?>

Tarladan dönen karı-kocayı öldüren sanığın yargılanmasına başlandı

KASTAMONU’NUN TAŞKÖPRÜ İLÇESİNDE HUSUMETLİ OLDUĞU KARI-KOCAYI VURAN SANIK, "ELİNİ BELİNE ATINCA PANİKLEDİM, EŞİMİ VE KENDİMİ KORUMAK İÇİN KAÇ EL ATEŞ ETTİĞİMİ HATIRLAMIYORUM" DEDİ.

Asayiş - 2 saat önce

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde husumetli olduğu karı-kocayı vuran sanık, "Elini beline atınca panikledim, eşimi ve kendimi korumak için kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum" dedi.

Olay, 17 Mayıs 2025 tarihinde Taşköprü ilçesi Donalar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uzun süredir aralarında husumet olduğu öğrenilen Necati A. (64), iddialara göre traktör ile tarladan dönüş yapan Sinan Abak (33) ile eşi Kadriye Abak’a (31) ateş etti. Traktörün üzerinde silahlı saldırıya uğrayan Sinan Abak ve eşi Kadriye Abak, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayı gerçekleştirdiği iddia edilen Necati A., jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Tutuklanan Necati A. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde "kadına karşı kasten öldürme, kasten öldürme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan dava açıldı.

Duruşmaya, öldürülen Sinan Abak ile eşi Kadriye Abak çiftinin yakınları, tanıklar ile tutuklu sanık Necati A. ve avukatlar hazır bulundu. "Kendimi ve eşimi korumak amacıyla silahımı çıkardım ve ateş ettim"

Duruşmada savunma yapan Necati A., öldürdüğü Sinan Abak’ın torununa saplantılı olduğunu iddia eden Necati A., "Bu şahıs torunumu okul için arabasıyla getirip götürürken ona saplantılı bir şekilde bela oldu. Uyuşturucu ve uyku ilacı verip kaçırdı. Bunun üzerine polise ve savcılığa başvurdum. Sonunda torunum bulundu. Güvenliği için İstanbul’a gönderdim ama bu şahıs peşimizi bırakmadı. Sonra torunumu kaçırdı. Kaçırma olayından sonra da tehdit edildim. İki kez yaya halindeyken arabayla üzerime sürdü. Kenara çekilerek kurtuldum. Jandarmayı aradım. Bana ‘ufak olayı büyütmeyin’ denildi" diye konuştu.

Olay gününde de eşiyle tarlaya gittiğini söyleyen Necati A., "Dar arazi yolunda karşılaştık. Traktörünün arkasında ot biçme makinesi vardı. Geri geri gidip geçebileceği şekilde yol verdim. Ama benim açtığım yoldan geçmedi, önümde durdu ve ‘seni bu köyde yaşatacak mıyım? O kızı yine kaçıracağım’ dedi. Elini beline attı. O anda ’pat’ diye bir silah sesi geldi. Bizi öldüreceğini düşündüm. Kendimi ve eşimi korumak amacıyla silahımı çıkardım. Hedef almadım. Panik halindeydim. Kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Bir şarjör değiştirdiğimi hatırlıyorum ama ikinciyi ya da üçüncüyü değiştirip değiştirmediğimi hatırlamıyorum. Aramızda 2-3 metre mesafe vardı" ifadelerini kullandı.

Olaydan sonra jandarmayı arayarak teslim olduğunu belirten Necati A., "Üzerimizde cep telefonu yoktu. Köydeki evime geldim. 112’yi ve jandarmayı aradım. Adres verdim, ‘gelin beni alın’ dedim. Jandarma da verdiğim adrese gelip beni alıp götürdü" dedi.

Necati A., "Mermileri vesikalı silahı olan eş dosttan parça parça aldım. Hepsi tek bir kutudan değil. Yedek şarjörü hep yanımda taşırdım. Silahımın olduğunu eşim bilmez. Babadan kalma silah olduğunu bilirlerdi, sattığımı söylemiştim"

Yaklaşık 4 saat süren yargılamada mahkeme heyeti, tanık ve avukatları da dinledikten sonra, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

Marmaris’te 170 Milyon TL’lik Dev Yatırım Hamlesi

2026-01-15 17:14 - Marmaris

Kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ üyeleri yakalandı

2026-01-18 14:52 - Asayiş

Tadilat Mağduru Olmayın! Bahadır Batum Açıkladı

2026-01-16 16:02 - Marmaris

Türkiye’nin en büyük denizden içme suyu arıtma tesisi Muğla’da yapılacak

2026-01-18 11:55 - Sağlık

MARMARİS’İN HANGİ MAHALLELERİNDE ELEKTRİK KESİLECEK?

2026-01-16 13:05 - Marmaris

MUĞLA’DA BELEDİYE BİNALARI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

2026-01-21 11:56 - İnsan

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

Denizli Kayak Merkezi yeni sezonda ziyaretçi akınına uğradı

2026-01-18 13:36 - Gündem

İlgili Haberler

Antalya’da otel odasında şüpheli ölüm

16:50 - Asayiş

Kuşadası’nda selin yaraları sarılmaya çalışılıyor

16:42 - Asayiş

Kamyonun çarptığı 77 yaşındaki yaya hayatını kaybetti

16:43 - Asayiş

Yüksekova ’Buz Devri’ni yaşıyor: Araçlara brandalı koruma, çatılarda dev sarkıtlar

16:46 - Asayiş

Otoyoldaki feci kazada ölen genç son yolculuğuna uğurlandı

16:46 - Asayiş

Günün Manşetleri

MİTSO ÜYELERİNE NİTELİKLİ EĞİTİM İÇİN ÜNİVERSİTE–ODA İŞ BİRLİĞİ

16:04 - Gündem

LABRANDA SU İLİMİZİN FARKLI İLÇELERİNDE GÜVENLE TÜKETİLİYOR

15:58 - Gündem

Araçta binlerce sentetik hap ele geçirildi

15:29 - Asayiş

Muğlaspor savunmasıyla zirvede

15:09 - Spor

Muğlalı milli okçu Haney’e ‘Yılın Okçusu’ yarışmasında destek devam ediyor

15:08 - Spor