?>

Şehir Kütüphanesi için ihale zamanı

Sakarya şehir kütüphanesi için 5 eylül cuma günü ihaleye çıkılıyor. Donatım’da 7 bin metrekare üzerinde inşa edilecek projede tiyatro salonları, çocuk kütüphanesi, araştırma salonları ve devlet tiyatroları yer alacak.

Kültür Sanat - 2 ay önce

Sakarya Şehir Kütüphanesi için 5 Eylül Cuma günü ihaleye çıkılıyor. Donatım’da 7 bin metrekare üzerinde inşa edilecek projede tiyatro salonları, çocuk kütüphanesi, araştırma salonları ve Devlet Tiyatroları yer alacak.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın müjdesini duyurduğu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen Şehir Kütüphanesi Projesi, şehirde bugüne kadar hayata geçirilen en büyük kültür-sanat yatırımı olma özelliği taşıyacak. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Bilim Merkezi’nde başlayan çalışmanın ardından Şehir Kütüphanesi’nde de yarın yapılacak ihaleyle birlikte bir aşamanın daha geride kalacağını ve çalışmaların da kısa süre içerisinde başlayacağını belirtti.

Bilimde, sanatta, kültürde, eğitimde yepyeni bir dönemin sayfasını araladıklarını ifade eden Başkan Alemdar, "İhalemiz 5 Eylül’de gerçekleşiyor ve çalışmalara başlıyoruz. Şehrimizde yetişen her bir bireyin en iyi eğitime, en iyi tesislere ve imkanlara kavuşması için üretiyor, planlıyor, hedeflerimizi hamdolsun bir bir yerine getirmeye çalışıyoruz. Şehrimize en iyi yatırımları kazandırma gayretimiz hiç eksilmeyecek. Şehir Kütüphanesi’ni de en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Şehir Kütüphanesi, kapsayıcı mimarisi, çok yönlü işlevselliği ve 7 gün 24 saat yaşayan sistemiyle bölgenin kültür ve eğitim merkezi olacak. Yeni kütüphane, yalnızca kitap okuma alanlarıyla sınırlı kalmayacak bünyesinde konferans ve tiyatro salonları, çocuk kütüphanesi, özel araştırma bölümleri, bilgisayarlı çalışma odaları, engelli bireyler için erişilebilir alanlar ve sessiz çalışma odaları barındıracak. Aynı zamanda şehirde Devlet Tiyatroları’nın sahneleyeceği oyunlara ev sahipliği yapacak ve altyapısıyla kültür sanatın merkezi haline gelecek. Şehir Kütüphanesi’nin hemen yanında kurulması planlanan Bilim Merkezi ile birlikte Donatım bölgesi, Sakarya’nın kültür, sanat, eğitim ve bilim alanındaki yeni üssü olacak. Böylece herkes için erişilebilir, çok yönlü bir yaşam alanı oluşturulacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kestane Bahçesi Kenevir Tarlasına Dönüştürülmüş

2025-08-30 13:50 - Asayiş

Kuşadası’nda sene başı müdürler kurulu toplantısı yapıldı

2025-08-31 10:43 - Genel

Marmaris'te Motosiklet Kazalarına Karşı Seferberlik

2025-08-28 16:43 - Asayiş

Milas Belediyesi'nden Yol Yapım Seferberliği

2025-09-04 13:38 - Ulaşım

DALAMAN'A 30 YENİ HİZMET ARACI

2025-09-03 11:03 - Ulaşım

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

Bodrum'da Yol Çalışmaları Devam Ediyor

2025-09-02 11:47 - Ulaşım

Marmaris Evren Paşa İlkokulu Yeniden Yapılıyor

2025-09-04 11:55 - Marmaris

MUĞLA'DAN TOKYO'DAKİ OLİMPİYATLARA 6 SPORCU

2025-08-29 14:21 - Spor

Menteşe, 30 Ağustos'u Büyük Bir Coşkuyla Kutladı

2025-08-30 12:03 - Genel

İlgili Haberler

Demirci’de fener alayı coşkusu

22:49 - Kültür Sanat

Cumhuriyet ile yaşıt 102 yaşındaki Ali amca bayramını protokolde kutladı

22:35 - Kültür Sanat

Yozgat Belediyesi’nin 1. Halk Dansları Şenliği sona erdi

21:43 - Kültür Sanat

Antalya’da 400 metrelik dev bayrakla Cumhuriyet coşkusu: Fener Alayı’na yüzlerce kişi katıldı

20:45 - Kültür Sanat

Çanakkale’de Cumhuriyet coşkusu fener alayıyla taçlandı

20:44 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Denizde onlarca tekne kortej yaptı

16:10 - Asayiş

Üzüm fiyatlarındaki düşüş üreticileri tedirgin etti

15:53 - Ekonomi

Jandarma’dan nefes kesen 29 Ekim gösterisi

15:52 - İnsan

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarını sürdürdü

15:44 - Spor

İskelenin altında kalan işçi ağır yaralandı

15:37 - Asayiş