?>

SAMULAŞ’ta grev kararı

Samsun’da, samulaş’ta yetkili sendika ile devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden bir sonuç çıkmayınca alınan grev kararı iş yerine asıldı. Resmi olarak işkur’a da grev kararını bildiren sendika yönetimi, anlaşma olmaması halinde grev yapacaklarını açıkladı.

İnsan - 8 ay önce

Samsun’da toplu taşıma hizmeti veren SAMULAŞ ile yetkili sendika arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden bir sonuç çıkmayınca grev kararı alındı. İşyerine grev yazısını asan sendika, resmi olarak İŞKUR’a da kararı bildirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ ile Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası’nın (Demiryol-İş) sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar anlaşma sağlanamadı. Sendika, SAMULAŞ’ta grev kararı alındığını duyurdu. 6356 sayılı Kanun’un 60. maddesi gereğince grev ilan ettiklerini belirten Demiryol-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Feyzullah Duman, grev ilanını İŞKUR’a da ilettiklerini söyledi. “Çok az bir fark kaldı, belediye yönetiminden hassasiyet bekliyoruz”

Duman, "4 aylık süreç içerisinde toplu sözleşme görüşmelerini yaptık. Bugün itibarıyla herhangi bir anlaşma söz konusu olmadığı için grev kararı aldık. Grev kararımızı da işyerine astık. Şimdi süreç devam ediyor. İlerleyen zamanda eğer belediye ya da SAMULAŞ’tan anlaşma yolunda bir cevap gelirse anlaşmaya varmaya açığız. Anlaşma olmazsa toplu taşımada grev kararını uygulamaya alabiliriz. Bu kararı da anlaşmaya bağlı olarak alabiliriz. Yaklaşık 10’un üzerinde maaş statümüz var. Hepsinde maaşlar farklı. Gelinen nokta itibarıyla SAMULAŞ’ın bize teklif ettiği rakam ile bizim istediğimiz rakam arasında çok az bir fark kaldı. Bu konuda belediye yönetiminden hassasiyet bekliyoruz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile sendika arasında yarın bir görüşme daha yapılacağı öğrenildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

2024-10-14 12:44 - Kültür Sanat

Uludağ iş dünyasının buluşma noktası haline geliyor

2024-10-15 13:01 - Ekonomi

Muğla’da keşfedilmeyi bekleyen cennet: Çandır

2024-10-17 12:04 - Gezi

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

Halk Kafe Marmaris'te emeklinin imdadına yetişti

2024-10-17 14:51 - Marmaris

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

BU ZAKKUMDAN DÜNYADA SADECE KÖYCEĞİZ’DE VAR

2024-10-14 14:21 - Genel

Bodrum’daki villa projesine tepki: TFF Başkanı istifa etmeli

2024-10-17 13:53 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Kurban Bayramında gönüller bayramlaştı

06:25 - İnsan

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bayramlaşma programı yapıldı

22:20 - İnsan

Atakum Belediyesinden bayram şekeri ikramı

21:33 - İnsan

Canik Belediyesi’nden çalışanlara bayram ikramiyesi

21:36 - İnsan

Bu köyde pişmiş kurban eti her eve giriyor

19:19 - İnsan

Günün Manşetleri

Akvaryum merakı artıyor

10:39 - Genel

Firari Uyuşturucu Hükümlülerine Operasyon

10:38 - Asayiş

Normal doğum anne ve bebek sağlığı için önemli

10:36 - Sağlık

Kurban Bayramında acemi kasaplara müjde

10:34 - İnsan

Ayçiçek Yağı Fabrikasında Patlama

10:16 - Asayiş