?>

Sıcak havalarla dondurma satışları arttı, 3. kuşak dondurmacıda kuyruk oluştu

SICAK HAVALARLA DONDURMA SATIŞLARI ARTTI, 3. KUŞAK DONDURMACIDA KUYRUK OLUŞTU

İnsan - 2 saat önce

Sıcak havaların etkisiyle dondurma satışları arttı, 3. kuşak dondurmacıda vatandaşlar kuyruk oluşturdu.

Kilis’te 3 kuşaktır dondurmacılık yapan Burhan Temur, babasından devraldığı mesleği aynı özenle sürdürdüğünü, ileride oğluna da aktarmayı hedeflediğini söyledi.

Her gün taze üretim yaptıklarını belirten Temur, "Babam biraz yaşlanınca bayrağı ben devraldım. Babam da bu mesleği kendi babasından öğrendi. Ben de oğluma öğretmeyi düşünüyorum. Her gün taze süt geliyor ve günlük üretim yapıyoruz. Gece 03.00-04.00’e kadar hazırlık yapıyoruz, gerektiğinde sabah 06.00’da yeniden işimizin başında oluyoruz" dedi.

‘’10 liralık dondurma da satıyoruz’’

Mevsimine göre farklı dondurma çeşitleri hazırladıklarını ifade eden Temur, "Dutlu, çilekli, muzlu gibi birçok çeşidimiz var. Kilis’e özgü şamıdutlu dondurmamız ilgi görüyor. İncir mevsiminde ise incirli-cevizli dondurma yapıyoruz. Havaların ısınmasıyla birlikte talep de oldukça arttı. Her bütçeye hitap ediyoruz. 10 liralık dondurma da satıyoruz, 250 liralık aile boyu seçeneklerimiz de var" diye konuştu.

Şamıdutunun bölgedeki ağaçlardan toplanarak kendisine getirildiğini anlatan Temur, "Şamıdutunu doğrudan üreticilerden alıyoruz ve dondurmaya dönüştürüyoruz. Farklı şehirlerde şamıdutu ilaç yapımında da kullanılıyor. Ağız yaralarına iyi geldiği söyleniyor. Bu nedenle şamıdutlu dondurmamızı özellikle tercih eden müşterilerimiz oluyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan sıcak havadan bunalan vatandaşlar da Temur’un hazırladığı dondurmanın serinletici olduğunu belirterek lezzetinden memnun kaldıklarını dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Görkem Sevindik: "Her rolümün özellikle farklı olmasını tercih ediyorum"

2026-06-18 17:09 - Magazin

MİT, DEAŞ’ın medya sorumlusunu yakaladı

2026-06-17 10:54 - Asayiş

ABD, Dünya Kupası’nda 2’de 2 yaptı

2026-06-20 00:06 - Spor

Caz beş gün boyunca Nilüfer’in dört bir yanında

2026-06-18 14:21 - Magazin

SÖĞÜTKÖY’DE ELEKTRİK İSYANI: “21. YÜZYILDA KARANLIKTA YAŞIYORUZ”

2026-06-23 10:34 - Marmaris

Ferhat Göçer ve Ömür Gedik’ten konser

2026-06-19 13:51 - Magazin

Marmaris’te sağanak sonrası kapsamlı temizlik çalışması

2026-06-20 12:25 - Marmaris

ÜÇ ÇOCUK ANNESİ MANİSALI AZMİYLE ÖRNEK OLDU

2026-06-20 09:58 - İnsan

Çorum’da kamyon ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

2026-06-18 01:10 - Asayiş

SAHİLE BETON DÖKÜMÜNE 150 BİN TL CEZA

2026-06-20 15:37 - Asayiş

İlgili Haberler

Gazikonut, yeni bahçelievler projesi ile insanları doğayla buluşturuyor

11:54 - İnsan

Özel Güvenlikçilerden İl Emniyet Müdürü Karadeniz’i ziyaret

11:55 - İnsan

Midyat’ta modern otogarın temeli atıldı

11:51 - İnsan

Diyarbakır’da Erzurumspor bayrağı için resmi başvuru yapıldı

11:39 - İnsan

Sessiz dünyasını renklerle anlatıyor: Berfin’in azmi ilham veriyor

11:33 - İnsan

Günün Manşetleri

Hayatını öğrencilere adadı, fakülteye iletişim müzesi kurdu

10:58 - Genel

CHP’de gece yarısı çilingirli devir

10:38 - Siyaset

Gürültü cinayetinde 24 yıla kadar hapis istemi

10:27 - Asayiş

Gazze’deki mezarlıkta onlarca insan kalıntısı çıkarıldı

09:59 - Asayiş

Türkiye - ABD maçının hakemi açıklandı

16:09 - Spor