?>

Sağlığına Kavuşan İki Caretta Caretta Denize Bırakıldı

Muğla'nın ortaca ilçesindeki iztuzu plajı'nda bulunan dekamer merkezi'nde tedavileri tamamlanan 2 caretta caretta manavgat boğaz mevkiinde bulunan dekafok sahilinden denize bırakıldı.

Gündem - 7 ay önce

Muğla’nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı’nda bulunan DEKAMER Merkezi’nde tedavileri tamamlanan 2 caretta caretta Manavgat Boğaz mevkiinde bulunan DEKAFOK sahilinden denize bırakıldı.

DEKAMER Proje Müdürü Prof. Dr. Kaska, Manavgat’ta Dekafok bünyesinde ilk yardım Ünitesi oluşturulduğunu, bundan böyle yaralanan carettaların tedavisinin burada yapılacağını dile getirdi.

Muğla’nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı’nda bulunan ve kısa adı DEKAMER olan Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavileri tamamlanan 2 caretta caretta Manavgat Boğaz mevkiinde bulunan DEKAFOK önünden denize bırakıldı.

Pamukkale Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı DEKAMER Proje Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, “DEKAMER Türkiye’de deniz kaplumbağaları ile ilgili çalışmalar kapsamında Muğla İztuzu’nda 16 yıl önce kurmuştur. Türkiye’nin neresinde yaralı kaplumbağa bulunursa merkezimize getirilmekte ve tedavileri yapılmaktadır. Avrupa Birliği projesi çerçevesinde bu bölgede de bir bilgilendirme ve ilk yardım ünitesi kurma kararı aldık. Bu çerçevede Dekafok bünyesinde merkezimizi oluşturduk Antalya Bölgesi’nden daha önce merkezimizde tedavilerine başlanan bu 2 deniz kaplumbağasını buradaki merkezimize getirerek rehabilitasyon sürecini tamamladıktan sonra bugün doğal ortamlarına bırakacağız. Denizlerden nerelerde dolaştığını nerelerde beslendiğini nerelerde kışladığını araştırabilmek için sırtına bir cihaz taktık. Bu cihaz sayesinde bunun Akdeniz’de nerelerde dolaştığını takip edebileceğiz” dedi.

Balık ağı ve misinalara takılarak yaralanan ve tedavilerinin tamamlanmasının ardından sağlıklarına kavuşan caretta carettalar izleyenlerin alkışları arasında denizlebuluştular.

Caretta Carettaların denize bırakılması nedeniyle düzenlenen törene Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, Milli Eğitim Müdür Vekili Cavit Sevim, İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakol Komutanı J. Astsubay Kıdemli Başçavuş Hızır Çelik, DEKAFOK Başkanı Seher Akyol, DEKAFOK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakan Sert ve Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

İlgili Haberler

Bingöl’de fırtına ve sağanak nedeniyle ahır çöktü

18:17 - Gündem

İzinsiz bırakılan tekneler vinçle kaldırıldı

17:30 - Gündem

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Gaziantep’te dondan etkilenen bahçeleri inceledi

16:43 - Gündem

Boztepe ilçesinde hasar tespit çalışmaları başladı

16:19 - Gündem

Ahmet Öz: "Basın Özgürlüğü Demokrasinin Temelidir"

15:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor