris

İlgili Haberler

Özlü hayvan konukevi ve katı atık tesisini inceledi

00:14 - İnsan

Batman’da binlerce kişi Gazze için yürüdü

22:51 - İnsan

Kütahya Belediye Meclisi’nde MHP’li üyeler toplantıyı terk etti

21:39 - İnsan

Çorum Belediyesi’nin online kurban kesim randevu sistemi 9 Mayıs’ta açılıyor

19:42 - İnsan

Jandarmadan köylerde dolandırıcılık ve güvenlik bilinçlendirme buluşmaları

18:37 - İnsan

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş