?>

Şiddet mağduru maymun Mersin’de koruma altına alındı

Hatay’da kötü muamele gördüğü gerekçesiyle doğa koruma ve milli parklar ekiplerince koruma altına alınan 'makak' cinsi dişi maymun, mersin büyükşehir belediyesine bağlı tarsus doğa parkına getirildi.

Genel - 10 ay önce

Hatay’da kötü muamele gördüğü gerekçesiyle Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince koruma altına alınan ’makak’ cinsi dişi maymun, Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Tarsus Doğa Parkına getirildi. Sağlık kontrolleri yapılan ve ’Şeker’ adı verilen maymun, bir süre karantinada tutulduktan sonra parkta bulunan ’makak’ ailesine katılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı, şiddete maruz kalan ve sosyal medyada gündem olan maymuna güvenli bir yuva oldu. Veteriner hekimlerce detaylı sağlık kontrolleri yapılan 3 - 4 yaşlarındaki dişi maymunun ciddi bir sağlık sorununa rastlanmadı. Ancak sağlık geçmişine dair bilgi bulunmadığı için, tedbir amaçlı karantina bölümünde özel bakım ve beslenmeye tabi tutuluyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ’Şeker’ adı verilen maymunun, olumlu gelişmelerin ardından Tarsus Doğa Parkında bulunan ’makak’ ailesine katılması planlanıyor.

Veteriner Hekim Sibel Mazlum, ’Şeker’in 8 Eylül’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay İl Müdürlüğü tarafından Tarsus Doğa Parkına getirildiğini belirterek, "Maymunumuz makak cinsi, dişi ve yaklaşık 3-4 yaşında. Genel muayenesinde ciddi bir sorun gözlemlenmedi. Ufak tefek sağlık problemleri var, onlar da kısa sürede giderilecek. Karantina sürecinde gözlem altında olacak. Eğer her şey yolunda giderse makak ailesine katılabilecek. Biz adını ‘Şeker’ koyduk. Şeker artık bizim korumamız altında" dedi.

Mazlum, Tarsus Doğa Parkının aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi olduğunu vurgulayarak, "Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından kurtarılan, bakıma ve tedaviye muhtaç tüm hayvanları burada misafir ediyoruz. Tilki, çakal, göç mevsiminde leylekler ve birçok yırtıcı kuş buraya geliyor. Gerekli bakım, beslenme ve tedavi süreçleri tamamlandıktan sonra bazıları doğaya bırakılıyor, doğada yaşayamayacak durumda olanlar ise burada kalıyor" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Düzceli milli halterci Şevval İnce, Asya şampiyonu oldu

2025-09-07 15:48 - Spor

Milas Belediyesi'nden Yol Yapım Seferberliği

2025-09-04 13:38 - Ulaşım

Ula Kırsalına 17.5 Milyon TL'lik Yol Yatırımı

2025-09-09 14:17 - Ulaşım

Marmaris’te barda silahlı kavga: 2 yaralı

2025-09-08 10:04 - Asayiş

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Muğla Turizminde Alarm Zilleri Çalıyor

2025-09-09 10:46 - Turizm

Fas’tan Bayburt’a uzanan aşk hikayesi: İki kardeş çifte düğünle dünyaevine girdi

2025-09-06 08:51 - Magazin

Marmaris Evren Paşa İlkokulu Yeniden Yapılıyor

2025-09-04 11:55 - Marmaris

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

İlgili Haberler

Sanatçı Hüseyin Altın vefatının 10. yılında Sultangazi’de dualarla anıldı

22:03 - Genel

Gökçe Sahili’nde kite tartışması yeniden alevlendi 

20:20 - Genel

Kayseri’de GÖKTİM Melikgazi Dener Makina Teknoloji Atölyesi açıldı

19:47 - Genel

Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’nde Çorum’un en iyi leblebileri yarıştı

18:15 - Genel

Ardahan Valisi Yamlı görevine başladı

18:17 - Genel

Günün Manşetleri

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

14:15 - Asayiş

Milyonlarca lira değerindeki altınları alıp sırra kadem bastı

14:11 - Asayiş

Hazırlık maçı: Çorum FK: 0 - Bandırmaspor: 0

13:59 - Spor

YKS sonrası tercih uyarısı: "Yapay zeka çağını göz ardı etmeyin"

13:53 - Eğitim

Fethiye'de Orman Yangını Kontrol Altında

13:34 - Asayiş