?>

Sultangazi’nin cadde ve sokaklarına bahar geldi

Sultangazi’nin cadde ve sokakları bahar aylarının gelmesiyle birlikte renk cümbüşüne döndü. Kış aylarında dikimi yapılan lale ve mevsimlik çiçeklerin açmasıyla sokaklar rengarenk bir görünüme kavuştu.

Genel - 4 hafta önce

Sultangazi’nin cadde ve sokakları bahar aylarının gelmesiyle birlikte renk cümbüşüne döndü. Kış aylarında dikimi yapılan lale ve mevsimlik çiçeklerin açmasıyla sokaklar rengarenk bir görünüme kavuştu.

’Daha Yeşil bir Sultangazi’ için çalışmalara hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi, bahar aylarında ilçenin rengarenk görünmesi için kış aylarında hummalı bir çalışma gerçekleştirmişti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin kış aylarında dikimini gerçekleştirdiği yaklaşık 600 bin çiçek bahar aylarının gelmesiyle birlikte çiçek açtı. Rengarenk olan cadde ve sokaklar ilçe sakinlerine adeta görsel bir şölen sunuyor. Lale, sümbül, nergis, çuha, menekşe ve papatyalar cadde ve sokaklarını süslüyor.

Yeşil alanların bakımı yapılıyor

Yeşil alanların bakımı için de ilçe genelinde hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor. Belediye ekipleri, park ve yeşil alanlarda düzenli olarak çim biçimi gerçekleştiriyor. Ekipler, çocukların parklarda gönül rahatlığıyla vakit geçirmesi için de çalışmalarını sürdürüyor. Parkların bakım, onarım ve tadilat çalışmaları yapılırken, oyun grupları da kontrol ediliyor.

"Rengarenk bir Sultangazi"

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, " 81 ilimizin mozaiği Sultangazimiz’de sosyal yaşam alanlarımızın kalitesini artırmak için yeşillendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bahar hazırlıkları kapsamında yeşil alanlarımızın bakım ve onarımını yaparken, baharın müjdecisi çiçeklerin dikimini gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 600 bin çiçek dikimi yaparak caddelerimizi baharın müjdecisi olan lale olmak üzere sümbül nergis çuha ve menekşe ile ferah bir görünüme kavuşturuyoruz. Sultangazimizin dört bir yanını güzelliklerle donatıyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

36 Bin Metrekarelik Gençlik Parkı İnşaatı Başladı

2025-04-07 09:33 - Gündem

Marmaris’te otopark çilesi otogarda da devam ediyor

2025-04-05 15:29 - Marmaris

40 bin metrekarelik Millet Bahçesini vatandaşlar kullanmaya başladı

2025-04-03 09:39 - Gündem

MEHMET OKTAY'DAN DİSİPLİN SORUŞTURMASINA SİTEM

2025-04-02 10:41 - Siyaset

Ahmet Aras ve Gonca Köksal Dünyaevine Girdi

2025-04-01 17:02 - Gündem

Erzincan’da meyve fidanı satışına yoğun ilgi

2025-04-02 20:26 - Gündem

MARMARİS’TE SAĞANAK YAĞIŞ DEVAM EDİYOR

2025-04-02 14:46 - Marmaris

Kastamonu’da yunus balıklarından görsel şölen

2025-04-05 13:41 - Gündem

Kütahya OBM’ye 122 geçici işçi alımı için kura çekimi yapıldı

2025-04-04 09:57 - Ekonomi

Ak Parti Muğla Milletvekili Mete’den örnek davranış

2025-04-04 16:16 - Marmaris

İlgili Haberler

Ağrı PTT Kargo şubesinde su baskını: Önlem alınmadı, gönderiler zarar gördü

17:23 - Genel

Kocasinan Meclis Üyesi Ahmet Turan Özkan’ın adı parkta yaşatılacak

17:27 - Genel

Bağcılar’da nikah masasında 05.05.2025 yoğunluğu

17:16 - Genel

TİKA, Endonezya’da kırsal kalkınmayı destekliyor

17:17 - Genel

"Akdeniz mavi kalsın" diye Muğla ile Bastia el ele verdi

17:12 - Genel

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan