?>

Şehit yakınları ve gaziler için Ebru Sanatı kursu

KIRKLARELİ MERKEZDE İKAMET EDEN ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER İÇİN EBRU SANATI KURSU AÇILDI.

İnsan - 11 saat önce

Kırklareli merkezde ikamet eden şehit yakınları ve gaziler için Ebru Sanatı kursu açıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü koordinesinde hayata geçirilen Sanata Teşvik ve Sanatla Yaşam Programı çerçevesinde, Kırklareli merkez sınırları içerisinde ikamet eden şehit yakınları ve gazilere yönelik "Ebru Sanatı" kursu başlatıldı.

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle açılan Ebru Sanatı kursunun açılış programına, Vali Uğur Turan’ın eşi Nihal Turan, İl Jandarma Komutanı Yusuf Eskitürk’ün eşi Kezban Eskitürk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Baş, şehit yakınlarımız, kahraman gazilerimiz ve eşleri katıldı.

Sanatın iyileştirici gücünden faydalanmayı amaçlayan program, katılımcıların kendilerini ifade etmelerini, özgüvenlerini artırmalarını, yaşadıkları travmalarla başa çıkmalarını, duygusal olarak iyileşmelerini ve toplumla yeniden bağ kurmalarını hedefliyor.

Program muhtevasında şehit anne, baba, eş ve 15 yaş ve üzeri çocukları ile gazilerimiz, eşleri ve çocukları ilgi duydukları sanat dallarından birini seçerek mesleki eğitim alma imkânı buluyor. Katılımcılar eğitim sürecinde hem bireysel çalışmalarla özgün eserler ortaya koyuyor hem de grup çalışmalarıyla sosyal etkileşimlerini güçlendiriyor. Öğrenilen sanat dalının, katılımcıların yaşamlarında kalıcı bir ifade ve iyileşme aracı haline gelmesi hedefleniyor.

Etkinlikte katılımcılar, eğitmenler eşliğinde ebru sanatı çalışmaları yaparak, suyun üzerindeki renklerle duygularını ifade etme fırsatı buldu. Ortaya çıkan eserler büyük beğeni toplarken, kursun katılımcılar üzerinde hem rahatlatıcı hem de motive edici bir etki oluşturdu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla’da bir haftada 44 aranan şahıs yakalandı, 15’i tutuklandı

2025-12-15 14:21 - Asayiş

Marmaris Devlet Hastanesi’nde gerçeğini aratmayan tatbikat

2025-12-12 17:25 - Asayiş

MENTEŞE’DE MOTOSİKLET TIRA ÇARPTI: 1 ÖLÜ

2025-12-13 01:40 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

Prof. Dr. Türkan Saylan konser ve söyleşiyle anıldı

2025-12-15 14:13 - İnsan

Urla’da yanan orman için umut yeşerdi: 500 meşe palamudu toprakla buluştu

2025-12-13 20:02 - Gündem

MARMARİS’TE HAFTA SONU YOĞUNLUĞU

2025-12-13 13:22 - Marmaris

MARMARİS’TE "MEYDAN PROJESİ" TARTIŞMASI BÜYÜYOR

2025-12-17 14:33 - Marmaris

MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKATI  

2025-12-13 10:53 - Marmaris

Muğlaspor deplasmanda zirveyi kaptı

2025-12-12 16:32 - Spor

İlgili Haberler

Tarım Ağaç Müzesi Kütüphanesi haftanın her günü hizmet verecek

19:11 - İnsan

Karasu’da 37 mahalleye şap kısıtlaması

19:03 - İnsan

Samsun’da 4 yılda 41 bin 913 kişi hayatını kaybetti

17:47 - İnsan

Çıldır İlkokulunda Yerli Malı ve Aile Haftası etkinliği

17:37 - İnsan

Aydın’da minarelerden yarım asır boyunca sesi yankılanan Hafız Güngör hayatını kaybetti

17:25 - İnsan

Günün Manşetleri

Seyir halindeki işçi servisi alev aldı

15:42 - Asayiş

FETÖ’nün sözde Ürgüp ilçe sorumlusu yakalandı

15:32 - Asayiş

Park halindeki duvarda asılı kaldı

15:25 - Asayiş

100 yıllık tarih yeniden canlandı

15:14 - Kültür Sanat

Bıçaklanmış halde ölü bulunan kadın son yolculuğuna uğurlandı

15:01 - Asayiş