?>

Rektör Karamustafa: "Atatürk, 23 Nisan 1920’de milli egemenliğimizin güvencesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurmakla kalmamış, bayram olarak çocuklara armağan etmiştir"

Kayseri üniversitesi (kayü) rektörü prof. Dr. Kurtuluş karamustafa, türkiye büyük millet meclisi’nin kuruluşunun ve 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı'nın 105'inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Genel - 2 ay önce

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105’inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinde milli iradenin ve egemenliğin en büyük sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ile birlikte, Türk Milleti’nin bulunduğu bu coğrafyanın Türk Milleti’nin vatanı olarak ilan edildiğini ve ebediyete kadar da Türk kalacağının en büyük mesajının verildiğini kaydetti.

Rektör Karamustafa, "Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, İstiklal Mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de milli egemenliğimizin güvencesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurmakla kalmamış, 23 Nisan 1920 tarihini bayram olarak çocuklara armağan etmiştir. Bir milletin çocuklarının, o milletin geleceği olduğunu söyleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocukları en iyi şekilde yetiştirmeyi ve geleceğe hazırlamayı bizlere görev tayin etmiştir. Bağımsız ve hür yaşamı, milli iradeyi her şeyden üstün tutan, egemenliğin kayıtsız şartsız sahibi millet olarak, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza her zamankinden daha fazla önem vermenin yanında, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilelebet yaşatmak, bölgesinde güçlü, coğrafyasında güçlü, dünyada güçlü bir ülke olarak Türkiye’mizi daha iyi yerlere taşımak için var gücümüzle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin onuru ve şerefi olan TBMM’nin kuruluşunun ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 105’inci yıldönümünü kutlar; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ülkemizin bağımsızlığı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve dua ile anıyoruz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." İfadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

İlgili Haberler

İstanbul’da 50 kuaföre meslek başarı ödülü verildi

22:36 - Genel

Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, İBB Meclisi’nde konuştu

20:13 - Genel

Aydın Valiliği açıkladı: Kuşadası’ndaki işletme 3 gün faaliyeten men edildi

19:41 - Genel

Aydın’da hem tatlı hem de hatırlı açılış

18:55 - Genel

İZBAN’da saldırıya uğrayan güvenlik görevlisine acı veda

18:44 - Genel

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş