?>

Siirt’e 2,5 milyon lira hibeli sosyal kalkınma projesi imzalandı

SİİRT’TE, KADIN İSTİHDAMINI ARTIRMAYI VE YEREL KALKINMAYI DESTEKLEMEYİ AMAÇLAYAN 2,5 MİLYON LİRA HİBE DESTEKLİ SOSYAL KALKINMA PROJESİ İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

İnsan - 6 ay önce

Siirt’te, kadın istihdamını artırmayı ve yerel kalkınmayı desteklemeyi amaçlayan 2,5 milyon lira hibe destekli sosyal kalkınma projesi için iş birliği protokolü imzalandı.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen törende, Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) 2025 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 2 milyon 500 bin lira hibe almaya hak kazanan "Gelenekten Geleceğe: Siirt’te Otantik Gelişimle Ekonomik Paylaşım" Projesinin protokolü imza altına alındı. Siirt Valiliği himayelerinde yürütülecek proje, Siirt İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanacak, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ortaklığında ve Siirt Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde hayata geçirilecek. Toplam 12 ay sürecek proje ile Siirt’e özgü geleneksel üretim alanlarının eğitim, üretim ve satış temelli bir yaklaşımla yeniden yapılandırılması hedefleniyor. Proje kapsamında, özellikle kadınların istihdama katılımının artırılması ve kentin kültürel değerlerinin sürdürülebilir bir ekonomik modele dönüştürülmesi amaçlanıyor. Siirt Tarım Müzesi alanında kurulacak atölyeler aracılığıyla 240 kursiyerin projeden doğrudan faydalanması planlanıyor. Bu çerçevede şal-şepik, Jirkan kilimi ve Siirt battaniyesi dokuma atölyeleri ile bıttım sabunu üretim atölyeleri kurulacak, ayrıca üretilen ürünlerin sergilenip satışının yapılacağı bir satış ofisi oluşturulacak. Atölyelerde kursiyerlere uygulamalı eğitimler verilecek, düzenli ve kayıtlı üretim süreçlerine katılımları sağlanacak. Üretilen ürünlerin doğrudan satış kanallarıyla ekonomik değere dönüştürülmesi hedefleniyor.

Vali Kızılkaya, projenin kadın istihdamını güçlendiren, yerel kalkınmayı destekleyen ve Siirt’in kültürel değerlerini geleceğe taşıyan önemli bir sosyal kalkınma çalışması olduğunu belirtti. Kurumlar arası iş birliğiyle yürütülecek çalışmaların ilin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sunacağını ifade etti. İş birliği protokolü, DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç, İl Millî Eğitim Müdürü İlhan Saz ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi tarafından imzalandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

Marmaris Belediyesi Sel Sonrası İçmeler’de Seferber Oldu

2026-01-29 12:02 - Marmaris

Otomobilin çarptığı 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

2026-01-29 12:46 - Asayiş

Dolu ve hortumun vurduğu Seydikemer’de oda başkanlarından destek çağrısı

2026-01-29 13:59 - Gündem

Meteoroloji’nin sağanak ve fırtına uyarısı pazarcıları etkiledi

2026-01-29 12:43 - İnsan

Vodafone’dan 5G yolunda fiber optik omurga şebeke operasyonlarında yapay zekalı yeni adım

2026-01-29 12:20 - Teknoloji

Manisa muaythaide, Ege’ye damga vurdu

2026-01-29 13:02 - Spor

QS 2026 Avrupa Üniversiteleri sıralaması açıklandı

2026-01-29 12:39 - Eğitim

Antalya ile Muğla Büyükşehir Gençlik Meclisleri kardeş oluyor

2026-01-29 12:08 - Genel

Aile İçin En Mantıklı Sağlık Sigortası Seçeneği Hangileri?

2026-01-29 12:05 - Sağlık

İlgili Haberler

Erzurum’da toplam kamu proje tutarı 164 milyar

10:05 - İnsan

Vali Ziya Polat, Selim’de devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi

10:01 - İnsan

AK Parti Sarıkamış teşkilatı köylerde vatandaşlarla buluştu

10:00 - İnsan

Gediz’de Tarhana Festivali coşkusu

09:32 - İnsan

Bozüyük Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda, hafızlık belgesi takdim programı

09:11 - İnsan

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş