?>

Rektör Sözen, KreativEU Rektörler Toplantısı’na katıldı

Adana alparslan türkeş bilim ve teknoloji üniversitesi (atü) rektörü prof. Dr. Adnan sözen, slovakya trnava üniversitesinde düzenlenen ve atü’nün de konsorsiyum ortağı olduğu avrupa üniversiteleri girişimi kreativeu rektörler toplantısına katıldı.

Eğitim - 9 ay önce

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Slovakya Trnava Üniversitesinde düzenlenen ve ATÜ’nün de konsorsiyum ortağı olduğu Avrupa Üniversiteleri Girişimi KreativEU Rektörler Toplantısına katıldı.

KreativEU’nun üyesi olan üniversitelerin temsilcileri Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’da düzenlenen toplantılarda bir araya geldi. ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haşim Kelebek ve Dış Destekli Projeler Koordinatörü Doç. Dr. Bilge Aksay ile birlikte Slovakya Trnava Üniversitesinde düzenlenen KreativEU Rektörler Toplantısına katıldı. Ayrıca Rektör Sözen ve beraberindeki heyet Trnava Üniversitesine yeniden rektör olarak atanan Prof. Thlic. Milo Lichner’in atama töreninde yer aldı. Törende KreativEU’nun önemine de vurgu yapıldı.

Konsorsiyum’un diğer toplantısı ise Çekya’nın Güney Bohemia Üniversitesinde yapıldı. Bu toplantıya da Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haşim Kelebek ve Dış Destekli Projeler Koordinatörü Doç. Dr. Bilge Aksay katıldı.

Toplantılarda konsorsiyum ortağı 11 AB ülkesi üniversitelerinden Bulgaristan, Çekya, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, İsveç ve Türkiye’den rektör ve rektör yardımcıları düzeyinde temsilciler yer aldı.

Proje, Avrupa’nın kültürel ve sanatsal çeşitliliğinin uyum, eşitlik, barış, sürdürülebilirlik, ekonomik, politik, sosyal ve bilimsel yenilik ve gelişimin itici gücü olarak önemine ilişkin ortak bir vizyon üzerine inşa edildi. Proje ile öğrenciler, araştırmacılar, akademisyenler ve toplumun genelinin farklı kültürler içinde ve sınırlar ve akademik disiplinler arasında iş birliği yaparak rekabetçi ve cazip bir Avrupa eğitim ve araştırma sistemi sunabilen, kendi türünde benzersiz bir Avrupa Üniversitesinin kurulmasının amaçlandığı ifade edildi.

KreativEU konsorsiyumunu oluşturan üniversitelerin, Avrupa’nın kültürel mirasından elde edilen potansiyeli öğretim, araştırma ve bilgi transferi faaliyetlerinin merkezine yerleştiren tam bir Avrupa Üniversitesi kurma ortak hedeflerine yönelik çalışmalar yapacağına dikkat çekildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Marmaris'te Taksicilerin Park Çilesi

2025-03-18 14:41 - Marmaris

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Yüksek Hızlı Trenle 97 Milyon Yolcu Taşındı

2025-03-13 10:49 - Ulaşım

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

İlk Yerli Banliyö Treni Test Sürüşünde

2025-03-14 14:58 - Ulaşım

Bakan Uraloğlu'ndan İstanbul Havalimanı Metrosu Müjdesi

2025-03-19 12:54 - Ulaşım

Alvaro Morata, bu sezonki 3. golünü attı

2025-03-14 22:39 - Spor

Marmaris’te Kokain ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-03-13 16:38 - Marmaris

Mehmet Çevik’ten viral hit alarmı: "Ben ordayım"

2025-03-17 13:01 - Magazin

İlgili Haberler

Prof. Dr. Özlem Diken: "DİLKOM yalnızca uygulama değil, aynı zamanda güçlü bir araştırma merkezidir"

11:09 - Eğitim

Ankara’da çocuk gelişim merkezi eğitimcilerine yönelik eğitim programı düzenlendi

10:38 - Eğitim

Öğrenciler depodaki atıl malzemelerden trafo sarma makinesi yaptı

10:35 - Eğitim

Eğitimciler "Dijital Deneyim Merkezi" için buluştu

10:36 - Eğitim

Radikal Okulları’ndan bilim ve uzay odaklı etkinlik

10:20 - Eğitim

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık