?>

Sivas, savunma sanayisinde yükselişini sürdürüyor

Sivas’ta savunma sanayi alanında üretim yapan yerel firmalar, sivas bilim ve teknoloji üniversitesi ile saha istanbul iş birliğinde düzenlenen "savunma sanayi buluşması malzeme günleri" etkinliğinde bir araya geldi.

Teknoloji - 8 ay önce

Sivas’ta savunma sanayii alanında üretim yapan yerel firmalar, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile SAHA İstanbul iş birliğinde düzenlenen "Savunma Sanayi Buluşması Malzeme Günleri" etkinliğinde bir araya geldi.

Sivas’ta savunma sanayisine yönelik üretim gerçekleştiren yerel firmalar, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile SAHA İstanbul’un ortaklaşa düzenlediği "Savunma Sanayi Buluşması Malzeme Günleri" etkinliğinde buluştu. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programın açılışına Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, STSO Başkanı Zeki Özdemir, Sivas il protokolü, savunma sanayii temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik çerçevesinde savunma sanayi alanında faaliyet gösteren firmalar stant açtı. Ürünler ve faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Zeki Özdemir, etkinlikte yaptığı konuşmada, Sivas’ın sanayi ve savunma sanayisindeki gelişimine dikkat çekti. Özdemir, kentin Cumhuriyet döneminden bu yana güçlü bir sanayi kültürüne sahip olduğunu vurgulayarak, demir yolu, çimento ve demir-çelik yatırımlarının bu temelin oluşmasında etkili olduğunu ifade etti. Savunma sanayi alanındaki gelişmelere de değinen Özdemir, ASELSAN’ın Sivas’taki yatırımları ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin çalışmaları sayesinde bu alanda önemli adımlar atıldığını söyledi. Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nin cazibe merkezi çerçevesinde yer aldığını söyleyen Özdemir, bölgenin savunma sanayisi ve yüksek teknolojik ürünlerin üretimine yönelik bir organize sanayi bölgesi haline gelmesi için yoğun çaba gösterdiklerini dile getirdi. Sivas Savunma Sanayii ve İleri Teknoloji Üreticileri Derneği ile sektörel kümelenmenin sağlandığını aktaran Özdemir, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ticaret Bakanlığı’na sunduğu Savunma Sanayi Ur-Ge Projesi’nin destek çerçevesine alındığını ve bu proje ile ihracat potansiyelinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Etkinliğe katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür eden Özdemir, "Sivas’ımızın savunma sanayinde öncü şehirlerden biri olması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Fırtına çatıları uçurdu, hasar tespit çalışmaları başladı

2025-04-24 12:55 - Gündem

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Fenerbahçe Beko, seride durumu 2-0’a getirdi

2025-04-24 22:49 - Spor

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

İlgili Haberler

Nusaybin’de ilk kez model uçak eğitimlerinde uygulamalı test etkinliği düzenlendi

14:48 - Teknoloji

Robolig 2025 Robotik Kodlama yarışması, büyük ilgi gördü

12:58 - Teknoloji

İHAKUT, Diyarbakır’da üyeleriyle bir araya geldi

21:59 - Teknoloji

Teknolojinin kalbi Bursa’da attı

17:36 - Teknoloji

Elazığ’da gençler "Proje Yazma" eğitiminde buluştu

14:27 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi