?>

Sancaktepe’de hizmet hız kesmiyor: Üç yeni park törenle açıldı

SANCAKTEPE BELEDİYESİ, İLÇEDEKİ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN VİTES YÜKSELTTİ. SON 10 GÜN İÇERİSİNDE 3 BÜYÜK AÇILIŞ VE 1 TEMEL ATMA TÖRENİNE İMZA ATAN BELEDİYE, SON OLARAK PİR SULTAN ABDAL, 23 NİSAN SPOR VE AYŞE DAĞ PARKLARINI DÜZENLENEN TOPLU TÖRENLE HİZMETE AÇILDI.

Genel - 2 saat önce

Sancaktepe Belediyesi, ilçedeki yaşam kalitesini artırmak için vites yükseltti. Son 10 gün içerisinde 3 büyük açılış ve 1 temel atma törenine imza atan belediye, son olarak Pir Sultan Abdal, 23 Nisan Spor ve Ayşe Dağ parklarını düzenlenen toplu törenle hizmete açıldı.

Sancaktepe’nin çehresini değiştiren ve mahalle kültürünü modern donatılarla birleştiren sosyal alan yatırımlarında mutlu sona ulaşıldı. "Daha Yeşil Bir Sancaktepe" vizyonuyla hareket eden belediye, üç farklı mahallede eş zamanlı olarak tamamlanan park projelerini halkın kullanımına açtı. Atatürk Mahallesi’ne 23 Nisan Spor Parkı, Atatürk Mahallesi Süvari Sokak üzerinde, 1010 metrekare gibi geniş bir alan üzerine kurulan 23 Nisan Spor Parkı, mahallenin yeni buluşma noktası oldu. Özellikle gençleri ve çocukları sevindiren parkın içerisinde; modern bir futbol sahası, 2 kuleli macera oyun grubu, 115 metrelik yürüyüş ve bisiklet yolu ile fitness aletleri ve özel peyzaj alanları yer alıyor. İnönü Mahallesi yeni "nefes alanına" kavuştu

İnönü Mahallesi sakinlerinin heyecanla beklediği Pir Sultan Abdal Parkı da kapılarını açtı. 953 metrekarelik inşaat alanında titizlikle tamamlanan park, estetik peyzaj düzenlemeleri ve yeni nesil çocuk oyun gruplarıyla mahalleye hem görsel bir değer hem de yeni bir dinlenme alanı kazandırdı. Sancaktepe Belediye Başkanı ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen törende, Ayşe Dağ Parkı ile birlikte toplam üç parkın kurdelesi kesildi. Başkan, açılış konuşmasında parkların sadece birer yeşil alan değil, komşuluk ilişkilerinin güçleneceği ve çocukların güvenle büyüyeceği sosyal merkezler olduğunu vurguladı. "Sancaktepe parsel parsel satılırken biz Sancaktepe’yi parsel parsel halkın hizmetine açıyoruz"

Törende konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Sancaktepe’ye hizmet etmekten ve komşularının isteklerini yerine getirmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek, şu ifadelere yer verdi:

"Sancaktepe için çalışıyoruz, Sancaktepeliler için çalışıyoruz. Bu heyecanımıza ve mutluluğumuza sizleri de ortak etmek istiyoruz. Farklı mahallelerde neler yaptığımızı, hangi projeleri hayata geçirdiğimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz; hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bugün bulunduğumuz yerin aslında bir anlamı var. Bu arsa normalde bir şansa ait ancak 2010 imar planlarında spor alanı olarak ilan edilmiş. Tabii itiraz süreçleri başlamış ve yıllar sonra mahkeme sonuçlanmış, o günün parasıyla 4-5 milyon gibi bir rakam çıkmış ve ödenmemiş. Çeşitli itirazlar sonucu 21 milyon TL gibi bir bedelle vatandaşın arsasının kamulaştırılacağı kararı çıkmış. Bizim bunu dava etme ve istinafa götürme hakkımız vardı; yani gelecek yönetimlere bir sorun daha bırakabilirdik. Ama biz mahkeme kararını bir üst mahkemeye taşımadan arsa sahipleriyle anlaşıp belediyenin vatandaşımıza ödediği 14 milyon TL bedel ile burası kamulaştırıldı. Yani biz park yapmak için para verip arsa satın aldık. Sancaktepe parsel parsel satılırken biz Sancaktepe’yi parsel parsel halkın hizmetine açıyoruz. Kreşler, mahalle evleri, sağlık ocakları, gençlik merkezleri, yürüyüş alanları, spor parkları ve parklar yapıyoruz. Bir kentte yaşadığınızda kamu hizmetlerinde ihtiyaç olarak aklınıza ne geliyorsa hepsini bir bir yerine getiriyoruz. Bizleri park yaptığımız için eleştiren bir muhalefet anlayışı var. Bununla eleştirilelim, hiç umurumuzda değil. Biz doğru bir şey yapıyoruz, halk bizden bunları istiyor. Bu projelerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Biz hakça, adil bir düzen için çalışıyoruz. Bunun için ’Sancaktepe kazanacak’ diyoruz. Bu anlayışla Sancaktepelilere çok fazla hizmet ediyoruz."

Tören sonrası futbol sahasında ilk vuruşu yapan çocuklar ve aileleri, mahallelerine kazandırılan bu yatırımlar için belediyeye teşekkürlerini iletti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Marmaris’te silahlı kavga: 2 yaralı

2026-02-03 21:48 - Asayiş

Marmaris’teki silahlı kavganın şüphelisi Aydın’da aranıyor

2026-02-03 22:04 - Asayiş

BODRUM TURİZM PLATFORMU OLUŞTURULDU

2026-01-31 11:42 - Genel

Köyceğiz Kaymakamlığı kan bağışı kampanyasına davet etti

2026-02-01 16:02 - Sağlık

İlgili Haberler

İdareye karşı şikayet için en hızlı erişim yolu e-Devlet: KDK 6 ayda sonuçlandırıyor

17:09 - Genel

Trakyaka Yönetim Kurulu Kırklareli’nde toplandı

17:03 - Genel

Polis dolandırıcılığa karşı vatandaşları broşür dağıtarak uyardı

16:33 - Genel

Başkan Büyükkılıç, Toplu İş Sözleşme Töreni’nde personelin sevincine ortak oldu

16:28 - Genel

Gaziosmanpaşa’da Sıfır Atık projesi: Elbise, çanta, müzik aleti yaptılar

16:25 - Genel

Günün Manşetleri

Köyceğiz’de Şehit Seyhan Yılmaz, unutulmadı

14:46 - İnsan

Köyceğiz Gökçeova Göleti dondu

14:45 - Gündem

Büyükşehir Satranç Takımı’ndan Türkiye şampiyonluğu

14:32 - Spor

Bakan Ersoy: "13 binden fazla eser ait olduğu topraklara geri getirildi"

12:45 - Ekonomi

Yusuf Demir, Galatasaray’da 26 maça çıktı

12:15 - Spor