?>

Tekerlekli Sandalye Tenisi Türkiye Şampiyonası, Zonguldak’ta başladı

Zonguldak’ın çaycuma ilçesi, ilk kez tekerlekli sandalye tenisi türkiye şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor.

Spor - 17 saat önce

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi, ilk kez Tekerlekli Sandalye Tenisi Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Tenis Federasyonu’nun organizasyonuyla 8-11 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleşen Tekerlekli Sandalye Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda Ankara, Tokat, Kahramanmaraş, Şırnak, Antalya, Kocaeli ve Gaziantep’ten gelen 40 sporcu mücadele ediyor.

Çaycuma Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tenis kortlarında düzenlenen şampiyonanın açılış törenine; AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Gökçebey Kaymakamı Hatice Rüveyda Kahraman Şıktaş, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Turunç, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, ilçenin spor alanında önemli bir ivme yakaladığını belirterek, "Çaycuma, sporun başkenti olma yolunda hızla ilerliyor. Böyle önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Şafak Müderrisgil ise, ‘Herkes İçin Tenis’ vizyonuyla çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Müderrisgil, "Sporda fırsat eşitliği sağlamak, tenis sporunu ülkemizin dört bir yanında ulaşılabilir hale getirmek temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. Tekerlekli sandalye tenisini yalnızca bir spor dalı olarak değil, aynı zamanda toplumsal farkındalık ve kapsayıcılığın güçlü bir sembolü olarak görüyoruz. Amacımız, sadece bugün için değil, yarın için de güçlü ve sürdürülebilir bir sistem kurmak. Sporcularımızın uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil etmeleri için gerekli ortamı oluşturmak görevimizdir. Bu şampiyonada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu da turnuvanın hayırlı olmasını dileyerek, şunları söyledi:

"Tekerlekli Sandalye Tenisi derin anlamlar taşıyor. Spor yalnızca bir yarış değil, ilham kaynağıdır. İnşallah Çaycuma’da ilerleyen yıllarda daha kapsamlı organizasyonlarda da bir araya geliriz. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum."

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri ilk maçı birlikte izledi. 11 Eylül’e kadar sürecek olan turnuva, hem sporseverlere hem de engelli bireylere yönelik farkındalık açısından büyük önem taşıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

MARELLA DİSCOVERY 2' KRUVAZİYERİ 1855 YOLCUSU İLE MARMARİS’E GELDİ

2025-09-01 16:16 - Marmaris

Vali Akbıyık’tan Başkan Aras’a destek ziyareti

2025-09-02 02:05 - Asayiş

Marmaris Evren Paşa İlkokulu Yeniden Yapılıyor

2025-09-04 11:55 - Marmaris

Muğla’da astroloğun gizemli ölümü

2025-09-05 16:15 - Asayiş

Vatandaşlardan Marmaris'e Acil Çözüm Çağrısı

2025-09-03 13:28 - Marmaris

Sahipsiz Köpekler Tartışması Büyüyor

2025-09-05 14:34 - Gündem

163 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ OKULA DÖNÜYOR

2025-09-06 10:22 - Eğitim

Akyaka’da otel odasında bir kadın ölü bulundu

2025-09-05 14:03 - Asayiş

Marmaris’te barda silahlı kavga: 2 yaralı

2025-09-08 10:04 - Asayiş

İlgili Haberler

2026 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde günün sonuçları

23:50 - Spor

Busenaz Sürmeneli, Dünya Boks Şampiyonası’nda çeyrek finalde

22:05 - Spor

Furkan Soyalp, Kayserispor’da

21:48 - Spor

Sakaryaspor, Wissam Ben Yedder’i kadrosuna kattı

21:13 - Spor

Egemen Korkmaz: "Yeni bir şeyler inşa etmeye çalışıyoruz"

19:50 - Spor

Günün Manşetleri

Şehit Ziya Özkozanoğlu kabri başında anıldı

16:44 - Asayiş

Beşiktaş, Başakşehir maçı hazırlıklarına devam etti

16:35 - Spor

İzmir'de Saldırının olduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı

14:56 - Asayiş

6 Kişi Tutuklandı, Tonlarca Madde Ele Geçirildi

14:32 - Asayiş

Çamaşır Asarken 5. Kattan Düştü

14:30 - Asayiş