?>

Sorgun’da 6 yılda 27 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı

SORGUN BELEDİYE BAŞKANI M. ERKUT EKİNCİ, 2025 YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALARI İÇEREN BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ. -

Siyaset - 4 saat önce

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, 2025 yılında yapılan çalışmaları içeren basın toplantısı düzenledi.

Başkan Ekinci, yapılan çalışmalar, projelerde gelinen aşamalar hakkında basın mensuplarına bilgi vererek yöneltilen soruları cevapladı. Sorgun Belediyesi’nde çeşitli birim müdürlüklerinin yıl boyunca yaptıklarının değerlendirildiği toplantıda sayısal veriler kamuoyu ile paylaşıldı.

Yozgat’ta gündemde olan içme suyu konusuna değinen Başkan Ekinci, "İçme suyunu sondaj kuyularından temin etmeye çalışıyoruz. Bir yere sondaj kuyusu açmış olmanız yeterli olmuyor. Hem o suyu bulacaksınız hem doğru noktada bulmanız gerekiyor. Oraya iletim hattı yapmanız lazım. Bunlar çok maliyetli şeyler. Şu anda geldiğimiz noktada Sorgun’da lokal birkaç tane bölge haricinde içme suyuyla ilgili sıkıntımız kalmadı" dedi.

Sorgun’da İçme Suyu ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün birbiriyle entegre çalıştığını belirten Başkan Ekinci, "Mesela bu yıl bir caddenin altyapısını yapmışsak ertesi yıl o caddenin üst yapısını Fen İşleri Müdürlüğü’müz yapıyor. Yani bir yıl altyapı bir yıl üstyapı çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Değerlendirme toplantısında en dikkat çeken konu başlığı 2026 yılında tamamlanması planlanan ‘Konteyner Kent’ projesi oldu. Zaman zaman eşler arasında yaşanan tartışmalardan dolayı hakkında uzaklaştırma kararı çıkan kişilerin konaklayabileceği yer inşa edildiğini açıkladı. Barınma problemi yaşayan vatandaşların uygun fiyatlarla kalabileceği şekilde geçici konaklama hizmeti sağlayacak.

Güncel bütçe verilerine değinen Başkan Ekinci, "Belediye Başkanı olduğumuzda Sorgun Belediyesi’nin 2019 yılındaki döviz kuruna çevirince toplamda 12,2 milyon dolar borcu varmış. 2025 yılı sonunda toplam borç bedelimiz 7,7 milyon dolara düşmüş. Bu 7,7 milyon doların içerisinde kendi şirketlerimize olan borçlarımız da var. Onları da çıkarırsak 5 milyon 345 bin 881 dolar gibi bir borç oluyor. 2019 ve 2025 yılları arasında da toplamda Sorgun Belediyesi olarak 27 milyon dolarlık ihaleli yatırım yapmışız. 2019 yılından 2025 yılına kadar 6 yıllık süre içerisinde hem 6,9 milyon dolar borç ödemişiz hem de 27 milyon doların üzerinde yatırım yapmışız" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

İYİ PARTİ MİLLETCEKİLİ  ERGUN: “BU RAKAMLAR YOKSULLUĞUN DEĞİL, AÇLIĞIN RAKAMLARIDIR”

2026-01-09 14:27 - Siyaset

Ergun: “İktidar Emekliye Yoksulluğu Değil, Açlığı Reva Görüyor”

2026-01-09 11:20 - Ekonomi

Marmaris’te Belediyesi çöp kamyonunun çarptığı kadın öldü

2026-01-09 13:05 - Asayiş

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

MUGAT-DER’den 20 Dalda Ücretsiz Eğitim Seferberliği!

2026-01-12 12:44 - Genel

Muğla’da tersane yangını: Söndürme çalışmaları sürüyor

2026-01-10 01:26 - Asayiş

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

Galatasaray, Fethiye’de çiçeklerle karşılandı

2026-01-13 09:08 - Spor

Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı Mehmet Ayyıldız yeniden seçildi

2026-01-11 20:40 - Marmaris

İlgili Haberler

Bakan Fidan, Litvanya Meclis Başkan Yardımcısı Budbergyt ile görüştü

13:50 - Siyaset

Bakan Fidan, Türkiye-Baltıklar Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı

13:42 - Siyaset

Putin, Netanyahu ile İran’ı görüştü

13:34 - Siyaset

Trump, Minnesota’daki protestoları bastırmak için askeri güç kullanmakla tehdit etti

13:31 - Siyaset

Bakan Uraloğlu: "Aksaray-Ortaköy-6. Bölge Hududu yolunun en önemli etaplarından biri olan Ortaköy Çevre Yolu’nu tamamladık, yarın hizmete açılıyor"

12:46 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sahte bilezikleri gerçek altınla takas etmek isteyen şüpheliye ev hapsi cezası verildi

13:08 - Asayiş

Yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi

12:35 - Eğitim

PFDK’dan Galatasaray ve Fenerbahçe’ye para cezası

11:33 - Spor

Babaları tarafından öldürülen kardeşlerin karneleri çiçeklerle sıralarına bırakıldı

11:18 - Asayiş

Fuhşa aracılık iddiasıyla gözaltına alınan 9 kadın adliyeye sevk edildi

10:48 - Asayiş