?>

Sinop’ta sel felaketinin ardından yapılan taşkın kontrol duvarları su görmeden dökülmeye başladı

Türkeli’de taşkın kontrol duvarları su görmeden çökmeye başladı sinop'un türkeli ilçesine bağlı hamamlı köyünde, 2021'de yaşanan sel afeti üzerine yarna çayı üzerine fore kazık marifetiyle yapılan taşkın kontrol duvarları, henüz su debisinin artmamasına rağmen ortadan yarılmaya ve yıpranmaya başladı. Köy muhtarı ahmet özcan, bu duruma tepki gösterdi.

Gündem - 9 ay önce

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Hamamlı köyünde, 2021’de yaşanan sel afeti üzerine Yarna Çayı üzerine fore kazık marifetiyle yapılan taşkın kontrol duvarları, henüz su debisinin artmamasına rağmen ortadan yarılmaya ve dökülmeye başladı. Köy Muhtarı Ahmet Özcan, bu duruma tepki gösterdi.

Hamamlı Köyü Muhtarı Ahmet Özcan yaptığı açıklamada, "Yarna Çayı üzerindeki istinat duvarının yapımından itibaren kısa bir süre sonra ciddi yapısal sorunlar yaşanmaya başladı. Sel felaketi sırasında meydana gelen hasarları önlemek amacıyla yapılan bu duvar, şu anda henüz su debisi artmamışken bile ortadan yarılmalar ve yıpranmalar göstermeye başladı. Bu durum, duvarın zayıf bir şekilde inşa edildiğini ve su baskınlarına karşı yeterince dayanıklı olmadığını gösteriyor. Yetkililerden, sorunun bir an önce çözülmesini ve köyümüzün güvenliğini sağlamaya yönelik daha sağlam önlemler alınmasını talep ediyoruz" dedi.

Özcan, duvarın daha fazla hasar görmeden güçlendirilmesi gerektiğini ve sel felaketinin önlenmesi adına daha etkin bir yapılaşma yapılması gerektiğini vurguladı. Köy sakinlerinin endişeli olduğunu belirten Özcan, köydeki diğer altyapı çalışmalarının da gözden geçirilmesini istedi.

Taşkın kontrol duvarlarının DSİ tarafından yapıldığı öğrenildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu: Esnaf Odası Başkanı Gözaltında

2025-03-25 12:30 - Asayiş

ERGUN'DAN DEMOKRASİ VE HUKUK ELEŞTİRİSİ

2025-03-24 12:39 - Siyaset

TFF 3. Lig 4. Grup: Turgutluspor: 1- Denizlispor: 1

2025-03-26 16:41 - Spor

CHP'li Balcı'dan MHP'li Demirel'e Sert Cevap

2025-03-26 13:07 - Marmaris

İmamoğlu’nun kasası Adem Soytekin’e savcıdan "çakar" kıyağı

2025-03-22 15:57 - Asayiş

Marmaris'te Dar Sokaklar Araç İşgalinde

2025-03-25 16:15 - Marmaris

MFÖ hayranlarına sürpriz albüm

2025-03-20 16:44 - Magazin

MARMARİS BAHAR ÖNCESİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

2025-03-26 12:59 - Marmaris

Bodrum’da kan donduran cinayet

2025-03-21 00:55 - Asayiş

MUĞLA'DA TARIMSAL ÜRETİM İÇİN YENİ ADIM

2025-03-22 12:25 - Turizm

İlgili Haberler

Büyükşehir Manavgat’ın sinyalizasyon altyapısını yeniliyor

12:29 - Gündem

Bitlis semalarında lentiküler bulut görüntülendi

12:23 - Gündem

Muğla Gençlik Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

12:18 - Gündem

Su ve kanalizasyon ekibi 14 bin 554 kanal açtı

12:07 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yatay mimari çağrısına bilimsel katkı

11:59 - Gündem

Günün Manşetleri

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat