?>

Şırnak’ın adli altyapı talepleri Bakan Tunç’a iletildi

ŞIRNAK’TA UZUN SÜREDİR GÜNDEMDE OLAN ADLİ ALTYAPI EKSİKLİKLERİ ANKARA’YA TAŞINDI. ŞIRNAK BARO BAŞKANI ABDULLAH FINDIK, AK PARTİ ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ ARSLAN TATAR İLE BİRLİKTE ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ’U ZİYARET EDEREK, CİZRE VE İDİL’E YENİ ADLİYE BİNALARI KAZANDIRILMASI İLE SİLOPİ’DE AĞIR CEZA MAHKEMESİ KURULMASI TALEPLERİNİ DOĞRUDAN İLETTİ.

Gündem - 5 ay önce

Şırnak’ta uzun süredir gündemde olan adli altyapı eksiklikleri Ankara’ya taşındı. Şırnak Baro Başkanı Abdullah Fındık, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ile birlikte Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u ziyaret ederek, Cizre ve İdil’e yeni adliye binaları kazandırılması ile Silopi’de ağır ceza mahkemesi kurulması taleplerini doğrudan iletti.

Adalet Bakanlığında gerçekleşen kritik görüşmede, Şırnak’ın yargı alanında karşı karşıya kaldığı yapısal sorunlar tüm yönleriyle ele alındı. Mevcut adli ve idari uygulamaların sahadaki ihtiyaçlara cevap vermekte yetersiz kaldığına dikkat çekilirken, yargı hizmetlerinin daha etkin, hızlı ve erişilebilir hale getirilmesi gerektiği vurgulandı. Ziyarette özellikle Cizre ve İdil ilçelerinde fiziki şartları yetersiz kalan adliye binalarının yenilenmesi ve bu yatırımların 2026 yılı yatırım programına alınmasının adaletin sağlıklı işlemesi açısından zorunluluk haline geldiği ifade edildi. Silopi’de ağır ceza mahkemesi kurulmasının ise hem dosya yoğunluğunu azaltacağı hem de vatandaşların başka illere gitmek zorunda kalmasının önüne geçeceği belirtildi.

Görüşme sonrası değerlendirmede bulunan Şırnak Baro Başkanı Abdullah Fındık, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Şırnak’ın taleplerine yapıcı ve çözüm odaklı yaklaşım sergilediğini belirterek, gösterilen ilgi ve ev sahipliği dolayısıyla teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

MUGAT-DER’den 20 Dalda Ücretsiz Eğitim Seferberliği!

2026-01-12 12:44 - Genel

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Turizmci Kaya’nın samimi açıklamaları programa damgasını vurdu

2026-01-15 13:10 - Magazin

Genç yetenek Mustafa Konak’ın rol aldığı film Berlin Film Festivali’ne davet edildi

2026-01-15 15:06 - Magazin

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

BAŞKAN ARAVİ ''MARMARİS'LE İLGİLİ PROJELERDE ÇALIŞTAY DÜZENLENSİN''

2026-01-13 14:08 - Marmaris

İlgili Haberler

Ümraniye’de anlamlı çevre şöleni: Atıklar eserlere dönüştü, çocuklar gelecek için çiçek ekti

19:48 - Gündem

Muğla Valisi Akbıyık’ı denizde yunuslar karşıladı

19:37 - Gündem

MUSKİ ekipleri sızıntıyı zamanında müdahale etti

19:08 - Gündem

Dünyaca ünlü sahilde binlerce izmarit topladılar

18:49 - Gündem

Denize atılan çöpler temizlendi

17:59 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem