?>

SUBÜ öğrencisinin ‘Perde Pilavı’ fotoğrafına ikincilik ödülü

Subü gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencisi rabia kübra ırmak, çektiği ‘perde pilavı’ fotoğrafıyla 4’üncü anadolu yemekleri fotoğraf yarışması’nda ikincilik ödülüne layık görüldü.

Kültür Sanat - 4 hafta önce

SUBÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Rabia Kübra Irmak, çektiği ‘Perde Pilavı’ fotoğrafıyla 4’üncü Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması’nda ikincilik ödülüne layık görüldü.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Rabia Kübra Irmak, ‘Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı’ dersi kapsamında çektiği ‘Perde Pilavı’ fotoğrafıyla 4’üncü Anadolu Yemekleri Fotoğraf Yarışması’nda ikincilik ödülüne layık görüldü. Anatolia Turizm Akademisi, Meryan Otel ile Turizm Eğitimi ve Eğiticileri Derneği iş birliğiyle düzenlen yarışmada Anadolu’nun geleneksel lezzetlerini tanıtmak amaçlandı. Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden 178 fotoğrafçının 543 eserle başvurduğu yarışmada, gastronomi alanında eğitim gören öğrenciler ve profesyonellerin eserleri iki ayrı kategoride değerlendirildi. ‘Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı’ dersi akademisyeni Dr. Öğretim Üyesi Sevim Usta Dişsiz, yarışmada Anadolu lezzetlerinin görsel yönünün de vurgulanmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Serkan Şengül, Anadolu mutfak kültürünü ön plana çıkarmayı ve öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık ise yarışmanın öğrencilerin aldıkları eğitimi fotoğraflarla somutlaştırmalarına imkan sağladığını, ayrıca ‘Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı’ dersinin uygulama yönüne katkı verdiğini ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

36 Bin Metrekarelik Gençlik Parkı İnşaatı Başladı

2025-04-07 09:33 - Gündem

Marmaris’te otopark çilesi otogarda da devam ediyor

2025-04-05 15:29 - Marmaris

40 bin metrekarelik Millet Bahçesini vatandaşlar kullanmaya başladı

2025-04-03 09:39 - Gündem

Erzincan’da meyve fidanı satışına yoğun ilgi

2025-04-02 20:26 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Kastamonu’da yunus balıklarından görsel şölen

2025-04-05 13:41 - Gündem

Kütahya OBM’ye 122 geçici işçi alımı için kura çekimi yapıldı

2025-04-04 09:57 - Ekonomi

Ak Parti Muğla Milletvekili Mete’den örnek davranış

2025-04-04 16:16 - Marmaris

Artvin’de yaylaya giden koyun sürüsü karayolunu işgal etti

2025-04-04 09:20 - Gündem

BAYRAMDA ULAŞIM RAKAMLARI REKOR KIRDI

2025-04-03 10:59 - Ulaşım

İlgili Haberler

Bursa’da zarlar eşitlik için atıldı

12:01 - Kültür Sanat

Geçmişin sessiz tanıkları

11:40 - Kültür Sanat

Kars’ta ‘Otogargara’ oyununa yoğun ilgi

11:35 - Kültür Sanat

Sinop’ta spor ve deniz kültürü konuşuldu

11:21 - Kültür Sanat

Ulukışla’da üniversite öğrencilerine motivasyon konseri

11:03 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş