?>

Samsun’da Kelebek Etkisi Mentörlük programı başladı

SAMSUN’DA KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA HAYATA GEÇİRİLEN KELEBEK ETKİSİ MENTÖRLÜK PROGRAMI, ÜNİVERSİTELİ GENÇ KADINLARI İŞ DÜNYASININ DENEYİMLİ MENTÖRLERİYLE BULUŞTURARAK GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER YOLCULUKLARINA GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ SUNUYOR.

Eğitim - 18 saat önce

Samsun’da kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Kelebek Etkisi Mentörlük Programı, üniversiteli genç kadınları iş dünyasının deneyimli mentörleriyle buluşturarak girişimcilik ve kariyer yolculuklarına güçlü bir başlangıç sunuyor.

Samsun’da, 13 Aralık günü düzenlenen eğitim ve oryantasyon buluşması, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğiyle hayata geçirilen Kelebek Etkisi Mentörlük Programı ile başladı.

Program, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün 2024-2025 yılı teması olan "Kadın Girişimciliği ve Kadın İstihdamı" kapsamında yürütülüyor. Kadın öğrencilerin girişimcilik yetkinliklerini geliştirmeyi, iş dünyasıyla daha güçlü bağlar kurmalarını sağlamayı ve mentörlük yoluyla sürdürülebilir bir öğrenme ortamı oluşturmayı hedefleyen programda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi’nde Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım başta olmak üzere farklı bölümlerde öğrenim gören öğrenciler yer alıyor.

Program kapsamında menti öğrencilere, mentörlük sürecinden en yüksek verimi almaya yönelik olarak sonuç odaklı hedef belirleme, beklenti yönetimi ve proaktif öğrenme yaklaşımlarını içeren kapasite geliştirme eğitimleri verildi. Eğitimlerin ardından mentör ve mentilerin tanışma ve eşleşme süreci gerçekleştirildi.

Mentörlerin iş deneyimleri ve uzmanlık alanları doğrultusunda yapılan eşleşmelerle yürütülen programda, mentörlere de etkili iletişim ve yapıcı geri bildirim teknikleri, güvene dayalı ve etik bir mentörlük süreci oluşturma, etkin dinleme ve doğru soru sorma becerileri ile girişimcinin gelişimini destekleyen yaklaşımlar üzerine eğitimler verildi. Tamamı kadınlardan oluşan 44 menti öğrenci ve 22 mentörün katılım sağladığı Kelebek Etkisi Mentörlük Programı’nın, iki ay boyunca yüz yüze ve çevrim içi mentör–menti görüşmeleri ile girişimci mentörlüğü metodolojisi eğitimleriyle devam etmesi planlanıyor.

Programın, genç kadınların girişimcilik bakış açılarını güçlendirmesi ve kariyer yolculuklarında daha bilinçli, etkisi yüksek adımlar atmalarına katkı sağlaması hedefleniyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’DE GIDA FİYATLARI DÜNYA GENELİNİN 7 KAT ÜZERİNDE’’

2025-12-08 12:38 - Genel

55 YILLIK TERZİ ARMUTÇUOĞLU: “BU MESLEK SEVGİ VE EMEK İSTER’’

2025-12-11 15:11 - Marmaris

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ ÖNEŞ DERİCİ İKTİDARA VE MADEN ŞİRKETLERİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

2025-12-08 15:18 - Genel

Marmaris Devlet Hastanesi’nde gerçeğini aratmayan tatbikat

2025-12-12 17:25 - Asayiş

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü’nün yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü

2025-12-11 15:57 - Asayiş

MENTEŞE’DE MOTOSİKLET TIRA ÇARPTI: 1 ÖLÜ

2025-12-13 01:40 - Asayiş

Marmaris’te Kadınların Seçme Hakkı İçin Anlamlı Buluşma

2025-12-09 11:25 - Marmaris

Büyükşehir Hizmet Filosunu 170 Yeni Araçla Güçlendirdi

2025-12-09 13:46 - Genel

Marmaris, klip çekimlerinin yeni adresi oluyor

2025-12-09 13:43 - Magazin

Menteşe’de tırın çarptığı motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

2025-12-11 09:17 - Asayiş

İlgili Haberler

TOBB Buldan Anaokulu Hisarcıklıoğlu tarafından hizmete açıldı

17:58 - Eğitim

Çan Fen Lisesi ve Çan Anadolu Lisesi inşaatlarında inceleme

17:19 - Eğitim

Bitki biyolojik çeşitliliğinin korunmasında botanik bahçelerinin önemi vurgulandı

17:08 - Eğitim

Lise öğrencileri ADÜ’yü gezdi

17:04 - Eğitim

Kilis’te minik öğrencilere trafik bilinci

16:16 - Eğitim

Günün Manşetleri

12 yaşındaki çocuk okul çıkışında bıçaklandı

16:16 - Asayiş

RTÜK Jasmine dizisi hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı

16:01 - Genel

Yoldan geçenleri bıçakladı: 1’i ağır 3 yaralı

15:33 - Asayiş

Plastik atıklar çiçek açtı: Çevreye duyarlı sanat

15:20 - Gündem

Bin yıllık Haburman köprüsü, tüm ihtişamı ile ayakta

15:14 - Kültür Sanat