?>

Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Toplam 52 başvuru var, 29’u yaralı olarak hastanelerimizde tedavi altına alındı"

Sındırgı ilçesinde içişleri bakanı ali yerlikaya ile birlikte açıklama yapan kemal memişoğlu depremde yaralanan vatandaşlarla ilgili son durumu paylaştı.

Genel - 6 saat önce

Sındırgı’da açıklama yapan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, hastanede tedavisi yapılan 29 yaralıdan 19’unun taburcu edildiğini söyledi. Memişoğlu hastanede 3’ü direkt deprem etkisiyle enkazdan çıkarılmak üzere toplam 10 yaralının bulunduğunu söyledi.

6.1’lik depremin yaşandığı Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte açıklama yapan Kemal Memişoğlu depremde yaralanan vatandaşlarla ilgili son durumu paylaştı.

Sındırgı’ya ’geçmiş olsun’ dilekleri ile sözlerine başlayan Memişoğlu, "Depremin ilk anından itibaren AFAD’ın koordinasyonunda gerekli müdahaleler ve gerekli yardımlar herkese yapılmaya başlandı. Biz dün gece gelip hastanedeki yaralılarımızı ziyaret ettik. Toplam 52 başvuru var. 29’u yaralı olarak hastanelerimizde tedaviye alındı. Bu 29 yaralıdan 19’unu taburcu ettik. Şu anda hastanelerimizde 3’ü direkt deprem etkisiyle enkazdan çıkarılmak üzere toplam 10 yaralımız var. Hepsinin genel durumları iyi. En kısa zamanda diğer yaralılarımızı da inşallah taburcu edeceğiz. Ben özellikle rahmetli olan vatandaşımızın ailesine sabırlar diliyorum. Allah mekanını cennet eylesin diyorum. Bir daha böyle acılar yaşamayalım diye de dua ediyoruz. Deprem bir kültür artık. Bizim depreme hep hazırlıklı olmamız lazım, hem davranış yöntemleriyle hem bina fiziki yapılarımızla buna hazır olmamız lazım. Toplumsal olarak hazır olmamız lazım. Devlet kurumları, AFAD’ıyla, Kızılay’ıyla, sivil toplumuyla, bakanlıklarıyla, depremle ilgili biliyorsunuz çok büyük bir tecrübeye ve organizasyona sahibiz ama bunun toplumsal olarak da uyum göstermesi ve toplumsal olarak da hep beraber daha iyi, daha hazırlıklı olmamız gerekiyor. Sonuçta deprem öldürmüyorsa aslında yaptığımız binalar öldürüyor. Depremler maalesef ülkemizin gerçeği. Buna hazırlıklı olacağız inşallah. Hepinize saygılar sunuyorum. Allah’a emanet ediyorum" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE DEVLET HASTANESİ ALARM VERİYOR

2025-08-06 13:45 - Marmaris

Marmaris’te Yaz Tatilinin Vazgeçilmezi Tekne Turları

2025-08-05 13:57 - Marmaris

Otel havuzunda boğulan 9 yaşındaki çocuk Eskişehir’de toprağa verildi

2025-08-07 18:44 - Asayiş

MARMARİS’TE AKŞAM YOĞUNLUĞU

2025-08-09 12:52 - Genel

Marmaris ve Datça'ya Yoğun Turist Akını

2025-08-05 09:31 - Genel

BODRUM'DAKİ CİNAYETİN ZANLISINDAN İLGİNÇ SAVUNMA

2025-08-08 11:21 - Asayiş

MARMARİS'TE FRENİ BOŞALAN KAMYON KAZA YAPTI

2025-08-08 10:25 - Asayiş

Marmaris'in Gururu Can Karadinç

2025-08-07 16:50 - Marmaris

NAİM SIDRA, 18 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

2025-08-06 11:30 - Asayiş

MARMARİS AÇIKLARINDA 20 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

2025-08-06 11:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Osmangazi’de sünnet şöleni

15:42 - Genel

Yasal kalış hakkı olmayan göçmenler anında sınır dışı ediliyor

15:33 - Genel

Lokomotif Çocuk Köyü’nde mezuniyet heyecanı

15:28 - Genel

Başkan Muzaffer Bıyık: "Eğitime destek önceliğimiz"

15:17 - Genel

Kocaeli’ye 825 konut ve 31 ticari alan kazandırıldı

14:54 - Genel

Günün Manşetleri

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

14:27 - Sağlık

Basın İlan Kurumu’nun Eski Genel Müdürü Yakup Karaca Vefat Etti

13:46 - Gündem

Uyuşturucudan 59 kişi hakkında işlem yapıldı

13:31 - Asayiş

Yaz Aylarında Böbrek Sağlığı İçin Öneriler

11:47 - Sağlık

Yaz aylarında artan cilt lekelerine dikkat

11:37 - Sağlık