?>

Rize’de 2 kişinin öldüğü ‘kiracı-ev sahibi’ kavgasında karar

Rize’de 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan ‘kiracı-ev sahibi’ kavgasının cezası müebbet ve 34 yıl 6 ay hapis cezası oldu.

Asayiş - 10 ay önce

Rize’de 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan ‘kiracı-ev sahibi’ kavgasıyla ilgili davada sanık, müebbet ve 34 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Rize merkeze bağlı Paşakuyu Mahallesi Atatürk Caddesi’nde 24 Temmuz 2023 tarihinde, teyzesinin evden çıkmasını isteyen ev sahibi Mücahit Kazancı ile Halil İbrahim Ak arasında kavga çıkmıştı. Mücahit Kazancı, ekmek bıçağıyla Halil İbrahim Ak, Sedat Semavi Sarı ve Miraç Bakırcı’yı yaralamıştı. Olayda Halil İbrahim Ak ve Sedat Semavi Sarı ise hayatını kaybetmişti.

Rize 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasına, tutuklu sanık Mücahit Kazancı SEGBİS ile bağlandı. Duruşmaya aynı zamanda olayda yaralanan Miraç Bakırcı, hayatını kaybeden Halil İbrahim Ak ve Sedat Semavi Sarı’nın aileleri katıldı.

Mahkeme olayın faili Mücahit Kazancı’ya Halil İbrahim Ak’a yönelik ‘kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, Sedat Semavi Sarı’ya yönelik ‘Kasten adam öldürme’ suçundan 18 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, Miraç Bakırcı’ya yönelik ise ‘Kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Kazancı aynı zamanda Halil İbrahim Ak, Sedat Semavi Sarı ve Miraç Bakırcı’nın olayda adı geçen arkadaşları S.Ç.’ye yönelik de ‘silahla tehdit’ suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti ayrıca olayı faili Mücahit Kazancı’nın sanık kardeşleri M.E.K’nin kasten yaralama suçundan 100 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına, S.M.K.’nin kasten yaralama suçundan 75 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına, Halil İbrahim Ak, Sedat Semavi Sarı ve Miraç Bakırcı’nın olayda adı geçen arkadaşları S.Ç.’ye ise kasten yaralama suçundan 100 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına ve hükmün geri bırakılmasına karar verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

MARMARİS'TE TRAVERTENLERE KARŞI YÜZMENİN TADI BAŞKA

2024-07-10 14:25 - Marmaris

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

ANADOLU'DA MUHTEŞEM BİR RÜYA: BALLICA

2024-07-08 11:14 - Gezi

Marmaris’te yanan alanlar yeşeriyor

2024-07-09 12:55 - ÇEVRE

MUĞLA’NIN DİREKSİYONU TOPUKLU EFELER’E EMANET

2024-07-05 10:55 - Gündem

İlgili Haberler

Akdeniz’deki 6 büyüklüğündeki deprem Muğla’da hissedildi

02:25 - Asayiş

15 yaşındaki genç, husumetlilerinin silahlı saldırısına uğradı... O anlar kamerada

02:00 - Asayiş

Baba, oğlunu vurdu

01:41 - Asayiş

Çankırı Kalesi’nden kayalıklara düştü, ekipler seferber oldu

01:33 - Asayiş

Ümraniye’de çıkan yangında gecekondu ve park halindeki otomobil kullanılamaz hale geldi

01:22 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bahçeli'den PKK'nın Fesih Kararına Tarihi Yorum

16:36 - Gündem

40 Yıllık Usta Antika Saatlere Hayat Veriyor

16:36 - Kültür Sanat

İnternet Dolandırıcılarına Büyük Darbe

16:36 - Asayiş

Yeni Papa Kayseri'den mi?

16:36 - Gündem

Silahlı Saldırıda 1 Genç Hayatını Kaybetti

15:27 - Asayiş