?>

Selçuk Üniversitesi eğitimde kaliteyi YÖKAK akreditasyonuyla taçlandırdı

Selçuk üniversitesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim süreçlerinde kaliteyi sürdürülebilir kılma hedefiyle gerçekleştirdiği çalışmaların sonucunda, yükseköğretim kalite kurulu (yökak) tarafından tam akreditasyon alarak büyük bir başarıya imza attı.

Eğitim - 7 ay önce

Selçuk Üniversitesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim süreçlerinde kaliteyi sürdürülebilir kılma hedefiyle gerçekleştirdiği çalışmaların sonucunda, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından tam akreditasyon alarak büyük bir başarıya imza attı.

Selçuk Üniversitesi, 2024 yılı ara değerlendirmesiyle YÖKAK’tan 28 Haziran 2027’ye kadar geçerli tam akreditasyon alarak önemli bir başarı elde etti. YÖKAK’ın Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP), yükseköğretim kurumlarının kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerini “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü çerçevesinde değerlendiriyor. Bu kapsamda yapılan bağımsız değerlendirmelerle Selçuk Üniversitesinin ulusal ve uluslararası kalite standartlarını karşıladığı ve akademik başarılarını sürdürülebilir hale getirdiği belgelendi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, “YÖKAK tarafından gerçekleştirilen bu değerlendirme süreci, üniversitemizin eğitim-öğretim kalitesi ve araştırma altyapısından toplumsal katkı ve yönetim sistemlerine kadar birçok alanda uluslararası standartları sağladığını gözler önüne serdi. Üniversitemiz, bu önemli başarıyı tüm akademik ve idari personeli, öğrencileri ve paydaşlarının desteğiyle elde etti. Selçuk Üniversitesi olarak akreditasyon sürecini bugüne kadar gayretli ve özverili şekilde yürütmüş olan tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi sunuyor, eğitimdeki kalite yolculuğumuzu sürdürülebilir kılmak adına çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Van’da bir tırda 256 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 22:21 - Asayiş

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

Kütahya Müzesi, kuruluş ve kurtuluş temalı bir müze olacak

2024-11-01 22:49 - Kültür Sanat

MUĞLA İLE BİRLİKTE 10 İLDE YAĞIŞLARDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

2024-11-02 14:47 - Genel

BU CENNET GİBİ GÖLÜ MUĞLA İLE DENİZLİ PAYLAŞAMIYOR

2024-11-04 16:29 - Gezi

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - Kasımpaşa: 0 (İlk yarı)

2024-11-02 19:56 - Spor

MARMARİS KIZILKUM KOYU ‘BETONBÜK’E DÖNÜŞMESİN

2024-11-04 14:18 - Marmaris

Mardin’in gizemli hazinesi: Dara Antik Kenti

2024-11-06 13:29 - Kültür Sanat

Aydın'da Trafik Kazası

2024-11-06 00:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Yüksekova’da bilim ışıldıyor: TÜBİTAK 4006 Fuarı’nda 646 öğrenci geleceğe umutla baktı

14:31 - Eğitim

BEUN eğitimde kalite yolculuğunu sürdürüyor

12:32 - Eğitim

İstanbul’dan Düzce’ye özel eğitim köprüsü

16:24 - Eğitim

Diyarbakır’da bursluluk sınavını kazanan 33 öğrenci tebrik edildi

13:11 - Eğitim

Prof. Dr. Harun Çiftçi’den 1 milyon 210 bin TL maaş aldığı iddialarına cevap

10:42 - Eğitim

Günün Manşetleri

Trump, Elon Musk İçin "Aklını Kaçırdı" Dedi

10:38 - Siyaset

Kamyon 3 aracı biçti: 1 ölü, 10 yaralı

10:26 - Asayiş

Bu yıl 277 çocuk enstrümanları tanıdı

10:06 - Kültür Sanat

Foseptik çukuruna düşen boğa kurtarıldı

09:59 - Asayiş

15 Milyon TL’lik Bağışla Milli Savunmaya Destek Verdiler

09:42 - İnsan