?>

Roscosmos Başkanı Borisov: “Çin ile birlikte Ay’da nükleer santral inşa etmeyi düşünüyoruz”

Rusya’da düzenlenen uluslararası gençlik festivali’nde konuşan rusya federal uzay ajansı (roscosmos) başkanı yuri borisov, çin ile ortaklaşa planladıkları uzay projelerinden bahsederek, “çin ile birlikte ay'da nükleer santral inşa etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Teknoloji - 1 yıl önce

Rusya’da düzenlenen Uluslararası Gençlik Festivali’nde konuşan Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuri Borisov, Çin ile ortaklaşa planladıkları uzay projelerinden bahsederek, “Çin ile birlikte Ay’da nükleer santral inşa etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Rusya’nın Krasnodar Bölgesi’ndeki Sirius Federal Bölgesi’nde düzenlenen Uluslararası Gençlik Festivali’nde konuşan Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuri Borisov, Çin ile gerçekleştirmeyi planladıkları ortak uzay projelerinden bahsetti. Birçok ülkeden Rusya’ya gelen gençlere konuşan Borisov, Çin ile birlikte uzaya nükleer santral kurmayı planladıklarını söyleyerek, “2033-2035 yıllarında Çinli meslektaşlarımızla birlikte Ay yüzeyine bir nükleer enerji ünitesinin ulaştırılması ve kurulmasına yönelik bir projeyi değerlendiriyoruz” dedi.

Borisov, radyasyon riskine karşı projenin robot teknolojileri kullanılarak hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyerek, nükleer tesisin kurulması için karşılarında teknolojik bir engel bulunmadığını da ekledi.

Buna karşı uzayda yine de nükleer silahların bulunmaması gerektiğini savunan Borisov, “Uzay herkesin sahip olduğu bir barış alanı olmalıdır. Biz de Rusya olarak bu pozisyonu kararlı olarak savunacak ve meslektaşlarımızla uyum içinde olacağız" ifadelerini ekledi.

Kendilerinin uydu navigasyon sistemlerinde ABD ile eşit düzeyde yarıştığını ancak Çinli navigasyon sistemlerinin kendi ve ABD’nin sistemlerinden daha iyi sonuçlar verdiğini belirten Borisov, “Dünya’nın sistemleri gelişiyor. Biz de bu sistemi geliştiriyoruz. Belki garip gelecek ama Çinli Beidou sisteminin dünyanın en iyi sistemi olduğunu kabul etmeliyiz” dedi.

ABD GPS sistemleri ile kendilerine ait Glonass sistemlerinin yarıştığını ancak kendi sistemlerini geliştirmek için yazılımlar üzerinde çalıştıklarını ekleyen Borisov, aynı zamanda kendi sistemlerinin dünyanın yüzde 100’ünü kapsadığını söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Murat Kurum: "İstanbul sanayisini depreme karşı korumak zorundayız”

2024-02-29 21:56 - Siyaset

Hisarönü Mesire Alanı hizmete açıldı

2024-03-04 15:07 - ÇEVRE

SAHTE İLAÇ DOLANDIRICILIĞI OPERASYONU

2024-02-29 12:15 - Ulusal

EVREN PAŞA İLKÖĞRETİM OKULU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

2024-02-28 19:55 - Marmaris

SERKAN YAZICI, MARMARİS’TE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

2024-02-29 16:48 - Siyaset

BAHAR HAVASI DEVAM EDECEK Mİ?

2024-02-28 13:31 - Yaşam

KIYI ŞEHİRLERİNDE DENİZ SUYUNDA RENK DEĞİŞİMİ

2024-02-29 11:40 - Ulusal

DANG HUMMASI VAKALARINDA ACİL DURUM İLANI

2024-02-28 13:38 - Ulusal

GÜNEŞ EVRİMİ: DÜNYA'YA YAKIN TEHDİT

2024-03-04 17:15 - Dünya

ACAR ÜNLÜ, SÖĞÜT VE TAŞLICA HALKIYLA BULUŞTU

2024-03-05 10:50 - Marmaris

İlgili Haberler

Türk mühimmat devi, askeri mühimmat üreticisi İtalyan Esplodenti’yi satın aldı

10:56 - Teknoloji

Sinop Üniversitesi bünyesinde ‘Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ kuruldu

18:41 - Teknoloji

Enerji filosuna 2 yeni gemi

16:36 - Teknoloji

Kahramanmaraş’ta çocuklara kodlama ve yapay zeka eğitimi

11:04 - Teknoloji

Yapay zeka destekli çözünürlük yükseltme desteğiyle grafikler pürüzsüz hale geliyor

10:00 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Kahraman Baba Hayatını Kaybetti, Kızı Kurtarıldı

16:36 - Asayiş

Galatasaray Avusturya Kampına Başladı

15:43 - Spor

Denizde Bulunan Mayın Kontrollü Şekilde İmha Edildi

15:03 - Asayiş

Banka Hesap Güvenliğinde Emsal Karar

14:51 - Genel

Yaz Makyajı Cildinize Zarar Verebilir

14:35 - Sağlık